Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Την τύχη των χρημάτων από το ταμείο Μολυβιάτη αναζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γ. Γεωργιόπουλος - Προειδοποιεί για νέα καταστροφή

Την τύχη των χρημάτων από το ταμείο Μολυ...

Eπισημαίνει την ανάγκη πρόληψης

Επανέρχεται στο ζήτημα του ταμείου Μολυβιάτη ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος. Ο κ. Γεωργιόπουλος  όπως έχει ήδη πει στο thebest.gr η Ηλεία πήρε από το Ταμείο  περί τα 40 εκ. ευρώ , ενώ πόρους έλαβαν κι άλλοι 18 νομοί. Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρει ότι έχουν απομείνει αδιάθετα περί τα 50 εκ. ευρώ κι εκτιμά ότι θα πρέπει να δοθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους τουλάχιστον, στην Ηλεία. Ο ίδιος είχε προαναγγείλει ότι θα έθετε το θέμαεπίσημα στην κυβέρνηση, ως προς σε ποιο κωδικό βρίσκονται αυτά τα χρήματα και τι προτίθεται η κυβέρνηση να κάνει με αυτά.

Όπως γράφει το patrisnews.com o Aντιπεριφερειάρχης με επίσημη επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών και με αποδέκτες όλους τους βουλευτές Ηλείας, ζητά την εν λόγω ενημέρωση.

Ο κ. Γεωργιόπουλος κάνει λόγο για αδικία της Ηλείας στην κατανομή των πόρων και τονίζει ότι τα χρήματα από το Ταμείο Μολυβιάτη μπορούν να αποτελέσουν πηγή χρηματοδότησης για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.

«Ειδάλλως θα ξαναζήσουμε πολύ σύντομα εφιάλτες ανάλογους του 2007» υπογραμμίζει στην επιστολή  του και επισημαίνει πως οι πυρκαγιές των προηγούμενων εβδομάδων στην Ηλεία και ο κίνδυνος που διέτρεξαν οικισμοί στους δήμους Ζαχάρως και Ήλιδας, μεταξύ των οποίων και η μαρτυρική Μάκιστος, συνέπεσαν με τη συμπλήρωση δέκα ετών από την τραγωδία του 2007 και επιβεβαιώσαν ότι η Ηλεία είναι πολύ ευάλωτη σε πυρκαγιές εξαιτίας των μεταβολών στις περιβαλλοντικές και κλιματικές συνθήκες, για αυτό και «η  πρόληψη και η αντιπυρική θωράκιση της Ηλείας αποτελεί άμεση και επιτακτική ανάγκη επιβίωσης αυτού του τόπου».

Στην επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας αναφέρεται στην ελλιπή πυροπροστασία του  νομού, αφού οι διατιθέμενοι πόροι είναι ανεπαρκείς (στις Περιφέρειες ανύπαρκτη) και θέτει ξανά στο τραπέζι το Ταμείο Μολυβιάτη και την τύχη του, κάνοντας σύντομη αναδρομή στο ιστορικό ίδρυσής του, και υπογραμμίζει ευθαρσώς ότι «η Ηλεία έχει αδικηθεί με δυσανάλογη κατανομή, μόλις το ένα πέμπτο των χρημάτων, παρότι η δική της τραγωδία συγκίνησε και κινητοποίησε την παγκόσμια κοινότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ


Η ώρα του απολογισμού της καταστροφής στην Ηλεία ... - The Best News

 



Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις