Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αυγενάκης: «Φορολόγηση παροχής προνοιακού τύπου των συνταξιούχων της ΑΤΕ»

Αυγενάκης: «Φορολόγηση παροχής προνοιακο...

"Δεν αποτελεί φορολογητέα ύλη και ότι εσφαλμένα αντιμετωπίσθηκε ως τέτοια"

Στη φορολόγηση της εφάπαξ ασφαλιστικής, προνοιακού τύπου, παροχής αναφέρεται ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου  Λευτέρης Αυγενάκης, με κοινοβουλευτική του παρέμβαση στον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι: «Το 2016, το Ταμείο Υγείας Προσωπικού της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΤΥΠΑΤΕ) χορήγησε στα μέλη του, μέσω του ειδικού του λογαριασμού ΕΛΕΜ, εφάπαξ προκαταβολή έναντι μελλοντικής ασφαλιστικής, προνοιακού τύπου, παροχής. Η παροχή αυτή αντιμετωπίσθηκε ως εφάπαξ συνταξιοδοτικού τύπου παροχή και, συνεπώς, ως φορολογητέα ύλη με αποτέλεσμα την μεγάλη φορολογική επιβάρυνση των συνταξιούχων αυτών.

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος, με υπόμνημά του, επισημαίνει ότι  η εν λόγω προκαταβολή έναντι μελλοντικής ασφαλιστικής παροχής, δεν αποτελεί φορολογητέα ύλη και ότι εσφαλμένα αντιμετωπίσθηκε ως τέτοια. Ως εκ τούτου, σύμφωνα με το Σύλλογο, το αρμόδιο Υπουργείο θα πρέπει να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να σταματήσουν να θίγονται οι συνταξιούχοι της ΑΤΕ από την φορολόγηση της προκαταβολής αυτής.

Η διευθέτηση του ζητήματος που απασχολεί το Σύλλογο Συνταξιούχων Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος οφείλει να γίνει στο πλαίσιο των αρχών της ισότητας, της ισονομίας, του κράτους δικαίου και της ισότιμης μεταχείρισης των πολιτών».

Με την κοινοβουλευτική παρέμβαση, τίθεται το ακόλουθο ερώτημα:

«Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε άμεσα για την διευθέτηση του ως άνω ζητήματος;».

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις