Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάνω από χίλια άτομα στην εκδήλωση για τον Jo Nesbo στην Αθήνα -ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Πάνω από χίλια άτομα στην εκδήλωση για τ...

Ο Νορβηγός σούπερ σταρ της αστυνομικής λογοτεχνίας άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις

Από την περασμένη Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 ξεκίνησε στη χώρα μας η προβολή της ταινίας «Χιονάνθρωπος» με τον Μάικλ Φασμπέντερ που έχει βασιστεί στο μπεστ σέλερ αστυνομικό μυθιστόρημα του Νορβηγού Jo Nesbo. Ο ίδιος ο συγγραφέας βρίσκεται στην Ελλάδα και την Τρίτη 17/10 συνάντησε τους πολυπληθείς αναγνώστες του στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στην Λ. Συγγρού, στην Αθήνα όπου πραγματικά επικράτησε ιδιαίτερος ενθουσιασμός.

«Οι ιστορίες καθορίζουν αυτό που είμαστε. Δεν γράφω βιβλία, γράφω ιστορίες», ανέφερε ο Jo Nesbo, ο οποίος άμεσος, χαλαρός, με έξυπνο χιούμορ, αφοπλιστική ειλικρίνεια και πιο ώριμος από ποτέ, κέρδισε το Ελληνικό κοινό. Ο Νορβηγός σούπερ σταρ και «βασιλιάς» της σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας χειροκροτήθηκε θερμά από τον κόσμο.

Η Ελλάδα, και ιδιαίτερα η Κάλυμνος, είναι για τον Jo Nesbo αγαπημένος προορισμός στον οποίο φροντίζει να επιστρέφει όσο πιο συχνά μπορεί. Οι έλληνες αναγνώστες υποδέχτηκαν με έντονο ενθουσιασμό το απόλυτο ίνδαλμα της αστυνομικής λογοτεχνίας, το βράδυ της Τρίτης 17/10/2017, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Η Κεντρική Σκηνή της Στέγης (χωρητικότητας 1.000 ατόμων) που φιλοξένησε την εκδήλωση γέμισε γρήγορα, καθώς ήδη πριν από τις 5 το απόγευμα είχαν σχηματιστεί μεγάλες ουρές στην είσοδο για την παραλαβή του πολυπόθητου δελτίου εισόδου. Με τον Jo Nesbo συζήτησαν οι δημοσιογράφοι Μαριλένα Αστραπέλλου και Γιώργος Νάστος.

Ο βασιλιάς του σκανδιναβικού αστυνομικού μίλησε για όλα: για τη διασκευή του Μάκμπεθ, το αγαπημένο του καφέ όπου περνά πολλές ώρες γράφοντας, την αστυνομική λογοτεχνία, για τον διάσημο ήρωά του Χάρι Χόλε και τη μελλοντική του πορεία, για το τελευταίο του μυθιστόρημα, τη Δίψα, που πήρε τον τίτλο του αφού ολοκληρώθηκε η συγγραφή του, για τη μεταφορά του "Χιονάνθρωπου" στο σινεμά, για την ηθική που αλλάζει όπως και η εποχή μας, για τη φύση του κακού και τι το υποκινεί.

Αναφέρθηκε στο κομμάτι της βίας που χρησιμοποιεί εκτεταμένα στα μυθιστορήματά του ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας που αφηγείται. Είπε χαρακτηριστικά ότι οι αστυνομικές ιστορίες είναι ο τόπος συνάντησης του ατόμου με την κοινωνία.

Μεταξύ άλλων, οι δύο δημοσιογράφοι που τον «ανέκριναν» για μιάμιση ώρα επί σκηνής, τού είχαν ετοιμάσει και κάποιες εκπλήξεις: Ένα βίντεο στο οποίο ο ίδιος μιλάει για το ποδόσφαιρο και τη δύναμή του να ενώνει όλο τον κόσμο, καθώς και ένα βίντεο κλιπ από τα χρόνια που συμμετείχε στο μουσικό συγκρότημα Di Derre κέρδισαν τα χειροκροτήματα του κοινού.

Ο Jo Nesbo όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου των εκδόσεων Μεταίχμιο, κατάφερε να καθηλώσει 1.000 περίπου φανατικούς οπαδούς του και απήντησε ακούραστα στις ερωτήσεις τους. Στη συνέχεια υπέγραψε εκατοντάδες βιβλία και δέχτηκε με χαρά να φωτογραφηθεί με το κοινό του που κυριολεκτικά τον λατρεύει.

Την όλη βραδιά διοργάνωσαν η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, οι εκδόσεις Μεταίχμιο με την συνδρομή  της Πρεσβεία της Νορβηγίας και το Νορβηγικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο ευχαριστούν δημοσίως θερμά όλους τους Nesbomaniacs που τίμησαν με την παρουσία τους τη μεγαλειώδη εκδήλωση, καθώς και όλους τους δημοσιογράφους για την υποστήριξη και την προβολή. Όλα τα βιβλία του Jo Nesbo κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Στη σειρά Χάρι Χόλε: Η νυχτερίδα, Οι κατσαρίδες, Ο κοκκινολαίμης, Νέμεσις, Το αστέρι του διαβόλου, Ο λυτρωτής, Ο χιονάνθρωπος, Η λεοπάρδαλη, Ο φαντομάς,  Αστυνομία, Η δίψα. Κυκλοφορούν επίσης: Κυνηγοί κεφαλών, ένα συναρπαστικό θρίλερ, το οποίο μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, Ο γιος, ένα αστυνομικό μυθιστόρημα με πανέξυπνη πλοκή, η διλογία Αίμα στο χιόνι και Περισσότερο αίμα,καθώς και η σειρά παιδικών βιβλίων με ήρωα τον Δόκτορα Πορδαλό. Τα αστυνομικά του βιβλία κυκλοφορούν και σε e-book (e-pub).

Οι φωτ. που μας εστάλησαν με το δελτίο Τύπου είναι των: Σπύρου Κατωπόδη και Παύλου Φυσάκη.

*Να προσθέσουμε πως ανάμεσα στο κοινό που παρέστη στην εκδήλωση στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και άκουσε τον Jo Nesbo, ήταν και η συγγραφέας Άλκη Ζέη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture