Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Έχασε το αριστερό του χέρι ο υπάλληλος του δήμου Πατρέων μετά από έκρηξη – Αστυνομικοί εξέτασαν στο "Μεταγωγών" τα φορτηγά που μετέφεραν τα υλικά -ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ

Έχασε το αριστερό του χέρι ο υπάλληλος τ...

Πελετίδης στο thebest.gr: Αυτό που προέχει αυτή την ώρα είναι η υγεία του εργαζόμενου

Το αριστερό του χέρι, από το ύψος του καρπού, έχασε ένας 52χρονος υπάλληλος του δήμου Πατρέων, όταν εξερράγη στα χέρια του, σήμερα το μεσημέρι, συσκευασία που μετέφερε από τα δικαστήρια της πόλης. Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, από τους χειρούργους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η έκρηξη.

Νωρίτερα άνδρες της Αστυνομίας σε συνεργασία με πυροσβέστες εξέτασαν τα δύο οχήματα που μετέφεραν, πυρομαχικά από τα Δικαστήρια στο ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας, που βρίσκονται στο «Μεταγωγών» στη Γούναρη.

Αστυνομική δύναμη παραμένει και στο χώρο του ΧΥΤΑ όπου έγινε η έκρηξη και σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, ερευνούν το χώρο, με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν και άλλες σφαίρες ή πυρομαχικά στο χώρο.

Νωρίτερα

18:50 Μυστήριο παραμένει ακόμα μέχρι τώρα το πώς βρέθηκαν τελικά το όπλο και τα πυρομαχικά στα «άχρηστα» υλικά που μεταφέρθηκαν με το φορτηγό του Δήμου και προκάλεσαν τον ακρωτηριασμό του άτυχου 52χρονου εργάτη ο οποίος είναι πατέρας 4 παιδιών. Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το thebest.gr η διαδικασία που ακολουθείται στις περιπτώσεις πειστηρίων της Εισαγγελίας, είναι λίγο έως πολύ η εξής:

Η Αστυνομία κατάσχει τα υλικά (όπλα, σφαίρες, εκρηκτικά κ.α.), τα στέλνει στα εγκληματολογικά της εργαστήρια προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν και όταν επιστρέφονται τα στέλνει με την σειρά στην Εισαγγελία. Εκεί και παραμένουν μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Στην συνέχεια όλα αυτά τα υλικά μεταφέρονται στον στρατό ο οποίο και κρίνει εάν τελικά θα τα χρησιμοποιήσει ή θα προχωρήσει στην καταστροφή τους.

 

 

16:20 Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα αυτή την ώρα η επέμβαση στο χέρι του άτυχου δημοτικού υπαλλήλου. Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr φαίνεται να χάνει το χέρι από τον καρπό του και προς τα κάτω.

Το χειρουργείο πηγαίνει πολύ καλά ωστόσο δεν μπορεί να αποφευχθεί ο ακρωτηριασμός. Επίσης εκτιμάται ότι στην πορεία ο άτυχος εργάτης θα χρειαστεί να υποβληθεί και σε άλλες επεμβάσεις για να του τοποθετηθεί προσθετικό μέλος.

Οι συνάδελφοί του είναι συγκλονισμένοι από το περιστατικό και αρκετοί εξ’ αυτών είναι συγκεντρωμένοι αυτή την ώρα έξω από την αίθουσα του χειρουργείου με έκδηλη την αγωνία τους για την υγεία του.

 

 

15:25 Σύμφωνα με εργαζόμενο, αυτόπτη μάρτυρα, ο υπάλληλος τράβηξε ένα από τα κουτιά που είχαν πάρει από τα Δικαστήρια το οποίο μέσα είχε μια κοντόκανη καραμπίνα, όπλα, κροτίδες, φυσίγγια κυνηγίου και αντιαρεπορικά βλήματα και τότε έγινε η έκρηξη.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΝΕΟΤΕΡΟ Με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή εκφράζει τη θλίψη της για το συμβάν και αναφέρει ότι ο τραυματισμός του εργαζομένου έγινε από έκρηξη αγνώστου αντικειμένου το οποίο συμπεριλαμβάνονταν στη ποσότητα των άχρηστων υλικών του Πρωτοδικείου Πάτρας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

"Η Δημοτική Αρχή εκφράζει την οργή και την θλίψη της για το τραγικό συμβάν του σοβαρού τραυματισμού εργαζόμενού μας στην Καθαριότητα.

Ο εργαζόμενος τραυματίστηκε από έκρηξη αγνώστου αντικειμένου το οποίο συμπεριλαμβάνονταν στη ποσότητα των άχρηστων υλικών του Πρωτοδικείου Πάτρας.

Η παραλαβή των υλικών από την Υπηρεσία του Δήμου έγινε κατόπιν αιτήματος του Πρωτοδικείου το οποίο ζητούσε την αποκομιδή των άχρηστων υλικών από το χώρο των Δικαστηρίων.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το τραγικό ατύχημα, μετέβη αμέσως στο Νοσοκομείο και παραμένει για να παρακολουθήσει από κοντά την εξέλιξη της υγείας του τραυματία εργάτη και να εκφράσει την συμπαράστασή του σε αυτόν και στην οικογένειά του.

Είναι δεδομένο ότι ο Δήμος θα ζητήσει την απόδοση ευθυνών για τις αιτίες που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του εργαζόμενού μας".

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Σε δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Κορδάς ανέφερε πως στο σημείο που έγινε η έκρηξη είδε χαρτιά και σφαίρες και τόνισε πως οι υπάλληλοι καθαριότητας είχαν κληθεί στο Δικαστικό Μέγαρο από Εισαγγελία ώστε να παραλάβουν τα απορρίμματα.

Δείτε φωτογραφίες από αυτά που παρέλαβε ένα από τα απορριμματοφόρα του Δήμου Πατρέων από τα δικαστήρια. Ανάμεσά τους και κατασχεμένο όπλο όπως αναφέρεται. Στη οδό Μιαούλη βρίσκεται αυτή την ώρα η αστυνομία.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε για το ατύχημα, έσπευσε στο νοσοκομείου του Ρίου, όπου και βρίσκεται για να μάθει από πρώτο χέρι για την υγεία του δημοτικού υπαλλήλου. Αυτή την ώρα ο τραυματίας εργαζόμενος, υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Ο δήμαρχος μιλώντας στο thebest.gr, τόνισε ότι αυτό που πρωτεύει αυτή την ώρα είναι η υγεία του εργαζόμενου της καθαριότητας και η επιτυχία της επέμβασης. Όσο για τις συνθήκες του ατυχήματος, αυτές θα διερευνηθούν σε δεύτερο χρόνο, όπως είπε ο Κώστας Πελετίδης.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ  Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του thebest.gr στην Ξερόλακκα έχει μεταβεί η Αντιτρομοκρατική και η Ασφάλεια Πατρών για έρευνα στα απορρίματα που έσκασαν με αποτέλεσμα να χάσει την παλάμη του ο υπάλληλος της καθαριότητας. Πιθανά, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες να περιείχαν κατασχεμένες σφαίρες και όπλα.

Στο νοσοκομείο του Ρίου βρέθηκε νωρίτερα ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης για να δει τον τραυματία εργαζόμενο ο οποίος είναι γύρω στα 55.

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ένας υπάλληλος του Δήμου Πατρέων τραυματίστηκε όταν σημειώθηκε έκρηξη σε σκουπίδια,στην Ξερόλακκα και φέρεται να έχει χάσει το χέρι του. Τα απορρίμματα φέρεται να τα είχε πάρει από τα δικαστήρια, από το Πρωτοδικείο σύμφωνα με στέλεχος της Δημοτικής Αρχής.

Ο υπάλληλος μεταφερθηκε στο νοσοκομείο.

Ο Χρήστος Κορδάς νωρίτερα στην Ξερόλακκα

Ο Χρήστος Κορδάς νωρίτερα στην Ξερόλακκα

Ο Χρήστος Κορδάς νωρίτερα στην Ξερόλακκα

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις