Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΑΙΔΙ

/

Πάτρα: "H παιδική παχυσαρκία στο κόκκινο" - Εκδήλωση το Σάββατο

Πάτρα: "H παιδική παχυσαρκία στο κό...

Συνεργασία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και Ιατρικού Συλλόγου Πατρών

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών οργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017,  στην Πάτρα (Ξενοδοχείο Patras Palace) και ώρα 7 μ.μ. με κεντρικό θέμα: «Η παιδική παχυσαρκία στο «κόκκινο».

Το συγκεκριμένο ζήτημα απαιτεί την περαιτέρω προσοχή των πολιτικών, των επιστημόνων, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των πολιτών της ευρύτερης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η παιδική παχυσαρκία επιβάλλεται σήμερα να έχει ιδιαίτερη, άμεση και σοβαρή αντιμετώπιση επειδή:

 

  • Έχει λάβει επιδημικές διαστάσεις στον δυτικό κόσμο και στη χώρα μας
  • Αποτελεί μεγάλο πρόβλημα της δημόσιας υγείας, αφού οι παρούσες αλλά και μελλοντικές συνέπειές της κοστίζουν αρκετά τόσο σε παθολογικές όσο και σε ψυχοκοινωνικές συνέπειες.
  • Είναι χρόνια, νοσογόνος κατάσταση
  • Έχει υψηλά ποσοστά υποτροπών μετά την αντιμετώπισή της
  • Η αύξηση της παιδικής παχυσαρκίας εντείνει τον κίνδυνο αύξησης των περιστατικών παχυσαρκίας στους ενηλίκους στο μέλλον

 

Ομιλητές είναι  επιστήμονες που έχουν καταθέσει αξιόλογο έργο στον ακαδημαϊκό και κοινωνικό χώρο. Ειδικότερα θα αναπτύξουν εισηγήσεις οι:

-Βασιλική Ε. Γκρέκα – Σπηλιώτη, καθηγήτρια  Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Διευθύντρια της Μονάδας Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας και Διαβήτη Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Πατρών, που θα αναπτύξει το θέμα «Αίτια Παχυσαρκίας στα Παιδιά και Έφηβους, Πρόληψη και Αντιμετώπιση.

-Μαρία Ηλιοπούλου, Διευθύντρια ΕΣΥ Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων Πατρών, υπεύθυνη ιατρείου παιδικής ενδοκρινολογίας, μεταβολισμού και διαβήτη, που θα μιλήσει με θέμα «Η άσκηση στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Παχυσαρκίας στα Παιδιά και Εφήβους».

- Γεώργιος Γεωργαντόπουλος, Ψυχίατρος – Γνωσιακός Ψυχοθεραπευτής, επιστημονικός συνεργάτης Α’ Ψυχιατρικής ΕΚΠΑ, Μονάδα Διαταραχών Πρόληψης Τροφής, μέλος ΔΣ Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, που θα αναφερθεί στο θέμα «Ψυχολογία και Παιδική Παχυσαρκία – Μια αμφίδρομη σχέση».

- Ουρανία Ανδρεοπούλου, μέλος ΕΔΙΠ Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Πατρών, Ψυχιατρική Κλινική ΠΓΝΠ, που θα αναφερθεί στο θέμα «Ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις στην Παιδική Παχυσαρκία».

- Σοφία Χριστοπούλου, Προϊσταμένη επιστημονικής και παιδαγωγικής καθοδήγησης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας, που θα αναπτύξει το θέμα «Η παιδική παχυσαρκία από την πλευρά της εκπαίδευσης».

- Φωτεινή Συριώτη – Κυπαραίου, Πρόεδρος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων, που θα μιλήσει με θέμα «Γονείς και Διατροφή».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των  ετησίων δράσεων του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, προς τιμή του προστάτη του  Αγίου, Ιατρού και Ευαγγελιστή Λουκά.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being