Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TROLLΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

/

Αποκλειστικό (No 9): Θαλάσσιο μέτωπο στην Πάτρα χωρίς ανισότητες

Αποκλειστικό (No 9): Θαλάσσιο μέτωπο στη...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Κατασκευάζεται φράκτης σε όλο το μήκος της παραλίας * Δεν θα στενοχωριούνται οι Πατρινοί

Μία καινοτόμο ιδέα αποφάσισαν να υλοποιήσουν οι αρχές της πόλης.

 

Δήμος, ΟΛΠΑ, Περιφέρεια, από κοινού με την στήριξη της Κυβέρνησης, αλλά και την έγκριση της Ε.Ε. που πάντα παρακολουθεί με ευαισθησία την πρόοδο της χώρας μας, αποφάσισαν να δώσουν τέλος στις φήμες για το υπό διαμόρφωση θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, δίνοντας στη δημοσιότητα τη συμφωνία για τις εργασίες που θα γίνουν στο πλαίσιο της ενοποίησης και αρχιτεκτονικής διαμόρφωσης.

Το TheBest φέρνει κατ’ αποκλειστικότητα στη δημοσιότητα σήμερα τις μακέτες του έργου και όλες τις σχετικές λεπτομέρειες.

Ως γνωστόν στο θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, από το ύψος της Ελευθερίου Βενιζέλου μέχρι το ύψος της Αγίου Κωνσταντίνου στην Αγυιά, υπάρχουν δεκάδες κτίρια: Κολυμβητήριο, σεισμόπληκτο κτίριο ΟΛΠΑ, Ιχθυόσκαλα, Υπόστεγα και άλλα κτίρια στο λιμάνι, επιβατικοί σταθμοί, καφετέριες. Πέραν τούτων, υπάρχει ένας μεγάλος τσιμεντένιος φράκτης και βέβαια η σιδηροδρομική γραμμή, και ο προστατευτικός της σιδηρο-φράκτης.

«Το κόστος απομάκρυνσης όλων τούτων, η απελευθέρωση δηλαδή του χώρου, και η περαιτέρω ενοποίησή του αρχιτεκτονικά, και απόδοση την πόλη είναι, δυστυχώς, πολύ μεγάλο. Υπάρχουν ακόμα δράσεις και συμφέροντα που δεν επιτρέπουν να απελευθερωθεί ο χώρος», είπε ο μελετητής του έργου, dr Aρχιτεκτονικής. Ιάκωβος Στουρνάρης και πρόσθεσε:

«Καθώς είναι αδύνατη η απόμακρυνσή του, αποφασίσαμε, προκειμένου να μην στενοχωριούνται οι Πατρινοί βλέποντας μια θάλασσα που είναι αδύνατον να πλησιάσουν, να μην την βλέπουν καθόλου! Ετσι σε όλο το μήκος της παραλιακής, θα υψώσουμε έναν μεγάλο τοίχο που θα αποκόβει τη θέα από τη θάλασσα και έτσι οι Πατρινοί δεν θα βλέπουν τη θάλασσα και δεν θα στενοχωριούνται. Στην εσωτερική πλευρά θα φτιάξουμε γραφεία, καφετέριες, πάρκινκγ κλπ, ενώ εξωτερικά θα υπάρχουν δέστρες για να δένουν τα πλοία», ολοκλήρωσε ο κ. Στουρνάρης.

Ιδού το νέο θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας

Ιδού το νέο θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας

Ιδού το νέο θαλάσσιο μέτωπο της Πάτρας

Και δεν είναι η μόνο ευχάριστη είδηση! Οπως μάθαμε από καλά πληροφορημένες πηγές, το ίδιο θα γίνει και στην ανατολική πλευρά της πόλης. Για να μην αισθάνονται αποκλεισμένοι μόνο οι κάτοικοι προς τη θάλασσα, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να υψωθεί κι ένα τοίχος ανατολικά, προς το Παναχαϊκό, ώστε να μην βλέπουν το βουνό. Ετσι θα είναι όλοι το ίδιο στενοχωρημένοι και δεν θα υπάρχουν ανισότητες και διαχωρισμοί.

Δείτε κατ’ αποκλειστικότητα τους δύο νέους τοίχους που σύντομα θα αποκτήσει η όμορφη Πάτρα μας!

 

Αποκλειστικό (Νο 8): Τέλος οι λακκούβες στην Πάτρα!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Trollερά πράγματα