Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TROLLΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

/

Aποκλειστικό (Νο 6): Ο νέος υπερκόμβος στο κέντρο της Πάτρας

Aποκλειστικό (Νο 6): Ο νέος υπερκόμβος σ...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Θα αλλάξει άρδην τις κυκλοφοριακές μας συνήθειες

Το thebest.gr παρουσιάζει σήμερα κατ’ αποκλειστικότητα το νέο μεγάλο έργο που θα αλλάξει μια για πάντα την καθημερινότητα των Πατρινών.

 

Ξεχάστε το κέντρο που ξέρατε! Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχει εγκριθεί ένα μεγαλόπνοο έργο το οποίο πρότειναν από κοινού Δήμος και Περιφέρεια στο Υπουργείο. Μάλιστα οι συναντήσεις που είχαν επ’ αυτού Απόστολος Κατσιφάρας και Κώστας Πελετίδης ήταν πάρα πολλές, μερικές εξ’ αυτών κράτησαν σχεδόν ως τα ξημέρωματα, δίνεις δικαιώματα.

Ποιο είναι αυτό το έργο; Μα ο νέος υπερκόμβος στην καρδιά της Πάτρας, στο ύψος που η Καραϊσκάκη συναντά την Ερμού. Εκεί δηλαδή όπου παρατηρείται μποτιλιάρισμα προκαλώντας την υπομονή των οδηγών.

Η περίφημη κατασκευαστική μελετητική εταιρεία Russianstreets.Co έκανε δώρο στον Δήμο Πατρέων τα σχέδια, ενώ το μεγαλύτερο ποσό της δαπάνης των 823.000.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) θα διατεθεί από βρετανικά πιστωτικά ιδρύματα.

«Θέλουμε να κάνουμε ένα δώρο στην Ε.Ε. πριν αποχωρήσουμε και επιλέξαμε την Πάτρα, την οποία είχαμε δυσφημίσει με την κατασκευή της Γέφυρας», τόνισε στο thebest o Τζόναθαν Χάλιοου, εκτελεστικός διευθυντής της «Μoneychangeseverything.Co» με έδρα το Λονδίνο.

Ο κόμβος, του οποίου την μακέτα παρουσιάζουμε κατ’ αποκλειστικότητα θα έχει ένα ρεύμα γι’ αυτούς που ανεβαίνουν την Ερμού και ξαφνικά δεν μπορούν να πάνε ούτε ευθεία, ούτε δεξιά.

Το δεύτερο ρεύμα, θα είναι γι αυτούς που κατεβαίνουν την Ερμού και ομοίως δεν μπορούν να πάνε ευθεία μπροστά, ούτε να στρίψουν αριστερά, αλλά ούτε και δεξιά, διότι είναι μποτιλιαρισμένοι οι ανεβαίνοντες την Ερμού.

Η τρίτη λωρίδα στον πολυώροφο κόμβο θα είναι γι αυτούς που κινούνται επί της Καραϊσκάκη, ενώ θα υπάρχει και 4η λωρίδα για τις γιαγιάδες και τους παππούδες που πάνε στη Λαϊκή το Σάββατο με τα καρότσια.

Η 5η λωρίδα θα είναι για όσους θα έχουν μπει ανάποδα στην αντιδρομημένη Κανακάρη και θα έχουν πανικοβληθεί από τα χιλιάδες «μπιπ», τα «που πας μη σου τίποτα» και τα «πάρτα να μη στα χρωστάω άχρηστε πατρινέ».

Θα υπάρξει μία ακόμα ειδική διαδρομή, για όσους θα διασχίζουν την Μαιζώνος και ξαφνικά θα πέφτουν πάνω στο πεζοδρομημένο τμήμα της. Αυτοί θα διοχετεύονται μέσω της Αράτου, στην αντιδρομημένη Κανακάρη και μέσω της Κολοκοτρώνη θα πέφτουν στον Κόμβο από όπου θα βγαίνουν στην 23η έξοδο προς την οδό Αγίου Γεωργίου. Από κει, και μέσω Υψηλών Αλωνίων θα κατεβαίνουν στην Τριών Ναυάρχων και θα φτάνουν ξανά στη Μαιζώνος, μέσα σε μόλις 4 ημέρες.

Επίσης θα υπάρξουν βοηθητικές λωρίδες για όσους πηγαίνουν να παρκάρουν τις μηχανές τους στην Ασφάλεια, ή να πιουν ουζάκια στην Ηφαίστου.

Ο κόμβος θα είναι έτοιμος μέσα σε 62,5 χρόνια, δηλαδή το 2080, ενώ θα έχει και υποδομές για ηλεκτροκίνητη σιδηροδρομική γραμμή, ώστε σε περίπτωση που το νέο τρένο δεν φτάσει στο λιμάνι, να κυκλοφορεί μέσα στον κόμβο χωρίς να εμποδίζει κανέναν και να στρίβει να πάει πίσω στην Αθήνα, μη σώσει και ξανάρθει.

 

Αποκλειστικό (No 5): Που κολλάει ο νέος ποδηλατόδρομος

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Trollερά πράγματα