Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Οι Εκπαιδευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για τη νέα σχολική χρονιά - "Αντιμετωπίστηκαν άμεσα τα ελάχιστα προβλήματα"

Οι  Εκπαιδευτικοί του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας για ...

"Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να στηρίξει το δημόσιο σχολείο"

Την παρακάτω ανακοίνωση έκανε η Οργάνωση Μελών Εκπαιδευτικών ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Όπως αναφέρει χαρκτηριστικά:

Με τις προσλήψεις δασκάλων και νηπιαγωγών στην ώρα τους άνοιξαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα σχολεία Γενικής και Ειδικής αγωγής και στην Αχαΐα. Τα ελάχιστα προβλήματα που υπήρξαν τις πρώτες μέρες λειτουργίας, κυρίως λόγω έκτακτων απουσιών εκπαιδευτικών για λόγους υγείας, αντιμετωπίστηκαν άμεσα και από αυτή την εβδομάδα όλα τα σχολεία θα λειτουργήσουν με πλήρες πρόγραμμα. Αν  το υπουργείο προχωρήσει άμεσα και στην πρόσληψη του υπολοίπου των αναπληρωτών ειδικοτήτων, τότε θα μιλάμε για μια άνευ προηγουμένου αντιμετώπιση της υποχρέωσης για κανονική λειτουργία των σχολείων. Ούτε στις εποχές των "παχιών αγελάδων" δεν έχει συμβεί αυτό.

Η πραγματικότητα την οποία ζουν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές είναι η καλύτερη απάντηση στην καταστροφολογική ανακοίνωση του αιρετού ΠΥΣΠΕ, κ. Σταυρογιαννόπουλου, που πριν καν ανοίξουν τα σχολεία, και  πριν καν στεγνώσει η μελάνη των 15.370 προσλήψεων αναπληρωτών, έτρεξε να εφεύρει κενά και ρουσφέτια!

Δεν δίστασε μάλιστα να  «καταγγείλει» την τοποθέτηση… ..κομματικών Διευθυντών(!)  στα σχολεία της Α/Βαθμιας Αχαΐας. Ξέχασε φαίνεται τον  κανόνα του 70-30 που ίσχυε επί των ημερών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δηλαδή 70% από το κυβερνών κόμμα και 30% από την αξιωματική αντιπολίτευση. Ή μήπως ο κομματικός στρατός του ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει αποτελείται από τους 20 διευθυντές που συμπεριλαμβάνονταν στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ στις εκλογές του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας;  Μήπως εννοεί τους μόλις δύο διευθυντές που συμπεριλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της ριζοσπαστικής αριστεράς;  Αυτό το κομματικό σύστημα καταγγέλλει;

Ας καταλάβουν επιτέλους όλοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να στηρίξει το δημόσιο σχολείο και να σταματήσει την κομματοκρατία που επικρατούσε σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας της δημόσιας σφαίρας. Να μην κρίνουν λοιπόν εξ ιδίων τα αλλότρια, και να μην παραπληροφορούν τον κόσμο.

Καλούμε τον Αιρετό της ΔΑΚΕ να αφήσει τις θεωρίες συνωμοσίας (έτσι κι αλλιώς οι αριθμοί.... δεν του βγαίνουν) και να τοποθετηθεί δημόσια για τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη περί οικονομικής αυτονομίας και ελεύθερων προσλήψεων/απολύσεων εκπαιδευτικών από τις σχολικές μονάδες.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις