Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Συζήτηση στην Κοινο_Τοπία για την ψυχική υγεία με τη Βηθλεέμ Φακίδου

Συζήτηση στην Κοινο_Τοπία για την ψυχική...

'Χτίζοντας τη σωματική, ψυχική και πνευματική μας Υγεία"

Η Εταιρεία Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της για την Προαγωγή της Υγείας και της ποιότητας της ζωής οργανώνει εκδήλωση-συζήτηση με θέμα: Υγεία ή αρρώστια. Η παρουσίαση ‘‘τροφή για συζήτηση’’ θα γίνει από τη Γενική Ιατρό, Βελονίστρια και Φυσικοπαθολόγο Βηθλεέμ Φακίδου στον πολυχώρο της Κοινο_Τοπίας Μαιζώνος 139 και Παντανάσσης 4ος όροφος, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στις 7.30μμ με δωρεάν είσοδο αλλά με κάρτα κράτησης θέσης η οποία θα δίνεται από τη γραμματεία της Κοινο_Τοπίας.

Θα ακολουθηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες στο 2615.002009.

Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: "Μέσα από την παρουσίαση με στοιχεία και παραδείγματα με τη χρήση του λόγου και εποπτικό υλικό οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και προβληματιστούν σε βασικά ερωτήματα που τίθενται στην καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου σχετικά με την υγεία του και την ποιότητα της ζωής του.

Όλοι μιλάνε για την υγεία σαν το πολυτιμότερο αγαθό στον άνθρωπο. Ακόμη και ο καθημερινός χαιρετισμός μας είναι γεια σου, δηλαδή περιέχει τη λέξη υγεία που είναι πρωταρχικό καθήκον απέναντι στον εαυτό μας. Όταν είμαστε άρρωστοι δε μπορούμε να χαρούμε τίποτε στη ζωή.

Στην αρχαιότητα έδιναν μεγάλη σημασία στη φυσική υγιεινή για διατήρηση της υγείας. Υδροθεραπευτήρια με ιαματικό νερό, λασπόλουτρα, βότανα, ατμόλουτρα (χαμάμ) ήταν σε καθημερινή χρήση από τους αρχαίους Έλληνες, Ρωμαίους ακόμη και στην Τουρκοκρατία. Στην Κίνα πριν 5000 χρόνια οι άρχοντες που είχαν την οικονομική ευχέρεια είχαν γιατρούς σαν σύμβουλους που τους πλήρωναν και η δουλειά τους ήταν να τους διατηρούν υγιείς.

Δυστυχώς στις μέρες μας ελάχιστοι γιατροί έχουν την ειδικότητα του φυσικοπαθολόγου, που ασχολείται με τη διατήρηση της υγείας. Το 99% του ιατρικού κόσμου ασχολείται με την ασθένεια. Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε τους λόγους και τις συνθήκες που μας κάνουν ευάλωτους σε παθήσεις και πως θα χτίσουμε μια δυνατή ψυχοσωματική ολότητα.

Την εισαγωγική παρουσίαση-συζήτηση θα ακολουθήσουν 8 μηνιαίες στις οποίες θα προσεγγίζονται διαφορετικά θέματα με συνεργάτες αντίστοιχου γνωστικού αντικειμένου.

Η Βηθλεέμ Φακίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Μεταλλουργός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ιατρική Σχολή Πατρών και πήρε την ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών. Εργάζεται έως σήμερα σαν Γενικός Ιατρός στο Ε.Σ.Υ. με βαθμό Διευθυντή. Είναι Βελονίστρια μέλος της Εταιρείας Βελονισμού Βορείου Ελλάδας. Έχει σπουδάσει Φυσικοπαθολογία και Υγιεινή Διατροφή στη Μεγάλη Βρετανία. Εδώ και 35 χρόνια είναι καρποχορτοφάγος."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being