Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Πάτρα: Η Οικολογική Κίνηση προβάλλει το φιλμ "La belle verte - Η όμορφη πράσινη"

Πάτρα: Η Οικολογική Κίνηση προβάλλει το ...

Παίζουν οι Κολίν Σερό, Μαριόν Κοτιγιάρ και Βενσάν Λιντόν

Η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, για 4η χρονιά συνεχίζει την προβολή ταινιών οι οποίες άπτονται τοπικών και παγκόσμιων περιβαλλοντικών ζητημάτων. Με αφορμή τις ταινίες που προβάλλονται, προηγείται σύντομη εισήγηση από τους εκάστοτε ειδικούς και μετά την προβολή γίνεται ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Για τη φετινή σαιζόν, οι προβολές ξεκινούν την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017, στις 20.00 ακριβώς, με την ταινία “La belle verte” (Η όμορφη πράσινη) διάρκειας 99 λεπτών. Πρόκειται για Γαλλική παραγωγή του 1996 σε σκηνοθεσία της Κολίν Σερό, με πρωταγωνιστές τους Κολίν Σερό, Μαριόν Κοτιγιάρ, Βενσάν Λιντόν, Τζέιμς Τιερέ, κ.α.

Μια ιδιότυπη γαλλική κωμωδία, καταπραϋντική, ελπιδοφόρα, τρυφερή, αστεία και διδακτική ταυτόχρονα που μας διδάσκει τη σημασία της ζωής κοντά στη φύση και μας κάνει να σκεφτούμε για τον τρόπο που ζούμε σ’ αυτό τον πλανήτη. Φινέτσα, χιούμορ και πολλά μηνύματα από ένα φιλμ που έχει την έμπνευση να κοιτάξει τη συνολικότερη εικόνα του κόσμου μας και να συστήσει μια αλλαγή ταυτόχρονα εκ των έξω και εκ των έσω. Απολαυστικό και διαχρονικά διδακτικό.

Η συζήτηση που θα ακολουθήσει, θα περιστραφεί γύρω από τον προβληματισμό για το πόσο είναι αρμονική η σχέση του σύγχρονου ανθρώπου με τη φύση, πόσο έχει απομακρυνθεί από αυτήν ώστε όχι μόνο να μην μπορεί να δει πια το απαράμιλλο μεγαλείο της αλλά και να προκαλεί καταστροφές στο περιβάλλον.

Η ταινία θα προβληθεί στο στέκι της ΟΙΚΙΠΑ, στην οδό Σαχτούρη 64 και Κανακάρη, στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture