Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δυναμική διαμαρτυρία στο Προάστιο - Οι κάτοικοι φώναξαν όχι στην διχοτόμηση της Πάτρας- ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Δυναμική διαμαρτυρία στο Προάστιο - Οι κ...

Στη συγκέντρωση κατά της επίγειας διέλευσης του τρένου, παρέστη και η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη

Περισσότερα από εκατό άτομα συγκεντρώθηκαν στο ύψος της γραμμής απ’ όπου περνάει ο προαστιακός σιδηρόδρομος στην οδό Διγενή Ακρίτα, στο Προάστιο Πατρών διαμαρτυρόμενοι για το θέμα της επικείμενης επίγειας διέλευσης της νέας σιδηροδρομικής γραμμής από το Ρίον έως και την οδό Κανελλοπούλου.

Στη συγκέντρωση και συμβολική διαμαρτυρία με μαύρες σημαίες που κάνουν οι κάτοικοι, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα των συλλόγων Καστελλοκάμπου, Παραλίας Προαστίου (Δράση), Μποζαιτίκων, Δροσιάς, Αγίου Διονυσίου, Έσω και Έξω Αγυιάς και της Τερψιθέας Πατρών, παρέστησαν η πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Ανδρέας Αντωνόπουλος, αρμόδιος για θέματα Τύπου, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης καρναβάλι Πάτρας, Νίκος Χρυσοβιτσάνος, κ.α.

Η κυρία Γεροπαναγιώτη μίλησε στον κόσμο και είπε ότι ο Δήμος Πατρέων θα είναι αρωγός της προσπάθειας των κατοίκων σε όλα τα επίπεδα με ότι δυνάμεις έχει και μπορεί.

Μιλώντας στο Ioniantv, η κυρία Γεροπαναγιώτη τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν η διέλευση του τρένου να κόψει στα 2, μία ολόκληρη περιοχή, γεγονός που θα αλλάξει την καθημερινότητα του κόσμου και δεν υπάρχει κανένας λόγος για να γίνει αυτό. Η κυρία Γεροπαναγιώτη υπεραμύνεται της λύσης και πρότασης του Δήμου για υπογειοποίηση της γραμμής ενώ πρόσθεσε ότι προφανώς η στόχευση της κυβέρνησης είναι με τη νέα σιδηροδρομική γραμμή έως το λιμάνι, να επιτυγχάνεται η όσο το δυνατόν πιο γρήγορη μεταφορά των εμπορευμάτων. Αυτό ωστόσο δεν μπορεί να γίνει δεκτό και ένα έργο να βλάψει την καθημερινότητα των κατοίκων.

Στο σημείο της διαμαρτυρίας που ξεκίνησε στις 18.30 το απόγευμα, έχει αναρτηθεί και πανό που γράφει «όχι στη διχοτόμηση της Πάτρας, όχι στα τείχη, ναι στην υπογειοποίηση, ναι στο τρένο».

Οι κάτοικοι τόνισαν ότι δεν πρόκειται να δεχτούν να γίνουν τοίχοι που θα κόψουν στα δύο την περιοχή τους.

Στην δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρία παρέστησαν άνθρωποι όλων των ηλικιών. Ακόμα ήσαν εκεί παρόντες ο αντιδήμαρχος Παύλος Στάμος, οι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων Νίκος Οικονομόπουλος και Χρήστος Πατούχας, ο πρόεδρος της Επιτροπής αγώνα των συλλόγων Καστελλοκάμπου, Παραλίας Προαστίου (Δράση), Μποζαιτίκων, κ.α., Γιάννης Κανελλόπουλος, ο ιερέας της περιοχής του Καστελλόκαμπου και καθηγητής θεολογίας π. Κανέλλος Φερτάκης, κ.α.

Την στιγμή που πλησίαζαν τα βαγόνια του Προαστιακού στο σημείο, οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι που όσο περνούσε η ώρα, πλήθαιναν, κούνησαν τις μαύρες σημαίες που κρατούσαν.

Ακολουθούν κι άλλες φωτό από τη διαμαρτυρία, του φωτογράφου - συνεργάτη του thebest.gr Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις