Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε λειτουργία μέχρι τα Χριστούγεννα τα νέα σφαγεία στην Ερυμάνθεια

Σε λειτουργία μέχρι τα Χριστούγεννα τα ν...

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Το αργότερο έως τα Χριστούγεννα θα τεθούν σε λειτουργία τα νέα Σφαγεία του Δήμου Ερυμάνθου, τα οποία και κατασκευάστηκαν στο χώρο των παλαιών Σφαγείων στη θέση «Βουντούχλα» της Τ.Κ. Ερυμάνθειας. Την ευθύνη λειτουργίας της καινούριας Μονάδας των Σφαγείων, αναλαμβάνει η γνωστή εταιρεία κρεάτων (Ελληνική Αγορά Κρεάτων Ε.Π.Ε.) με την οποία ο Δήμος υπέγραψε τις προηγούμενες ημέρες συμφωνητικό Μίσθωσης επταετούς διάρκειας,όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

"Προηγήθηκαν σχετικές αποφάσεις των αρμόδιων Δημοτικών οργάνων (Δημοτικού Συμβουλίου-Οικονομικής Επιτροπής-Επιτροπής Αξιολόγησης), τόσο για την αναγκαιότητα μίσθωσης των Σφαγείων, όσο και τον καθορισμό των προϋποθέσεων και όρων (οικονομικών κλπ.) διεξαγωγής του δημόσιου διαγωνισμού, ο οποίος οδήγησε στην υπογραφή σύμβασης με την παραπάνω εταιρεία, ως τη μοναδική που ενδιαφέρθηκε και υπέβαλε οικονομική προσφορά κατά τη δεύτερη επαναληπτική δημόσια διαγωνιστική διαδικασία.

Πρόκειται για μία σύγχρονη Σφαγειοτεχνική μονάδα που χρηματοδοτήθηκε από Ευρωπαϊκούς και Ελληνικούς πόρους, καθώς και από δάνειο έλαβε παλαιότερα ο πρώην Δήμος Τριταίας για την υλοποίηση του έργου και εξυπηρετείται σήμερα δανειακά από το Δήμο Ερυμάνθου.

Με την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό την μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού της Ερυμάνθειας, που χρηματοδοτήθηκε από το περιφερειακό ΕΣΠΑ και ήδη ολοκληρώθηκε, εξασφαλίστηκαν όλα τα προαπαιτούμενα για την έναρξη λειτουργίας των Σφαγείων, το οποία διαθέτουν πλήρεις γραμμές σφαγής βοοειδών, χοίρων και αιγοπροβάτων.

Σημειωτέον ότι η μισθώτρια εταιρεία (Ελληνική Αγορά Κρεάτων Ε.Π.Ε.), με βάση τους όρους του Συμφωνητικού Μίσθωσης, αναλαμβάνει την υποχρέωση της άμεσης κατασκευής στεγάστρου 200τ.μ. για την προσωρινή φιλοξενία των ζώων, καθώς και εξοπλισμού σύμφωνα με τις οδηγίες την Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, το οποία και θα παραμείνουν στο Δήμο μετά την λήξη του χρόνου μίσθωσης.

Επίσης στους ειδικούς όρους του Συμφωνητικού προβλέπεται η υποχρέωση της Εταιρείας να διατηρεί και να ενισχύει τον χαρακτήρα την Μονάδας, ως Δημοτικών Σφαγείων και να εξυπηρετεί όλους τους παραγωγούς – κτηνοτρόφους, με προτεραιότητα τους κτηνοτρόφους και εμπόρους κρεάτων που είναι δημότες του Δήμου Ερυμάνθου. Όσο για την τιμή της σφαγής (σφάγιο) υπάρχει πρόβλεψη, αυτή να μην υπερβαίνει τη μέση τιμή των σφαγείων της Αχαΐας και των όμορων Νομών, προκειμένου να προστατευτούν  κυρίως οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Τέλος, και με βάση το συμφωνητικό και τα προβλεπόμενα στη σχετική νομοθεσία, συντάσσεται από τις Υπηρεσίες του Δήμου, Κανονισμός Λειτουργίας των Σφαγείων, του οποίου την εφαρμογή θα ελέγχει Επιτροπή που θα οριστεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτελούμενη από μέλη του Δ.Σ. και υπαλλήλους του Δήμου Ερυμάνθου".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις