Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πειθαρχικός έλεγχος για το ατύχημα με τον ακρωτηριασμό του υπαλλήλου καθαριότητας της Πάτρας-"Ξεχασμένο" από τον Αύγουστο το πακέτο που προκάλεσε την έκρηξη;

Πειθαρχικός έλεγχος για το ατύχημα με το...

Ολοκληρώνεται η προανακριτική έρευνα

Όπως αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλευγγύης" Από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), από την πρώτη στιγμή, διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος που οδήγησε στο σοβαρό τραυματισμό εργαζομένου του δήμου Πάτρας στο ΧΥΤΑ Ξερόλακκας, στις 17/10/2017.

Το ατύχημα σημειώθηκε από έκρηξη σε υλικά που μεταφέρθηκαν στο ΧΥΤΑ, μετά την αποκομιδή τους από το Πρωτοδικείο Πάτρας. Τα υλικά αυτά είχαν παραλειφθεί από το Πρωτοδικείο Πάτρας, το 2011».

Σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου υπήρξε επικοινωνία μεταξύ των υπουργείων Εργασίας και Δικαιοσύνης για την ενημέρωση σχετικά με όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από τις έρευνες για την απόδοση τυχόν ευθυνών, ενώ ολοκληρώνεται η προανακριτική αστυνομική έρευνα για την υπόθεση και σήμερα θα κινηθεί η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία.

"Ξεχασμένο" το πακέτο που έκανε τη ζημιά;

Με εντολή του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας Παναγιώτη Μεϊδάνη βρίσκεται ήδη από την πρώτη στιγμή έρευνα σε βάθος για να διαπιστωθεί τί προκάλεσε την έκρηξη που οδήγησε στον σοβαρό τραυματισμό του 52χρονου υπαλλήλου στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας.

Άπαντες περιμενουν τώρα το πορισμα της προανάκρισης για να λυθεί το μυστήριο και να γνωστοποιηθεί ποιο ήταν τελικά το υλικό που προκάλεσε τον τραυματισμό του 52χρονου αλλά και πώς βρέθηκε αυτό το υλικό στις σακούλες που οδηγήθηκαν για καταστροφή στην Ξερόλακα.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. στην Αθήνα έχουν από την πρώτη στιγμή μεταφερθεί όλα τα στοιχεία ακόμη και τα ρούχα που φορούσε ο υπάλληλος την στιγμή του τραυματισμού.

Παράλληλα, θα περάσουν από το... μικροσκόπιο των προανακριτικών υπαλλήλων όλα τα συνοδευτικά πρωτόκολλα των πειστηρίων που εστάλησαν στα Δικαστήρια.

Στις αρχές Αυγούστου είχε πραγματοποιηθεί επιχείρηση απομάκρυνσης όπλων και πυρομαχικών από τα δικαστήρια της Πάτρας με τη συνδρομή του στρατού – όπως άλλωστε προβλέπεται στη σχετική διαδικασία.

Υπάρχουν λοιπόν εικασίες ότι ίσως ένα από αυτά τα κουτιά που περιείχε καραμπίνα, σφαίρες και κροτίδες να ξέμεινε και να μπερδεύτηκε με τα υπόλοιπα αντικείμενα που παρέλαβαν οι υπάλληλοι της καθαριότητας.

Παράλληλα, ο προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Πατρών θα διατάξει πειθαρχική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθούν εάν τηρήθηκαν όσα προβλέπονται από τις διαδικασίες και εάν υπάρχουν ευθύνες και σε ποιόν αναλογούν.

*πρώτη ενημέρωση 7.53πμ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις