Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EXODOS

/

Ο executive chef του Bodegas Στάθης Κόκκαλης, σε μια συνέντευξη από καρδιάς!

Ο executive chef του Bodegas Στάθης Κόκκ...

Το αγαπημένο wine bar/restaurant της Ρήγα Φεραίου!

Ο executive chef του Bodegas Στάθης Κόκκαλης, σε μια συνέντευξη από καρδιάς!

-Πώς υποδέχεται η ομάδα του Bodegas τη νέα σεζόν; Τι εκπλήξεις μας περιμένουν;

Με πολύ ενθουσιασμό όπως πάντα και με πολύ όρεξη για ποιοτική δουλειά… Φέτος, όπως και κάθε χρόνο θα προσπαθήσουμε να το πάμε ένα βήμα παραπέρα θα έλεγα. Το Bodegas είναι για μένα στην καλύτερη του φάση. Ο κόσμος το αγκαλιάζει κάθε μέρα χωρίς υπερβολή και αυτό μας δίνει δύναμη σίγουρα και κακά τα ψέματα είναι ένα τεράστιο ψυχολογικό αβαντάζ, γιατί λειτουργούμε σε ένα υγιή περιβάλλον και δουλεύουμε σκληρά για να πετύχουμε στόχους. Αν υπάρχουν στόχοι τότε κοιτάς ψηλά και δεν βλέπεις τίποτα γύρω σου. Δεν σ εμποδίζει τίποτα και μιλάς μόνο με την δουλειά σου. Και αυτό κάνουμε. Φέτος θα κάνουμε πολλά ειδικά αφιερώματα, θα εισάγουμε νέες τεχνικές και θα εμπλουτίσουμε τις γνώσεις του κόσμου μας γνωρίζοντας τους νέους γευστικούς ορίζοντες. Ο κόσμος μας ζητάει νέα όμορφα πράγματα, μας εμπιστεύεται και εμείς θέλουμε πάντα να τους δίνουμε πρωτίστως ένα καθαρό και τίμιο φαγητό, καθώς και νέες ιδέες και προτάσεις. Φέτος για πρώτη φορά θα φιλοξενήσω και κάποιους από τους υπέροχους φίλους μου, που θα τους συστήσω στην πόλη μου. Γενικότερα ας είμαστε καλά και έχουμε πολύ δρόμο.

-Πως σχολιάζεις τις νέες κινήσεις στον χώρο της γαστρονομίας στην Πάτρα;

Δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Εγώ κοιτάω πάντα την δουλειά μου και πως θα πάει αυτή μπροστά. Το ‘’να ψοφήσει η γάτα του γείτονα’’ που λέει μια λαϊκή έκφραση δεν μου ταίριαζε ποτέ προσωπικά και αυτό πιστεύω το ‘χω περάσει και στην ομάδα μου. Η αλήθεια είναι ότι μ αρέσει πολύ ο ανταγωνισμός, όποτε υπάρχει και αν υπάρχει. Δεν έχω να σχολιάσω κάτι σ αυτό, μόνο πως εύχομαι τα εστιατόρια που κάνουν σωστή δουλειά, λένε την αλήθεια και μαγειρεύουν με την ψυχή τους να έχουν μια υπεροχή χρονιά και είμαι πάντα θετικός σ αυτό και δίπλα τους.

-Η δική σου ομάδα σου παραμένει ίδια, υπάρχουν νέες προσθήκες;

Στη κουζίνα υπάρχουν προσθήκες. Στηρίζομαι στον βασικό κορμό της ομάδας μου εδώ και αρκετά χρονιά. Από κει και πέρα έχουν γίνει πολύ ποιοτικές προσθήκες ελπιδοφόρων παιδιών και σε 15-20 μέρες που θα τρέξει το νέο πλάνο, θα έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες πινελιές. Στο σέρβις υπάρχουν κάποιες αλλαγές και κάποιες προσθήκες, όμως και εκεί ο βασικός κορμός είναι ίδιος. Θέλω να σας πω κάτι γι’ αυτά τα παιδιά. Είναι ειλικρινά μια σπουδαία ομάδα. Ένα πολύ καλό σύνολο. Λειτουργούν σε άκρως επαγγελματικό κλίμα, είναι διαβασμένοι και το μάτι τους στάζει αίμα. Ειλικρινά θεωρώ ότι το μεγαλύτερο μου κατόρθωμα σαν Chef είναι αυτή η ομάδα και δεν δέχομαι κουβέντα για αυτό. Δεν με ενδιαφέρει αν θα μιλήσουν άσχημα για μένα αλλά γι’ αυτούς δεν ακούω κουβέντα ειδικά για την εργατικότητα τους. Ξέρω ότι όλοι τους προσπαθούν για το καλύτερο, παίρνουν πολύ σοβαρά την δουλειά τους και σέβονται τον πελάτη. Δεν στέκεσαι αλλιώς εκεί μέσα. Σε αποβάλλει η ομάδα αν δεν είσαι εντάξει… Οποίος είναι σωστός και μπορεί να λειτουργήσει έτσι, έχει μια θέση εκεί σιγουρά. Εύκολο δεν είναι γιατί μαζί τους είμαι αρκετά σκληρός παραδέχομαι όμως θεωρώ απολυτά δίκαιος. Δυστυχώς έτσι είναι η ζωή σε ένα εστιατόριο. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και έτοιμος πάντα. Αυτό που τους λέω πάντα είναι ότι η αλήθεια σύντομα λάμπει και να μην παρασύρονται από τα σημεία των καιρών και από ότι ακούν από παραδίπλα τους…Να κάνουν απλά και ολόσωστα την δουλειά τους. Άλλος τρόπος εκτός τις σκληρής δουλείας δεν υπάρχει αν θες να γίνεις καλύτερος.

-Κάθε σεζόν οι Πατρινοί έχουν καλομάθει, να περιμένουν συνεχώς νέες προτάσεις από το μενού του Bodegas. Θα έχουμε τέτοιες και φέτος;

Και βέβαια. Όπως σας είπα παραπάνω έχουμε πολλά να δώσουμε φέτος… Σε λίγες μέρες μπαίνει το νέο μενού και το νέο μας πλάνο θα φροντίσει να υπάρχει κάτι διαφορετικό από νωρίς το πρωί μέχρι το αργά βραδύ… Το σίγουρο είναι πως φέτος θα κάνουμε πολλά μαγειρικά ταξίδια, θα γνωρίσουμε νέα υλικά. Πιστεύω αυτό που σχεδιάζουμε να βρει ανταπόκριση όπως κάθε χρόνο. Απ την μεριά μου σπάω το κεφάλι μου πάντα να κάνω κάτι νέο ώστε να εμπλουτίζουμε τις ώρες μας και να προσφέρουμε πραγματικά αξιόλογες υπηρεσίες . -Τι έχεις να πεις σε κάποιον που δεν έχει ακόμα δοκιμάσει την κουζίνα σου; Να κάνει κράτηση στο Bodegas …(γέλια). Δύσκολη ερώτηση αν και φαίνεται απλή. Θα του έλεγα μόνο πως αυτό που κάνω σαν επάγγελμα δεν μου το φύτρωσαν και δεν το είδα από καμία τηλεόραση αλλά το ονειρεύτηκα. Έτσι μπορώ να εκφράσω κάθε φορά και κάθε μενού τον χαρακτήρα μου. Μέσα από τα υλικά μου και μέσα από τις γεύσεις τους. Λειτουργώ με την ψυχή μου και έχω μια υπεροχή πιστή ομάδα και βρίσκομαι στο πανέμορφο Bodegas που πρέπει οπωσδήποτε εάν του αρέσουν οι ιδιαίτερες γεύσεις να επισκεφτεί….

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life