Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το κόκκινο σκαθάρι τρώει και τους τελευταίους φοίνικες της Πάτρας - ΦΩΤΟ

Το κόκκινο σκαθάρι τρώει και τους τελευτ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Θλιβερές εικόνες στην ευρύτερη περιοχή

Το "σαράκι" που τρώει τους φοίνικες της ευρύτερης περιοχής και της αχαϊκής πρωτεύουσας συνεχίζει το καταστροφικό "έργο" του. Το κόκκινο σκαθάρι ευθύνεται για τις περισσότερες καταστροφές και έχει αναγκάσει τα συνεργεία πρασίνου  του δήμου Πατρέων να προχωρούν σε κοπή των άρρωστων δέντρων.

Ένας ακόμη πανέμορφος φοίνικας βρίσκεται πλέον κομμένος στο πεζοδρόμιο, επί της Ηρώων Πολυτεχνείου - η οποία έχει πληγεί καίρια- καθώς το κόκκινο σκαθάρι τον κατέστρεψε κατατρώγοντας τον από μέσα.

Το κόκκινο σκαθάρι (επιστημονικά «ρυγχωτός κάνθαρος, Rhynchophorus ferrugineus») σκοτώνει τους φοίνικες και μαζί την αισθητικη της ευρύτερης περιοχής.

Το σκαθάρι εμφανίστηκε το 2011. «Μην έχοντας φυσικούς εχθρούς, το έντομο αναπτύχθηκε και πολλαπλασιάστηκε επιθετικά. Φοίνικες σε αυλές εξοχικών κατοικιών και ξενοδοχείων ξεράθηκαν σε ένα βράδυ. Η καταστροφή που επιφέρει είναι ανεπανόρθωτη.

Το "κόκκινο σκαθάρι" εκτιμάται ότι εισήχθη στην Ευρώπη την περίοδο 1990-91, κατά τη διάρκεια των έργων ανάπλασης και αστικού σχεδιασμού στη Βαρκελώνη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992. Εκείνη την περίοδο μεταφέρθηκαν με πλοία από την Αίγυπτο χιλιάδες φοίνικες» σημειώνει. «Όταν οι Ισπανοί αντιλήφθηκαν το πρόβλημα, το έντομο είχε ήδη αναπτυχθεί και καταστρέψει πολλά φυτά. Ωστόσο, ενημέρωσαν αμέσως τις ευρωπαϊκές Αρχές και απέκλεισαν φορτία από τα αιγυπτιακά λιμάνια.

Για την ασθένεια στους φοίνικες υπάρχει θεραπεία ωστόσο χρειάζεται ολοκληρωμένο πρόγραμμα ψεκασμών και παρακολούθησης για να σωθούν τα δέντρα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις