Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΩ ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΙΝΤΕΑΛ

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ...

Η πρόεδρος Ελένη Δάσιου επισκέφθηκε τον ιστορικό κινηματογράφο

Προ δύο μηνών περίπου είχε γράψει το  thebest.gr ότι το Ιντεάλ της Αγ. Νικολάου ξαναζωντανεύει καθώς στο χώρο του άνοιξε εδώ και λίγο καιρό πολυτελές κατάστημα της Ισπανικής φίρμας Oysho από την Βαρκελώνη με είδη εσωρούχων και homewear αλλά και συλλογές με αθλητικά ρούχα, πυτζάμες, μαγιό, αξεσουάρ και παπούτσια.

Το Ιντεάλ όπως όλοι γνωρίζουμε, στον πεζόδρομο της Αγ. Νικολάου, αποτελεί ένα κτίριο με τη δική του μεγάλη ιστορία, υπήρξε για δεκαετίες ολόκληρες κινηματογράφος και μάλιστα θεωρείται από τους παλαιότερους της χώρας καθώς δημιουργήθηκε το 1912! Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού η αίθουσα θεωρείται διατηρητέα ως μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, δεν μπορεί να αλλάξει χρήση και υπάρχει η νομική υποχρέωση λειτουργίας της. Προ δύο μηνών είχε γράψει το thebest.gr ότι η αίθουσα προφανώς από τον Έλληνα επιχειρηματία που ανέλαβε ν’ ανοίξει το κατάστημα, φρεσκαρίστηκε και εξοπλίστηκε με 120 καθίσματα και ηχητική εγκατάσταση.

Τις προάλλες επισκέφθηκε το χώρο η Ελένη Δάσιου εκπροσωπώντας με την ιδιότητα της ως πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών, τόσο τη Λέσχη όσο και άλλους σινεφίλ.

«Εκδηλώσαμε το ενδιαφέρον μας ως πολίτες και ως Λέσχη προκειμένου να λειτουργήσει και πάλι αυτός ο ιστορικός κινηματογράφος», ανέφερε μιλώντας στο thebest.gr η κυρία Δάσιου. Να θυμίσουμε ότι η Κινηματογραφική Λέσχη το προηγούμενο διάστημα είχε ενεργό ανάμιξη στην αίθουσα του Ιντεάλ και την περίοδο που λειτουργούσε ως καφετέρια στο ισόγειο, στην κινηματογραφική αίθουσα που έχει διαμορφωθεί στον επάνω όροφο (στον παλιό εξώστη) η Λέσχη διοργάνωνε προβολές όπως κάθε Τετάρτη για τουλάχιστον 2 με 3 χρόνια καθώς και προβολές των φιλμ μικρού μήκους του Φεστιβάλ της Δράμας.

Το Ιντεάλ είχε ξαναλειτουργήσει προ δέκα, δώδεκα ετών ετών και ως αίθουσα προβολής ταινιών εταιρειών όπως η Odeon, κ.α. Μάλιστα την ευθύνη του προγράμματος είχε τότε αναλάβει ο αείμνηστος Γιώργος Τζιώτζιος.

Η Ελένη Δάσιου όπως μας είπε, μιας και στο κατάστημα μίλησε με κάποιον που δήλωσε αναρμόδιος για το θέμα της αίθουσας, σκέφτεται να απευθυνθεί πάντα ως Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας στον υπεύθυνο κεντρικά στην Αθήνα ή και στο εξωτερικό, εκφράζοντας επισήμως το αίτημα και την παράκληση να ξαναλειτουργήσει η αίθουσα.

Εξάλλου όπως και η ίδια επισημαίνει υπάρχει και νομική υποχρέωση αυτών που ανέλαβαν – ενοικίασαν το χώρο να λειτουργούν και την κινηματογραφική αίθουσα και όχι να την κρατούν δέσμια ή «αχρηστευμένη» και παροπλισμένη.

Αναμένεται στο θέμα να υπάρξει εξέλιξη ενώ καλό είναι και τα πιο νέα παιδιά που επισκέπτονται το κατάστημα για τα ψώνια τους, να γνωρίζουν πως εκεί έχει γραφτεί για πολλές δεκαετίες κινηματογραφική ιστορία και τις πύλες του αριστοκρατικού Ιντεάλ έχουν διαβεί χιλιάδες σινεφίλ ακόμη και σταρ του σινεμά.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture