Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το λιμάνι θέλει μονάδα υγρ. φυσικού αερίου - Κοντοές: Θα είναι προς το συμφέρον όλων - ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Το λιμάνι θέλει μονάδα υγρ. φυσικ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης των περιβαλλοντικών όρων

Στην κατασκευή μιας μικρής μονάδας στο νέο λιμάνι, η οποία θα υποδέχεται υγροποιημένο φυσικό αέριο για τις ανάγκες εφοδιασμού σε πρώτη φάση των πλοίων της γραμμής, προσανατολίζεται ο ΟΛΠΑ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του οργανισμού, ο σταθμός θα είναι απόλυτα ασφαλής, η απόκτηση της υποδομής αναμένεται να δώσει συγκριτικό πλεονέκτημα στο λιμάνι της Πάτρας, ενώ στο μέλλον και αν η πόλη το επιθυμεί ενδεχομένως να υπάρξει η δυνατότητα προμήθειας φυσικού αερίου για βιομηχανική ή ακόμη και αστική χρήση.

Στο στάδιο της προκαταρκτικής εξέτασης των περιβαλλοντικών όρων από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βρίσκεται η μελέτη που έχει υποβάλλει ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών, για την κατασκευή μικρής μονάδας υποδοχής υγροποιημένου αερίου που θα προορίζεται για ναυτιλιακή χρήση.

Η μονάδα σχεδιάζεται με τη δυνατότητα επέκτασης, εάν χρειαστεί και για χρήση του αερίου για βιομηχανικές και αστικές χρήσεις, στην περίπτωση που η πόλη το επιθυμεί.

Ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ στέκεται ιδιαίτερα στα χαρακτηριστικά ασφαλείας της μονάδας παροχής υγροποιημένου αερίου, ενώ ταυτόχρονα βλέπει ως μονόδρομο την κατασκευή του στην αχαϊκή πρωτεύουσα ώστε το λιμάνι να αποκτήσει ένα ακόμη συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα υπόλοιπα λιμάνια της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις