Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σε ύφεση η φωτιά έξω από το Κεφαλόβρυσο της Πάτρας- Απειλήθηκαν σπίτια - ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Σε ύφεση η φωτιά έξω από το Κεφαλόβρυσο ...

Παραμένει σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

22:15 Υπό πλήρη έλεγχο και χωρίς να εμπνέει καμία ανησυχία πλέον η πυρκαγιά σε δασική έκταση έξω από το Κεφαλόβρυσο της Πάτρας.

 

19.55: Οι πυροσβεστικές δυνάμεις (12 οχήματα, 24 άνδρες και 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα) εξακολουθούν να επιχειρούν στο σημείο της πυρκαγιάς στο Κεφαλόβρυσο της Πάτρας, πάντως σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πατρών, η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και έχουν απομείνει μερικές μικροεστίες. Το ευτύχημα είναι ότι χάρη στην έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση της Πυροσβεστικής, δεν έφτασε η φωτιά που εκδηλώθηκε σε δασική, πευκόφυτη περιοχή, στα σπίτια.

Η αναστάτωση πάντως ήταν μεγάλη από τους κατοίκους που είδαν τις περιουσίες τους να απειλούνται. Αυτήν την ώρα στο σημείο ψιλοβρέχει, γεγονός που βοηθά το έργο των Πυροσβεστικών. Αναμένεται σε λίγη ώρα και η επίσημη αναγγελία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι η φωτιά έχει σβήσει.


Να σημειωθεί, ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε σημείο που είχε καεί στο παρελθόν και στη συνέχεια είχε αναδασωθεί.

Δείτε νέες φωτογραφίες από τον φωτογράφο του thebest.gr Δημήτρη Χριστοδουλόπουλου

18.12: Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε έξω από το Κεφαλόβρυσο της Πάτρας, χαμηλά του Ομπλού. Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σε δασική έκταση, δίπλα σε κατοικίες, γεγονός που σήμανε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επί τόπου βρίσκονται συνολικά οχτώ πυροσβεστικά με 24 άνδρες, επτά άτομα πεζοπόρο, δύναμη της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας, οι οποίοι κατόρθωσαν να περιορίσουν το μέτωπο και να αποτρέψουν την επέκταση της πυρκαγιάς στα σπίτια.

Στην Πυροσβεστική, εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου να τεθεί και υπό μερικό έλεγχο η φωτιά.

Να σημειωθεί, ότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε σημείο που είχε καεί στο παρελθόν και στη συνέχεια είχε αναδασωθεί.

17.58: Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών για την αντιμετώπιση της φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου στο Σαραβάλι Πατρών. Το έργο της Πυροσβεστικής συνδράμει και η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πατρέων, με δυο βυτιοφόρα οχήματα νερού. Το thebest.gr επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Διονύση Πλέσσα, ο οποίος δήλωσε ότι η φωτιά πλέον δεν απειλεί σπίτια χάρη στην άμεση επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγη ώρα, η Αστυνομία απαγόρευσε την άνοδο των οχημάτων προς τον Ομπλό.

17.42: Κοντά στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου στο Σαραβάλι Πατρών καίει η φωτιά που ξέσπασε στο σημείο πριν περίπου μισή ώρα. Σε επικοινωνία του thebest.gr με την Ιερά Μονή Ομπλού που βρίσκεται λίγο πιο πάνω μέσα στο βουνό, το μοναστήρι δεν κινδυνεύει ενώ ορισμένοι από τους μοναχούς έχουν κατέβει προς το Σαραβάλι και το Κεφαλόβρυσο για να δουν τι συμβαίνει και την έκταση της φωτιάς.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί κάποια εντολή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία για εκκένωση του μοναστηριού. Πάντως ο καιρός δείχνει να βαίνει βροχερός, αν και έχει δυνατό αέρα. Αν η ψιχάλα που πέφτει αυτήν την ώρα δυναμώσει και γίνει βροχή, θα είναι ευτύχημα μιας και θα βοηθήσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις και να σβήσει η φωτιά

17.14: Φουντώνει η φωτιά που εκδηλώθηκε πριν από λίγο σε πευκοδάσος έξω από το Κεφαλόβρυσο της Πάτρας. Η φωτιά απειλεί σπίτια και σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, έχουν απομακρυνθεί οι κάτοικοι από τα απειλούμενα σπίτια.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής που επιχειρεί με οκτώ οχήματα και 16 άνδρες και πεζοπόρο όπως και δύναμη της Αστυνομίας.

Οι εστίες της φωτιάς είναι διάσπαρτες, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο της κατάσβεσης.

16.58: Φωτιά σε περιοχή έξω από το Κεφαλόβρυσο της Πάτρας στην περιοχή προς τον Ομπλό, εκδηλώθηκε πριν από λίγο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά έχει εκδηλωθεί πάνω από τα πλατάνια και απειλεί σπίτια.

Επί τόπου βρίσκεται η Πυροσβεστική και η Αστυνομία.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις