Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

ΓΕΜΙΣΕ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΩΝ STER ODEON ΣΤΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΗΣ "ΚΥΝΗΓΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΑΕΤΟ" ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ

ΓΕΜΙΣΕ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΩΝ STER ODEO...

Ακολουθεί η "Γυναίκα με τη Μερσεντές"

Για μία ακόμα Δευτέρα οι προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας έγιναν με απόλυτη επιτυχία και μεγάλη προσέλευση σινεφίλ. Στην αίθουσα 3 στην μεσαία προβολή των 20.15 δεν έπεφτε καρφίτσα και είχαν γεμίσει μέχρι και τα καθίσματα της 1ης σειράς ενώ αρκετοί προτίμησαν ή για την ακρίβεια αναγκάστηκαν να δουν το φιλμ «Η Κυνηγός με τον αετό» σε σκηνοθεσία Ότο Μπελ, στα σκαλάκια του διαδρόμου.

Το φιλμ που παίχθηκε το βράδυ της Δευτέρας 16 Οκτωβρίου 2017, μας ταξίδεψε στην Μογγολία και μας αφηγήθηκε μία γλυκιά ιστορία, μίας πιτσιρίκας από μία οικογένεια νομάδων, η οποία μαθαίνει να εκπαιδεύει ένα αετόπουλο, παίρνει μέρος σε τοπικό διαγωνισμό και κερδίζει και στη συνέχεια βουτά στα πιο βαθιά, πηγαίνοντας με τον πατέρα της στα χιόνια, ψηλά στα άγρια βουνά για κυνήγι άγριων ζώων όπως αλεπούδων.

Το πιο ωραίο στοιχείο της ταινίας αυτής που ήταν στα όρια του ντοκιμαντέρ, ήταν η υπέροχη φωτογραφία της (πραγματικά καθηλωτικά τα πλάνα) αλλά και η μουσική επένδυση που περιελάμβανε έως και ένα κομμάτι της διάσημης ποπ σταρ Sia, απόλυτα ενταγμένο στο ύφος της ταινίας.

«Η Κυνηγός με τον αετό» σε σημεία πραγματικά σε εντυπωσίαζε με την ανθρωπιά της, τον σεβασμό στη φύση αλλά και το πόσο δεμένοι με την φύση είναι αυτοί οι άνθρωποι. Η φύση είναι η οικογένεια μας, ακούμε να λέει, ο πατέρας.

Η πιτσιρίκα Αισολπάν μπορεί να μεγαλώνει σε σχεδόν πρωτόγονες συνθήκες, ωστόσο δεν χάνει και το ενδιαφέρον της για τον καλλωπισμό της, όπως όταν αγοράζει ένα ροζ κοκαλάκι για τα μαλλιά της ή όταν βάφει τα νύχια της με μανό.

Βέβαια το συγκεκριμένο «φεστιβαλικό» φιλμ από κάποια στιγμή και μετά έχανε σε επίπεδο δραματουργίας και θα λέγαμε πως θύμιζε φιλμ του National Geographic, πάντως ήταν μία ταινία που σε γέμιζε συναισθήματα και σε άφηνε με το στόμα ανοικτό για την κοινότητα αυτή της Μογγολικής στέππας.

Για την προσεχή Δευτέρα 23/10 στις 18.00, στις 20.15 και στις 22.30, η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας και η πρόεδρος της Ελένη Δάσιου μας φέρνουν το φιλμ «Η Γυναίκα με τη Μερσεντές – Moka» σε σκηνοθεσία Frederick Mermoud με τις Εμανουέλ Ντεβός και Ναταλί Μπάι που βγήκε στις Αθηναικές αίθουσες τον Σεπτέμβριο.

*Εκ των χορηγών επικοινωνίας των προβολών της Λέσχης είναι και το thebest.gr.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture