Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εξήντα δύο φοιτητές από 16 πανεπιστήμια φιλοξενεί το Πανεπιστήμιο Πατρών

Εξήντα δύο φοιτητές από 16 πανεπιστήμια ...

Κινητικότητα Erasmus

Το Πανεπιστήμιό Πατρών στο πλαίσιο των διεθνών ανταλλαγών που πραγματοποιούνται μέσω των προγραμμάτων κινητικότητας Erasmus+, φιλοξενεί το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους εξήντα (62) φοιτητές όλων των κύκλων σπουδών, που προέρχονται από πανεπιστήμια δεκαέξι (16) χωρών, εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης: Αργεντινή, Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Κίνα, Κύπρο, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Τουρκία, Τσεχία. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει υπογράψει 480 διμερείς δι-ιδρυματικές συμφωνίες με πανεπιστήμια σε 42 χώρες του κόσμου, που επιτρέπουν την επιχορηγούμενη κινητικότητα φοιτητών, διδασκόντων και προσωπικού.

Επίσης, το εξάμηνο αυτό θα εκπαιδευτούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών 13 μεταπτυχιακοί φοιτητές, στο πλαίσιο δύο (2) κοινών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών που έχουν συναφθεί με πανεπιστήμια του εξωτερικού (Joint Master Degrees), προερχόμενοι από τις χώρες: Αίγυπτος, Ιορδανία, Ιταλία, Κολομβία, Νέα Ζηλανδία, Νεπάλ, Ταϋλάνδη και Τουρκία.

Αντίστοιχα, 243 φοιτητές του Πανεπιστημίου μας έχουν ήδη επιλεγεί να φοιτήσουν σε ΑΕΙ του εξωτερικού για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα πραγματοποιηθεί και η επιλογή των φοιτητών που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της «Πρακτικής Άσκησης». Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων, σε συνεργασία με τον σύλλογο φοιτητών Erasmus «ESN (Erasmus Student Network) UOPA» και τον Ρ/Σ του Πανεπιστημίου UPFM, υποδέχτηκε όλους τους αλλοδαπούς φοιτητές που φιλοξενούνται στο Πανεπιστήμιό μας την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, με μια γιορτή στο «Πάρκο της Ειρήνης».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις