Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

"Σέξι" ξεκίνημα για τον φετινό κύκλο προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας

"Σέξι" ξεκίνημα για τον φετινό...

Η ταινία "Παράδοξη Ευτυχία" άρεσε και προκάλεσε συζητήσεις με το θέμα και την τολμηρότητα της

Δυναμικά και «σέξι» ξεκίνησε τον φετινό α’ κύκλο προβολών της η Κινηματογραφική Λέσχη της Πάτρας στην μεγάλη αίθουσα 5 των Στερ Odeon στη Βέσο Μάρε, τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017. Οι σινεφίλ έδωσαν από νωρίς το παρών, οι ευχές για καλή αρχή έδιναν και έπαιρναν ενώ αρκετοί έσπευσαν να προμηθευτούν τις κάρτες διαρκείας τους εξασφαλίζοντας έτσι όλη τη χρονιά τους στις προβολές της Λέσχης.

Η 1η λοιπόν ταινία για τη νέα περίοδο 2017-2018 ήταν από τη Γερμανία, σε σκηνοθεσία του 43χρονου Σβεν Τάντικεν από το Αμβούργο και είχε δύο πολύ καλές ερμηνείες από την 56χρονη Μαρτίνα Γκέτεκ (η σκηνή του στριπτίζ της ήταν από τις καλύτερες της ταινίας) και τον 60χρονο Ούλριχ Τουκούρ.

Η ταινία «Παράδοξη Ευτυχία», όπως ακούσαμε μετά σε «πηγαδάκια», άρεσε όσο και σόκαρε ορισμένους με την «ακραία» σε σημεία ρεαλιστικότητα της. Ουσιαστικά παρουσίαζε ένα ιδιόμορφο ρομάντζο ανάμεσα σε μία απογοητευμένη μεσήλικη γυναίκα, την Ελένε, παντρεμένη μ’ έναν άνδρα με βίαια ξεσπάσματα πάνω της, και έναν επίσης μεσήλικα καθηγητή ψυχολόγο, ανώτερης μόρφωσης και επιπέδου, ο οποίος ωστόσο όπως αποκαλύπτει από ένα σημείο και μετά η ταινία, έχει τις δικές του προσωπικές αδυναμίες να υπερνικήσει και να μπορέσει να επικοινωνήσει και πάλι ουσιαστικά μ’ ένα πρόσωπο στο πλαίσιο μίας ερωτικής σχέσης.

Ο Έντουαρντ όπως είναι το όνομα του, είναι εθισμένος στο πορνό και την αυτοικανοποίηση έχοντας φτάσει στα όρια της διαστροφής και του προσωπικού αυτοεξευτελισμού. Δεν σας λέμε τι παραπάνω συμβαίνει, πάντως δύο – τρεις σκηνές από την ταινία ήσαν αρκούντως τολμηρές προξενώντας ένα γλυκόπικρο γέλιο, ωστόσο ο Τάντικεν υπογράφει μία ταινία πάνω στην απώλεια της επικοινωνίας και των σχέσεων στο σημερινό κόσμο, στις φαντασιώσεις και στα όρια τους αλλά και στη βία στο γάμο.

Όλες (και οι 3) προβολές έγιναν με γεμάτη ασφυκτικά την αίθουσα από σινεφίλ.

Για την προσεχή Δευτέρα 9/10, η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας και η πρόεδρος της Ελένη Δάσιου θα μας φέρουν το φιλμ «Θα πέσει η νύχτα – Night will fall» του Αντρέ Σίνγκερ που ουσιαστικά περιλαμβάνει το σπάνιο και πρόσφατα ανακαλυφθέν ντοκιμαντέρ του Άλφρεντ Χίτσκοκ για τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, το οποίο είχε γυριστεί τους τελευταίους μήνες του Β΄Παγκοσμίου πολέμου.

*Εκ των χορηγών επικοινωνίας των προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πατρών είναι και το thebest.gr.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture