Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΗN ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΗN ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Α...

Μην την χάσετε στα Odeon - Ster cinemas

Το ψυλογικό θρίλερ  "Η γυναίκα με τη Μερσεντές", με τις κορυφαίες ερμηνείες της Εμανουέλ Ντεβός και της Ναταλί Μπάιγ, δύο σπουδαίων Γαλλίδων ηθοποιών αποτελεί την προβολή της ερχόμενης Δευτέρας 23/10 της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας.

Κλονισμένη από τον πρόσφατο θάνατο του γιού της, η Ντιάν αναρρώνει σε ένα θεραπευτήριο στην λίμνη Λεμάν στην Ελβετία. Αποφασισμένη να βρει τον δολοφόνο του Λουκ, αποδρά και προχωρά στην έρευνα μόνη της, χωρίς την υποστήριξη της αστυνομίας και του άνδρα της.  Η Ντιάν (Emmanuelle Devos) έρχεται αντιμέτωπη με την Μαρλέν (Nathalie Baye), την ξανθιά, ελκυστική και μυστηριώδη ιδιοκτήτρια της σπορ Μερσεντές που έχει προκαλέσει το ατύχημα.

Η Γυναίκα με τη Μερσεντές – Moka (2016)

  • Σκηνοθεσία: Frederic Mermoud
  • Σενάριο:  Tatiana De Rosnay (novel), Antonin Martin-Hilbert, Frederic Mermoud.
  • Πρωταγωνιστούν: Emmanuelle Devos, Nathalie Baye, David Clavel, Diane Rouxel, Olivier Chantreau, Samuel Labarthe.
  • Φωτογραφία: Irina Lubtchansky
  • Μοντάζ: Sarah Anderson
  • Μουσική: Christian Garcia, Gregoire Hetzel
  • Χώρα: Γαλλία (Έγχρωμη)
  • Διάρκεια: 90΄

Διακρίσεις:  - Locarno International Film Festival 2016 – Μέγα Βραβείο Variety Piazza στον Frederic Mermoud.
-          Υποψηφιότητες
Frédéric Mermoud

Πρώτη προβολή: 6.00 μ.μ.

Δεύτερη προβολή: 8.15 μ.μ.

Τρίτη προβολή: 10.30 μ.μ.

Κλονισμένη από τον πρόσφατο θάνατο του γιού της, η Ντιάν αναρρώνει σε ένα θεραπευτήριο στην λίμνη Λεμάν στην Ελβετία. Αποφασισμένη να βρει τον δολοφόνο του Λουκ, αποδρά και προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ, ο οποίος την πληροφορεί για τον τύπο του αυτοκινήτου που προκάλεσε τον θάνατο του γιου της.

Προχωρώντας την έρευνα μόνη της, χωρίς την υποστήριξη της αστυνομίας και του άνδρα της, η Ντιάν (Emmanuelle Devos) έρχεται αντιμέτωπη με την Μαρλέν (Nathalie Baye), την ξανθιά, ελκυστική και μυστηριώδη ιδιοκτήτρια της σπορ Μερσεντές που έχει προκαλέσει το ατύχημα.

Η Εμανουέλ Ντεβός και η Ναταλί Μπάιγ, δύο σπουδαίες Γαλλίδες ηθοποιοί,  η μία απέναντι στην άλλη, δίνουν κορυφαίες ερμηνείες σε ένα ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο σασπένς και ανατροπές, στα βήματα του Χίτσκοκ και του Πολάνσκι.

Το σενάριο της ταινίας Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα ΜΟΚΑ της Τατιάνα ντε Ροσνέ.

Παίρνοντας μαζί της μονάχα μερικά πράγματα, λίγα χρήματα και ένα όπλο, η Ντάιαν Κρέιμερ φεύγει για το Εβιάν. Μοναδικός της στόχος να βρει τον οδηγό της Μερσεντές χρώματος μόκα που χτύπησε τον γιό της και αναστάτωσε την ζωή της. Ομως ο δρόμος προς την αλήθεια είναι πιο περίπλοκος απ’ ότι φαίνεται. Η Νταιάν θα βρεθεί αντιμέτωπη με μια άλλη γυναίκα, γοητευτική και μυστηριώδη. Εμανουέλ Ντεβός και Ναταλί Μπάιγ σε μια ιστορία εκδίκησης και σκοτεινών μυστικών.

Ο Φρεντερίκ Μερμούντ χτίζει μεθοδικά τη μοναχική της αναζήτηση, ποντάροντας στο πρόσωπο της Εμανουέλ Ντεβός, που στήνει σαν υπνωτισμένη ένα αόρατο δίχτυ εκδίκησης, μουδιασμένη ανάμεσα στη θλίψη και στην οργή. Η Γαλλίδα ηθοποιός είναι από τις λίγες που μπορούν να εκφράσουν μονάχα με το βλέμμα μια ολόκληρη συμφωνία υπόκωφων συναισθημάτων και να κρατήσουν ζωντανό το ενδιαφέρον του κοινού.

 

Ο Ελβετός σκηνοθέτης, παραγωγός και σεναριογράφος Frédéric Mermoud γεννήθηκε το 1969 στην Sion (Valais) και είναι απόφοιτος της ECAL. Η ταινία του «L’escalier» κέρδισε το 2003 το βραβείο καλύτερης μικρού μήκους ταινίας στο Φεστιβάλ κινηματογράφου του Cabourg καθώς επίσης και το βραβείο της κριτικής επιτροπής στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου της Lille.  Το 2010, κέρδισε το βραβείο ελβετικού κινηματογράφου για το σενάριο του «Complices». Έχει κερδίσει δεκάδες βραβεία και υποψηφιότητες για τις ταινίες του.

Φιλμογραφία:  2016 Moka, 2015 À rebours (Short), 2012 Αυτοί που επιστρέφουν (TV Series) (4 episodes), 2012 Du contrat social (Short), 2009 Complices, 2007 Le créneau (Short), 2006 Rachel (Short), 2004 Bonhomme de chemin (TV Movie), 2003 L'escalier (Short), 1999 Les électrons libres (Short), 1998 Son jour à elle (Short).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture