Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ημερίδα σήμερα με θέμα:«Υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς»

Πάτρα: Ημερίδα σήμερα με θέμα:«Υγιεινή κ...

Το απόγευμα στον Παμμικρασιακό

Πριν ακόμα συμβούν τα σοβαρά εργατικα ατυχήματα των τελευταίων ημερών στην Πάτρα, η Διοίκηση του Συνδικάτου Οικοδόμων είχε ήδη αποφασίσει σε πρόσφατη συνεδρίαση της την πραγματοποίηση ημερίδας με θέμα «υγιεινή και ασφάλεια στου χώρους δουλείας» καλώντας τα οικοδομικά σωματεία των Νομών Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας και Αχαΐας καθώς και τα σωματεία των εργαζομένων στη τοπική αυτοδιοίκηση (ΟΤΑ) που και αυτοί το τελευταίο διάστημα έχουν πολλά εργατικά ατυχήματα. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19/10/2017 στις 7.00 το απόγευμα στην αίθουσα του Παμμικρασιατικού Συνδέσμου Πατρών (Φωκαίας 26, συνοικία προσφυγικά, Πάτρα).

Οι υπάλληλοι του δήμου δεν ήξεραν ότι μετέφεραν όπλα...ΔΕΙΤΕ το ΕΓΓΡΑΦΟ- Ερευνώνται οι συνθήκες του ατυχήματος που οδήγησε στον ακρωτηριασμό του 52χρονου υπαλλήλου

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του: "Νέο εργατικό ατύχημα συναδέλφου μέσα σε λίγους μήνες. Αυτή τη φορά ο άτυχος αλλοδαπός συνάδελφος μας εργαζόταν σε μεγαλοεργολάβο και γνωστό παράγοντα της περιοχής που δραστηριοποιείται και στο χώρο του ΤΙΤΑΝ. Ο συνάδελφος Φερατ την ώρα που έριχνε gunite (εκτοξευμένο σκυρόδεμα) κάτω από την πίεση της εργοδοσίας για την όλο και πιο γρήγορη ολοκλήρωση του έργου ακούμπησε σε γυμνά ηλεκτροφόρα καλώδια και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

Πάτρα: Mε πρόβλημα παραλυσίας στο νοσοκομείο ο εργάτης που ακούμπησε σε ηλεκτροφόρα καλώδια στο Δρέπανο

Το ατύχημα αυτό καταδεικνύει για μια ακόμα φορά πως τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας, η εντατικοποίηση της εργασίας με τις καθημερινές υπερωρίες και το μεροκάματο «ψίχουλα» για τα οφέλη των μεγαλοκατασκευαστών βάζει καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή των συναδέλφων μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθώς και οι προηγούμενες έχουν τεράστια ευθύνη για την υποστελέχωση της επιθεώρησης εργασίας που αδυνατεί να ελέγξει τους χώρους δουλειάς μπροστά στα συνεχιζόμενα ατυχήματα που είτε σακατεύουν εργάτες, είτε τους στέλνουν στον «άλλο κόσμο» αφήνοντας πίσω οικογένειες με παιδιά. Αυτά γίνονται στους χώρους δουλειάς όπως ο ΤΙΤΑΝ, όπως αυτούς που επισκέφθηκε το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός. Αυτή είναι η «υγιείς επιχειρηματικότητα» και η «δίκαιη ανάπτυξη» που και στη περιοχή μας θα έρθει το επόμενο διάστημα να μας «πασάρει». Υγιής και δίκαιη για τα κέρδη του κεφαλαίου, σακατεμένη και άδικη για την ίδια τη ζωή των εργατών.

Καλούμε τους συναδέλφους οικοδόμους και τους εργαζόμενους στις κατασκευές, Έλληνες και μετανάστες να παλέψουν μέσα από τις γραμμές του Συνδικάτου, για όλα όσα έχουμε ανάγκη, για να μπορούμε να γυρίζουμε ζωντανοί στα σπίτια μας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις