Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απλά η κορυφή του παγόβουνου το περιστατικό των Υψηλών Αλωνίων- ΔΕΙΤΕ που αλλού στην Πάτρα καταγγέλλεται παιδική πορνεία

Απλά η κορυφή του παγόβουνου το περιστατ...

Ενδείξεις για οργανωμένο κύκλωμα

Μόνο η κορυφή του παγόβουνου ήταν το περιστατικό παιδικής πορνείας που καταγράφηκε και είδε το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα και αφορούσε την πλατεάι Υψηλών Αλωνίων της Πάτρας. Πατρινοί, μέλη της Κίνησης «Η Πάτρα για τα Παιδιά», και όχι μόνο κατέθεσαν το πρωί της Δευτέρας μηνυτήρια αναφορά στον Προϊστάμενο Εισαγγελίας στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρουν ότι ανάλογα περιστατικά έχουν παρατηρηθεί και σε άλλα σημεία, κεντρικά και απόκεντρα, της πόλης.

Ανάμεσά τους, όπως σημειώνουν οι συμπολίτες, είναι η πλατεία Γεωργίου, ο μόλος της Αγίου Νικολάου, η Ακτή Δυμαίων κ.α.. Οι μαρτυρίες αυτές καταδεικνύουν ότι τα όσα είδε και περιέγραψε η συμπολίτισσα Μαρία Αλανιάδου για τα Ψηλαλώνια, δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, αντιθέτως  υπάρχουν  σαφείς ενδείξεις ότι πίσω από την ιστορία με τους ανήλικους Ρομά, υπάρχει ένα οργανωμένο κύκλωμα το οποίο δρα συστηματικά.

«Καταθέτουμε μια μηνυτήρια αναφορά προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πάτρας, ο οποίος έχει δείξει ενδιαφέρον για να επιληφθεί του θέματος και να προχωρήσουν οι απαιτούμενες ενέργειες. Εμείς ζητάμε να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση και να υπάρχει μια περιπολία-παρουσία της Αστυνομίας, τόσο για να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά όσο και να εξαλείφει το «κύκλωμα», γιατί δεν νομίζω ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Πρέπει να εξαλειφθεί το φαινόμενο από το κέντρο της πόλης», δηλώνει για το θέμα, το μέλος της Κίνησης «Η Πάτρας για τα Παιδιά» και δικηγόρος, Πέγκυ Καμπιστοπούλου.

Η κυρία Καμπισοπούλου, που ανέλαβε και την πρωτοβουλία για την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς προς την Εισαγγελία Πατρών, υποστηρίζει ότι από καιρό το θέμα της παιδική πορνείας στην αχαϊκή πρωτεύουσα απασχολεί τόσο την Κίνηση όσο και άλλους πολίτες και πλέον, μετά και το περιστατικό της περασμένης εβδομάδας, το οποίο ήταν το αποκορύφωμα των πληροφοριών που έφθαναν σε γνώση,  τους αποφάσισαν να κινητοποιηθούν.

«Δεν μπορούμε να το αφήσουμε άλλο αυτό το θέμα, παρόλο δεν είναι καθόλου εύκολο αυτές τις μέρες. Είμαστε μητέρες, έχουμε παιδιά και πρέπει να δράσουμε. Είναι καθημερινά φαινόμενα αυτά. Κάποιος που θα έχει τον χρόνο να κάτσει σε ένα από τα σημεία που αναφέραμε μπορεί να τα παρατηρήσει και μόνος του τι συμβαίνει. Δεν είναι εύκολη η παρέμβαση της αστυνομίας. Τα ξέρουν αλλά χρειάζονται και την βοήθειά μας κάποιες φορές, ως πολίτες δεν μπορούμε να μένουμε ανενεργοί για οποιοδήποτε θέμα», επισημαίνει η κυρία Καμπισοπούλου.

 

Πλατεία παιδικής πορνείας τα Ψηλαλώνια - Ανατριχιάζουν οι περιγραφές για ό,τι συμβαίνει στα στενά της περιοχής με θύματα ανήλικα παιδιά...

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις