Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νίκος Παπάκος για το εργατικό ατύχημα στην Ξερόλακκα: Eκρηκτικά υλικά δεν φτάνουν ποτέ στα δικαστήρια ως τεκμήρια

Νίκος Παπάκος για το εργατικό ατύχημα στ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

"Πριν αποδοθούν ευθύνες πρέπει να μάθουμε από ποιο υλικό προέκυψε αυτό το αποτέλεσμα' λέει o πρόεδρος του Δικηγορικού

Πολλά είναι τα ερωτηματικά που παραμένουν ακόμα αναπάντητα, λίγα εικοσιτετράωρα μετά το εργατικό ατύχημα που κόστισε το χέρι ενός υπαλλήλου στην καθαριότητα του Δήμου Πατρέων. Ο 52χρονος ακρωτηριάστηκε την περασμένη Τρίτη στην Ξερόλακκα, εν ώρα εργασίας, όταν έγινε έκρηξη σε υλικά που μεταφέρθηκαν στο ΧΥΤΑ, μετά την αποκομιδή τους από το Πρωτοδικείο Πάτρας.

Τα υλικά αυτά είχαν παραλειφθεί από το Πρωτοδικείο Πάτρας, το 2011.

Πειθαρχικός έλεγχος για το ατύχημα με τον ακρωτηριασμό του υπαλλήλου καθαριότητας της Πάτρας-"Ξεχασμένο" από τον Αύγουστο το πακέτο που προκάλεσε την έκρηξη;

Όπως αναφέρει στο thebest.gr o Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Πάτρας, Νίκος Παπάκος ο Εισαγγελέας διέταξε προανάκριση η οποία γίνεται από τις αστυνομικές αρχές.

Ο 52χρονος υπάλληλος της καθαριότητας που ακρωτηριάστηκε στην Ξερόλακα μιλά στο thebest για όσα συνέβησαν το μεσημέρι της Τρίτης - ΦΩΤΟ

«Πυροτεχνουργοί  στο χώρο του ΧΥΤΑ αλλά και ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον 52χρονο θα δώσουν απαραίτητα στοιχεία προκειμένου να εξακριβωθεί αν το ατύχημα έγινε με εκρηκτική ύλη ή όχι. Κάποιοι κάνουν λόγο για εκκωφαντικό θόρυβο που ακούστηκε και για υλικό κρότου -λάμψης.

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν ευθύνες γι αυτό το θλιβερό γεγονός όμως πριν αποδοθούν θα πρέπει να μάθουμε από τι υλικό προέκυψε ο σοβαρός τραυματισμός έτσι ώστε να μάθουμε πού έγινε και το λάθος.

Κανονικά τα εκρηκτικά υλικά δεν φτάνουν ποτέ στα δικαστήρια ως τεκμήρια ή στοιχεία ακριβώς επειδή είναι επικίνδυνα. Από την αν πρόκειται για άλλο υλικό θα πρέπει κάποιος να το έχει «πιέσει» ή επεξεργαστεί προκειμένου αν έχουμε μία τέτοια εξέλιξη»δήλωσε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις