Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Στήνουν παγίδες για τους λιμενικούς, με πετονιά, στο λιμάνι της Πάτρας! Τεταμένη η κατάσταση με μετανάστες και οδηγούς φορτηγών

Στήνουν παγίδες για τους λιμενικούς, με ...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Nέα έγγραφη παρέμβαση του Λιμενάρχη στο Υπουργείο

Δεν έχουν περάσει πολλές ημέρες από τη σύρραξη μεταξύ Αφγανών στην παραλιακή της Πάτρας, με αποτέλεσμα των τραυματισμό τριών ατόμων με μαχαίρι, από ομοεθνή τους. Η κατάσταση τις επόμενες ημέρες των επεισοδίων στο λιμάνι της Πάτρας, μείωσε προσωρινά τις προσπάθειες αλλοδαπών να επιβιβαστούν λαθραία σε ένα φορτηγό και να περάσουν στην Ιταλία, αλλά από το Σαββατοκύριακο και την αρχή αυτής της εβδομάδας η εικόνα είναι η συνηθισμένη.

Ιδιαίτερα τις ώρες απόπλου των πλοίων (μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ) πολυπληθείς ομάδες περνάνε την περίφραξη και αρχίζουν την προσπάθεια να κρυφτούν στα φορτηγά. Αυτό, όπως επισημαίνει σε νέα επιστολή του στο Υπουργείο Ναυτιλίας, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών Δημήτρης Κυριακουλόπουλος προκαλεί πολλές φορές ένταση μεταξύ οδηγών φορτηγών και μεταναστών, με τους τελευταίους κάποιες φορές να επιδίδονται σε πετροπόλεμο, σπάζοντας παρμπρίζ.

Την ίδια ώρα όπως πληροφορείται το thebest.gr έχουν γίνει απόπειρες να παρεμποδιστεί το έργο των λιμενικών που κάνουν περιπολίες, εποχούμενοι, στήνοντας πετονιές, που μπορούν να τους προκαλέσουν τραυματισμό.

Οι δύο φάσεις κατά τις οποίες οι αλλοδαποί εφορμούν στα φορτηγά είναι οι εξής. Στη μία περίπτωση σταματούν αναγκαστικά στην πλάστιγγα για να γίνει το ζύγισμα. Στη δεύτερη οι οδηγοί αναγκαστικά παρκάρουν το αρύ όχημα και κατεβαίνουν από αυτό ώστε να κάνουν το chek in και να πάρουν το εισιτήριό τους. Παρά την παρουσία λιμενικών κλπ οι αλλοδαποί συνήθως δρουν κατά ομάδες και με τρόπο που δημιουργούν αντιπερισπασμό ανοίγοντας πολλά "μέτωπα".

Επιπρόσθετα, παρά τις συλλήψεις οι αλλοδαποί αφήνονται από την Εισαγγελική αρχή ελεύθεροι σε πολλές περιπτώσεις.

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πατρών επαναλαμβάνει την ανάγκη να ενισχυθεί το Λιμεναρχείο με επιπλέον προσωπικό και μέσα. Ήδη έχουν έρθει 4 άτομα και μέχρι το τέλος του χρόνου αλλά 20, ενώ πέρυσι το Λιμεναρχείο είχε χάσει σε δύναμη περίπου 30 άτομα.

"Εμείς βλέπουμε καθημερινά καινούργια πρόσωπα. Έρχονται με το ΚΤΕΛ από Αθήνα. Και αφού επιχειρούν να περάσουν στην Ιταλία και δεν τα καταφέρνουν, επιστρέφουν. Και ούτω καθεξής. Παρά τη μεγάλη αύξηση του αριθμού των μεταναστών λίγοι καταφέρνουν να περάσουν. Τον έλεγχο ISPS εξάλλου οφείλουν να τον εφαρμόζουν και τα πληρώματα των πλοίων, πράγμα το οποίο συμβαίνει , πριν τη φόρτωση των φορτηγών αλλά και κατά τη διάρκεια του πλου με ελέγχους στο γκαράζ, Οι επιστροφές  αλλοδαπών από την Ιταλία είναι στα ίδια επίπεδα, παρά την εντονότερη παρουσία τους γύρω από το λιμάνι της Πάτρας, τονίζει ο κ. Κυριακουλόπουλος.

Πρώτη ενημέρωση: 15:30

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις