Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι υπάλληλοι του δήμου δεν ήξεραν ότι μετέφεραν όπλα...ΔΕΙΤΕ το ΕΓΓΡΑΦΟ- Ερευνώνται οι συνθήκες του ακρωτηριασμού του 52χρονου

Οι υπάλληλοι του δήμου δεν ήξεραν ότι με...

Το συμβάν σημειώθηκε χθες το απόγευμα στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακας

Tις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα που «κόστισε» το χέρι του 52χρονου υπαλλήλου καθαριότητας του Δήμου Πατρέων ερευνούν οι αστυνομικές αρχές σε συνεργασία με το δήμο. Αυτό που απασχολεί κυρίως είναι οι συνθήκες μεταφοράς των πυρομαχικών που μεταφερόταν χθες το μεσημέρι από τα δικαστήρια της Πάτρας στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων στην Ξερόλακα.

Έχασε το αριστερό του χέρι ο υπάλληλος του δήμου Πατρέων μετά από έκρηξη – Ολοκληρώθηκε το χειρουργείο – Αστυνομικοί εξέτασαν τα φορτηγά που μετέφεραν τα υλικά -ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Εντύπωση προκαλεί η αποκάλυψη ότι σε έγγραφο του Πρωτοδικείου προς την Υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Πατρέων με το οποίο ζητείται η συνδρομή της υπηρεσίας για την απομάκρυνση από τα δικαστήρια υλικού δεν αναφέρεται πουθενά ότι πρόκειται για οπλισμό ή επικίνδυνα υλικά.

«Διατάχθηκε η καταστροφή κατασχεθέντων ρυπαρών πραγμάτων που φυλάσσονται την υπηρεσία του Πρωτοδικείου Πατρών και ειδικότερα πειστηρίων ετών 2006 μέχρι 2017 και παλαιοτέρων ετών προ του 2000, τα οποία φυλάσσονται ως επί πλείστον σε μεγάλες σακούλες και μεγάλα χαρτοκιβώτια. Τα συγκεκριμένα αντικείμενα είναι διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές, διαρρηκτικά και σκαφτικά εργαλεία, κράνη, δυο τραπέζια, πλαστά διαβατήρια κτλ. Τα ανωτέρω είναι ογκώδη και σε μεγάλη ποσότητα και για το λόγο, σας εφιστούμε την προσοχή ότι χρειάζεται μεγάλο φορτηγό για την απομάκρυνσή τους.

 

*πρώτη ενημερωση 7.51

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας της Πάτρας, Κώστας Ξούρας, από την Ξερόλακκα όπου βρίσκεται αυτή την ώρα (11.00) μας μετέφερε τις τελευταίες εξελίξεις που θέλουν τους αστυνομικούς της ασφάλειας και όχι μόνο, να βρίσκονται ακόμη παρόντες στο σημείο της έκρηξης.

Τα νεότερα για τον άτυχο εργαζόμενο, σύμφωνα με τον κ. Ξούρα, είναι πως η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία, ωστόσο πονάει μετά την χειρουργική επέμβαση και επίσης η ψυχολογία του, χρειάζεται στήριξη.

Μετά το συμβάν αστυνομία και πυροσβεστική δέσμευσαν αμέσως δυο ακόμη οχήματα που επρόκειτο να εκτελέσουν επίσης το ίδιο δρομολόγιο με το ίδιο περιεχόμενο. Τα οχήματα μεταφέρθηκαν στο τμήμα Μεταγωγών στην οδό Γούναρη για να εξεταστούν.

Μέχρι αργά το βράδυ αστυνομική δύναμη παρέμενε στο χώρο του ΧΥΤΑ όπου είχε γίνει η έκρηξη ερευνώντας το χώρο με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν άλλες σφαίρες ή πυρομαχικά στο σημείο.

Οι άνδρες της ασφάλειας Πάτρας σύμφωνα με πληροφορίες εντόπισαν στους σάκους που μεταφέρονταν στην Ξερόλακα επιπλέον άλλα δυο όπλα και σφαίρες.

Ο 52χρονος υπάλληλος του δήμου, πατέρας τεσσάρων παιδιών, έχασε το αριστερό του χέρι, από το ύψος του καρπού, όταν εξερράγη στα χέρια του συσκευασία που μετέφερε από τα δικαστήρια Πατρών.

Σύμφωνα με εργαζόμενους, αυτόπτες μάρτυρες, το όχημα είχε σηκώσει την ανατροπή για να ξεφορτώσει το φορτίο του. Σε κάποιο σημείο, είχαν κολλήσει κάποια αντικείμενα, όταν ο δημοτικός υπάλληλος τράβηξε ένα από τα κουτιά, το οποίο μέσα είχε μια κοντόκανη καραμπίνα, όπλα, κροτίδες, φυσίγγια κυνηγίου και αντιαρεπορικά βλήματα. Τότε ακολούθησε η έκρηξη.

 

Η Δημοτική Αρχή εξέφρασε την οργή και τη θλίψη της για το τραγικό συμβάν του σοβαρού τραυματισμού του 52χρονου .

"Η παραλαβή των υλικών από την Υπηρεσία του Δήμου έγινε κατόπιν αιτήματος του Πρωτοδικείου το οποίο ζητούσε την αποκομιδή των άχρηστων υλικών από το χώρο των Δικαστηρίων. Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος θα ζητήσει την απόδοση ευθυνών για τις  αιτίες που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του εργαζόμενού μας", ανέφερε η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκε σοβαρά ο εργαζόμενος ζητά το Συνδικάτο Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Νομού Αχαΐας «Η Ενότητα».

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας εκφράζει τη θλίψη και την αγανάκτησή του. Ζητάει «να χυθεί άπλετο φως για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το εργατικό ατύχημα και να αποδοθούν ευθύνες όπου και αν αναλογούν».

Τα άχρηστα υλικά πλην της γραφικής ύλης, ανήκουν στην ειδική διαχείριση απορριμμάτων και φυσικά σε ειδικό τμήμα με τα ανάλογα μέσα ασφαλείας για τους εργαζόμενους.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το thebest.gr η διαδικασία που ακολουθείται στις περιπτώσεις πειστηρίων της Εισαγγελίας, είναι λίγο έως πολύ η εξής:

Η Αστυνομία κατάσχει τα υλικά (όπλα, σφαίρες, εκρηκτικά κ.α.), τα στέλνει στα εγκληματολογικά της εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν και όταν επιστρέφονται τα στέλνει με την σειρά στην Εισαγγελία. Εκεί και παραμένουν μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Στην συνέχεια όλα αυτά τα υλικά μεταφέρονται στον στρατό ο οποίο και κρίνει εάν τελικά θα τα χρησιμοποιήσει ή θα προχωρήσει στην καταστροφή τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις