Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι βρίσκουν στα σκουπίδια οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Δήμου Πατρέων - Από άνθρωπο μέχρι καθετήρα με ούρα! HXHTIKO

 Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι βρίσκουν...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ξούρας: "Αυτό δείχνει εν μέρει και την παιδεία μας"

Από άνθρωπους, μέχρι και καθετήρες γεμάτους ούρα, έχουν βρει κατά καιρούς εργαζόμενοι της καθαριότητα του δήμου Πατρέων μέσα σε κάδους και κατά την αποκομιδή στην ευρύτερη περιοχή. "Πόσο δύσκολο ήταν να αδειάσουν το ιατρικό υλικό από τα κατάλοιπα", αναρωτιέται ο πρόεδρος των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας της Πάτρας, Κώστας Ξούρας.

Ο κ. Ξούρας μίλησε στο thebest.gr με αφορμή το θέμα που προέκυψε με τον σοβαρό τραυματισμό συναδέλφου του κατά την εργασία του και ειδικότερα την απόρριψη ρυπαρών σκουπιδιών από τα δικαστήρια της Πάτρας, στην Ξερόλακα.

Κατα καιρούς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα έρχονται αντιμέτωποι με ότι μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους και δεν είναι λίγες οι φορές που χρειάζεται να επέμβουν για να επαναφέρουν μέσα σε έναν κάδο σακούλες - δηλαδή να έρθουν σε άμεση επαφή με τα απορρίμματα. Τα σκουπίδια τις περισσότερες φορές απορρίπτονται χωρίς να έχουν δεθεί καν οι σακούλες.

Μέχρι ζωντανούς ανθρώπους έχουν βρεί να κοιμούνται μέσα σε κάδους. Που εαν δεν αντιλαμβάνονταν έγκαιρα, το αποριματοφόρο θα είχε πολτοποιήσει στο μηχανικό σύστημα συμπίεσης των σκουπιδιών.

Ο τρόπος με τον οποίο διαχειριζόμαστε ακόμη και τα σκουπίδια μας, δείχνει σε σημαντικό βαθμό και την παιδεία μας. Ειδικά σε αυτό το ευαίσθητο θέμα, σύμφωνα με τον κ. Ξούρα, που επικαλείται τόσες και τόσες ημερίδες, ενημερώσεις και καμπάνιες για τα σκουπίδια, το σύγχρονο πρόβλημα της διαχείρισής τους εξαιτίας της κατακόρυφης αύξησής τους κλπ.

Τα αντικείμενα που καταλήγουν στα σκουπίδια και με τα οποία πολλές φορές έρχονται αντιμέτωποι με τουλάχιστον 3 αισθήσεις (όραση, όσφρηση, αφή) οι εργαζόμενοι, πολλά. Ειδικά τα ζωικά κατάλοιπα από κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία, προκαλούν σοβαρές εστίες μόλυνσης και εαν οι σακούλες δεν είναι καλά δεμένες, τα υπολείματα καταλήγουν ακόμη και στους δρόμους, είτε κατα την αποκομιδή στο αποριμματοφόρο, είτε ακόμη και κατα τη μεταφορά αν κάποιο όχημα έχει κάποια -έστω μικρή- διαρροή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις