Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Μαφιόζικη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του- Είχε ραντεβού με τους δολοφόνους του

Μαφιόζικη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχ...

Το βράδυ της Πέμπτης

22:20 Με κάποια υπόθεση που χειριζόταν τον τελευταίο καιρό φαίνεται πως έχει σχέση η εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, 52 ετών, λίγο μετά τις 19.00 απόψε, στο δικηγορικό γραφείο του στην οδό Ασκληπιού 154 στα Εξάρχεια, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής. Όπως ανέφεραν, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγκυρες πηγές της Ασφάλειας, σύμφωνα με μαρτυρία συνεργάτη του δικηγόρου, ο οποίος ήταν στο γραφείο, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος του είπε ότι είχε ραντεβού με δύο πελάτες, οι οποίοι έφτασαν γύρω στις 19.00 και χτύπησαν το κουδούνι της εισόδου.

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος τους άνοιξε και ανέβηκαν στο γραφείο του, όπου και οι τέσσερις κάθισαν στην αίθουσα συσκέψεων.

Όπως λέει ο συνεργάτης του θύματος, οι πελάτες ήταν πιθανότατα αλλοδαποί, γιατί μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και φυσικά είχαν ακάλυπτα τα πρόσωπά τους.

Όταν κάθισαν ο ένας από τους επισκέπτες ζήτησε από τον συνεργάτη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να τους αφήσει μόνους, γι' αυτό πήγε στο διπλανό γραφείο.

Ξαφνικά άκουσε πυροβολισμούς και έτρεξε να δει τι είχε συμβεί. Ο δικηγόρος ήταν νεκρός πάνω στο τραπέζι των συσκέψεων, ενώ οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.

Ο συνεργάτης του θύματος, σοκαρισμένος ειδοποίησε την Αστυνομία.

Ο 52χρονος έχει δεχτεί πιθανότατα μία σφαίρα στην κοιλιακή χώρα και μία στο κεφάλι, αλλά αυτό θα διακριβωθεί από την νεκροψία που θα κάνει ο ιατροδικαστής που μέχρι πριν από λίγο αναμενόταν στο σημείο.

Οι αστυνομικοί συλλέγουν πληροφορίες και συγκεντρώνουν υλικό από κάμερες στην περιοχή, που πιθανόν έχουν καταγράψει τους δράστες και το μέσο με το οποίο διέφυγαν, ενώ διενεργούνται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και την σύλληψή τους.

 

21:40 «Τελικά είναι επικίνδυνο να προσπαθείς να κάνεις καλά τη δουλειά σου » δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΔΣΑ Β.Αλεξανδρής που έσπευσε μαζί με άλλους δικηγόρους, συγγενείς και φίλους του Μ. Ζαφειρόπουλου, έξω από το γραφείο του στον οδό Ασκληπιού. Οι δικηγόροι και οι συγγενείς προσπαθούν να καταλάβουν τι ακριβώς έχει συμβεί και ποιά ήταν τα κίνητρα των κουκουλοφόρων εκτελεστών που μπήκαν στο δικηγορικό γραφείο μετά τις 7 το απόγευμα και δολοφόνησαν τον Μ. Ζαφειρόπουλο.

Ο Μ. Ζαφειρόπουλος ήταν 52 ετών, γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Νώντα Ζαφειρόπουλου και πατέρας 2 παιδιών. Ο αδελφός του Γρηγόρης υπήρξε δήμαρχος Χαλανδρίου.

 

21:00 Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος άνοιξε ουσιαστικά την πόρτα στους δολοφόνους του. Τα καινούργια στοιχεία λένε ότι ο δικηγόρος είχε πει σε στενό του συνεργάτη ότι είχε ραντεβού με δύο άτομα.

Όταν χτύπησε το θυροτηλέφωνο ο συνεργάτης του άνοιξε την πόρτα και τα δύο άτομα, με ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, ανέβηκαν στο γραφείο και μπήκαν στην αίθουσα συσκέψεων. Ζήτησαν από τον συνεργάτη του θύματος να φύγει και μετά από περίπου λεπτά άνοιξαν πυρ εναντίον του και τον σκότωσαν.

Οι αρχικές πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο τραύματα στην κοιλιά και το κεφάλι. Έντρομο ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου επέστρεψε στην αίθουσα, αλλά όπως είπε στους αστυνομικούς, οι δράστες είχαν ήδη φύγει.

 

20:35 Πριν λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και του ζήτησε να γίνουν τα πάντα ώστε να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Οι αστυνομικές Αρχές αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τα κίνητρα των δραστών και εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στις υποθέσεις που είχε αναλάβει το τελευταίο διάστημα.

 

20:15 Εν ψυχρώ δολοφονία στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκρικένα στην οδό Ασκληπιού. Δύο κουκουλοφόροι, περίπου στις 19:10, εισέβαλαν στο γραφείο του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στάθηκαν απέναντί του και τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ.

Στο σημείο επικράτησε πανικός. Έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας οι οποίοι συγκεντρώνουν μαρτυρίες για τον εντοπισμό των δραστών.

Πρόκειται για τον γιο του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, ο οποίος πέθανε το 2006.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις