Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ACHAIA TASTE

/

Σημαντική διάκριση για τα πατρινά γλυκά κουταλιού Ιamvi - Θριάμβευσαν στον διεθνή διαγωνισμό Great Taste 2017 του Λονδίνου

Σημαντική διάκριση για τα πατρινά γλυκά ...

Δύο προϊόντα της εταιρίας διακρίθηκαν, το σύκο και το περγμόντο

Ο Great Taste, ο πιο γνωστός διαγωνισμός τροφίμων διεθνώς, o οποίος επιβραβεύει τα καλύτερα τρόφιμα και ποτά, ανακοίνωσε τα αστέρια του 2017. Από τα 12.300 προϊόντα που κρίθηκαν, απονεμήθηκαν στην Iamvi, από την περιοχή της Πάτρας, στην Αχαΐα, βραβείο ενός αστεριού για το γλυκό κουταλιού σύκο, το οποίο σημαίνει, πως οι κριτές το περιέγραψαν ως πολύ νόστιμο και  βραβείο τριών αστεριών για το γλυκό κουταλιού περγαμόντο, το οποίο σημαίνει ότι το προϊόν περιγράφηκε από τους κριτές ως εξαιρετικό.

Το ένα αστέρι που κέρδισε το γλυκό κουταλιού σύκο ορίστηκε από την πλούσια γεύση του, που συνδυάζεται αρμονικά με το γαρύφαλλο και το αμύγδαλο. Ορισμένα από τα σχόλια των κριτών γι αυτό το προϊόν ήταν: «Ένα όμορφα παρουσιασμένο γλυκό με πλούσια σύκα, που έχουν ζαχαρωμένη υφή φρούτων, τα αμύγδαλα είναι ολοφάνερα. Τα γαρύφαλλα διατηρούνται πάρα πολύ καλά τα οποία δίνουν ένα στρώμα γεύσης, χωρίς να κυριαρχούν στο σύνολο. Όμορφα αναμειγμένα και ισορροπημένα».

Όσο για το τριών αστεριών βραβείο του περγαμόντου, το οποίο είναι σίγουρα ένα από τα πιο αρωματικά φρούτα, μερικά από τα σχόλια των κριτών ήταν τα εξής: «Υπέροχα, μεγάλα κομμάτια φρούτου, τα οποία έχουν τυλιχτεί  ελκυστικά, με χρυσό χρώμα. Τα κομμάτια της φλούδας είναι παχιά κομμένα και έχουν μια εκπληκτικά υπέροχη και ευχάριστη υφή. Η φλούδα δεν είναι πικρή, αλλά και δεν έχει γίνει παραπάνω γλυκιά απ’ όσο πρέπει. Αγαπάμε την λεμονάτη εσπεριδοειδή νότα, ακολουθούμενη από τη γοητευτική λουλουδένια γεύση περγαμόντου, που αναπτύσσεται στον ουρανίσκο. Ένα πραγματικά συναρπαστικά φτιαγμένο προϊόν, που έκανε όλους τους κριτές να θέλουν παραπάνω".

Κρινόμενο από πάνω από 500 απαιτητικούς ουρανίσκους, που ανήκουν σε κριτικούς τροφίμων, σεφ, μάγειρες, εστιάτορες και παραγωγούς, καθώς και σε πλήθος συντακτών τροφίμων και δημοσιογράφων, το Great Taste είναι ευρέως γνωστό, ως το πιο αξιόλογο πρόγραμμα διαπίστευσης  για παραγωγούς τροφίμων. Εκτός από ένα διακριτικό σήμα, το απαράμιλλο μαύρο και χρυσό Great Taste label, είναι σημάδι για ένα υπέροχο προϊόν γευσιγνωσίας, το οποίο εξήχθη μέσα από ώρες και ώρες τυφλών δοκιμών από εκατοντάδες κριτές».

«Είμαστε μια νεοσύστατη εταιρεία στον τομέα αυτόν. Από την αρχή αυτής της οικογενειακής μονάδας παραγωγής, ο μόνος στόχος ήταν και είναι να επιτύχουμε αξιόλογη ποιότητα σε κάθε προϊόν που κατασκευάζουμε. Αυτό που μας οδήγησε να συμμετάσχουμε στο Great Taste 2017 είναι το γεγονός ότι είναι το πιο έγκυρο και σεβαστό σύστημα διαπίστευσης τροφίμων που υπάρχει. Η διάκριση στο Great Taste θα προσδώσει αξία και κύρος στην εταιρεία μας, καθώς και τη δυνατότητα εξεύρεσης νέων λιανοπωλητών και τελικά την αύξηση των πωλήσεων. Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες και συγκλονισμένοι, ότι δυο από τα προϊόντα μας πέτυχαν μια τέτοια διάκριση στον διαγωνισμό του Great Taste2017», εξηγούν ο Δημήτρης Τσαλπατούρος και ο Γιώργος Παπανικολάου, συνιδιοκτήτες της Iamvi.

Αναγνωρισμένη σαν σημάδι αριστείας από τους καταναλωτές και ανθρώπους της εστίασης, η Great Taste δίνει αξία στην γεύση πάνω απ’ όλα, μην λαμβάνοντας υπόψη το branding και τη συσκευασία του προϊόντος. Είτε είναι τζίν, μπισκότα, λουκάνικα είτε καφές, κρίνονται όλα τα προϊόντα αφού τους έχει αφαιρεθεί το περιτύλιγμα, το βάζο, το κουτί ή το μπουκάλι, πριν προχωρήσει η διαδικασία γευσιγνωσίας. Στη συνέχεια, οι κριτές δοκιμάζουν, συσκέπτονται και επανεξετάζουν εκ νέου μέχρι να αποφασίσουν ποια προϊόντα αξίζουν ένα βραβείο 1, 2 ή 3 αστέρων.

Φέτος, υπήρχαν 12.366 εγγραφές στο Great Taste και από αυτά τα προϊόντα 165 έλαβαν το βραβείο 3 αστέρων, 1.011 έλαβαν το βραβείο των 2 αστεριών και 3.171 έλαβαν το βραβείο του 1 αστεριού. Η ομάδα των κριτών συμπεριελάμβανε τον  σεφ, συγγραφέα τροφίμων και συντάκτη, Gill Meller, τον κριτή του Master Chef και κριτικό εστιατόριων, Charles Campion, συντάκτη και σεφ, Zoe Adjonyoh, τον αρτοποιό Tom Herbert και την συγγραφέα τροφίμων  και αρθρογράφο αρτοποιίας Martha Collisonas καθώς και τους έμπορους τροφίμων από το Fortum και Mason, Selfridges και Harvey Nichols. Αυτοί οι αξιότιμοι ουρανίσκοι έχουν δοκιμάσει μαζί και κρίνει ξανά τους νικητές των 3 αστεριών για να συμφωνήσουν τελικά για τους Top 50 νικητές 2017, Golden Fork Trophy και τον Supreme Champion 2017.

Το Great Taste έκλεισε με ένα συναρπαστικό φινάλε τη  Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη, όταν ο κόσμος του καλού φαγητού συγκεντρώθηκε  στο Intercontinental  Park Lane Hotel, στο Λονδίνο όπου και αποκαλύφθηκε  ο νικητής Golden Fork για κάθε περιοχή στο δείπνο, με το τελικό χειροκρότημα να επιφυλάσσεται για τον Great Taste Supreme Champion 2017.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Life