Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

TROLLΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

/

Αποκλειστικό (Νο 3): Ποια οδός της Πάτρας μετονομάζεται σε «Μνι της Χάιδως»

Αποκλειστικό (Νο 3): Ποια οδός της Πάτρα...
Σταθόπουλος Τάσσος
[email protected]

Ο Δήμος Πατρέων, ομόφωνα, ενέκρινε την μετονοασία της οδού Κορίνθου

Τελικά μετονομάζεται η οδός Κορίνθου όπως αποφάσισε ομόφωνα πριν από λίγο σε έκτακτη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας.

Θυμίζουμε πως πριν από μερικούς μήνες, Πατρινοί μάζεψαν υπογραφές και ζήτησαν να μετονομαστεί η οδός Κορίνθου σε Κωστή Παλαμά, προς τιμή του σπουδαίου ποιητή που γεννήθηκε στην Πάτρα στην οδό Κορίνθου, που τότε λεγόταν Αιγίου, μετά έγινε Βενιζέλου (μάλλον Ελευθερίου, όχι του Βαγγέλη), μετά την είπαν «4ης Αυγούστου», μετά Τσόρτσιλ και μετά ξανά Κορίνθου.

Η αρμόδια επιτροπή του Δήμου πήρε μια πρωτοφανή απόφαση, να δεχθεί εν μέρει την προσφυγή των κατοίκων και έτσι ναι μεν αλλάζει το όνομα της οδού, αλλά όμως δεν την μετονομάζει σε «Κωστή Παλαμά», αλλά σε οδό «Μνι της Χάιδως». (παχύ και συρτό το "ί", με το μωραΐτικο αξάν).

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Περικλής Ανωνύμου εξηγεί τους λόγους της απόφασης στο thebest: «Πράγματι είχε κουράσει το όνομα Κορίνθου, η οδός είχε να αλλάξει όνομα εδώ και 60 χρόνια, από τότε που την είπαν Μάρσαλ. Επρεπε λοιπόν, σύμφωνα με την παράδοση, να της αλλάζουμε κάθε τρεις και λίγο το όνομα, εκτός από τις καμμένες λάμπες που είναι πανάκριβο να αλλαχτούν. Ομως εκτός από τον Παλαμά, υπάρχουν κι άλλοι απλοί λαϊκοί Πατρινοί που άξιζαν μιας τέτοιας τιμής. Και μάλιστα γνήσιοι Πατρινοί".

Ο κ. Ανωνύμου εξήγησε: "Βρήκαμε λοιπόν την ιστορία της Χάιδως, που έζησε τον 19ο αιώνα στην Κορίνθου, κοντά στην Αράτου. Η Χάιδω ήταν μια πανέμορφη κοπέλα, της οποίας τα θέλγητρα ζήλεψαν όλοι οι νέοι της εποχής. Μάλιστα δεν έλειψαν οι τσακωμοί για το ποιος θα την παντρευτόταν, ποιος θα την έκανε δικιά του. Υπήρξε μεγάλη αντιπαλότητα στους νέους της εποχής, που όλοι “έκαναν αμάν” για το μ%$%#@#νί της Χάιδως. Δυστυχώς όμως σε κάποιο τσακωμό ένας νέος μαχαιρώθηκε και πέθανε. Ηταν κατά σύμπτωση ο εκλεκτός της Χάιδως, αυτός που είχε κερδίσει την καρδιά της. Η Χάιδω δεν άντεξε την στενοχώρια και πήρε την απόφαση να μην παντρευτεί. Δεν δόθηκε σε κανένα, το αυτό της αράχνιασε.

Πέθανε ξεχασμένη το 1893 σε ηλικία μόλις 58 ετών. Προς τιμήν της και προς τιμήν του μνιού της, ο Δήμος Πατρέων αποφάσισε να μετονομαστεί η Κορίνθου σε οδό «Το μνι της Χάιδως». Νομίζω πράξαμε ορθά», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο Περικλής Ανωνύμου.

* Σημειώνεται πως μειοψήφισε η παράταξη «Πάτρα πόλη παλιά παραλιακή πρωτεύουσα Πελοποννήσου που παράγει», καθώς όπως δήλωσε ο επικεφαλής της και δημοτικός σύμβουλος, Πας Πατρινός, «Το σωστό θα ήταν να ονομαστεί η Κορίνθου σε «Παλαμά-κια παίξετε», αλλά δυστυχώς η δημοτική αρχή δεν έχει καθόλου χιούμορ.

 

(σύρετε το ποντίκι πάνω από τις φωτογραφίες για να διαβάσετε τις λεζάντες)

Αποκλειστικό (No 2): Μέσα στο Αρχαιολογικό Μουσείο το νέο Αστυνομικό Μέγαρο

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Trollερά πράγματα