Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Τμήμα "Αστικής Λαϊκής Μουσικής" στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών

Τμήμα "Αστικής Λαϊκής Μουσικής"...

Υπό τη διδασκαλία του Σπύρου Δελέγκου

Στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών θα λειτουργήσει και αυτήν τη διδακτική χρονιά 2017-18 από τις αρχές του Οκτωβρίου το τμήμα:

"Αστικής Λαϊκής Μουσικής-Ρεμπέτικου Τραγουδιού"

- Εναρμόνιση, ρυθμοί, μουσικοί δρόμοι-μακάμια

- Λαϊκή κιθάρα, τρίχορδο μπουζούκι, μπαγλαμάς

στο οποίο διδάσκει ο μουσικός Σπύρος Δελέγκος.

Το τμήμα αυτό απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται για την εκμάθηση ρεμπέτικης-λαϊκής κιθάρας, τρίχορδου μπουζουκιού ή μπαγλαμά, αλλά και ευρύτερα - ανεξαρτήτως του οργάνου που γνωρίζουν (π.χ. ακορντεόν, βιολί κ.ά.) - σε όσους θέλουν να αποκτήσουν μια γενική γνώση και αντίληψη του φαινομένου της εναρμόνισης, των μουσικών δρόμων (μακαμιών) και των ρυθμών στην προπολεμική και μεταπολεμική Αστική Λαϊκή Μουσική (κοινώς Ρεμπέτικο). Οι γνώσεις αυτές διευρύνουν το μουσικό ορίζοντα των εκπαιδευομένων στο εν λόγω μουσικό πεδίο και συχνά βρίσκουν εφαρμογή σε αρκετές σύγχρονες δημιουργίες, που έχουν τη βάση τους στη "λαϊκή-παραδοσιακή" φόρμα (Χαΐνηδες, Θανάση Παπακωνσταντίνου κ.ά.).

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει 1 διδακτική ώρα ατομικό μάθημα με τον εκάστοτε εκπαιδευόμενο και την χωρίς επιβάρυνση πρόσβασή του στην πολυμελή ορχήστρα "Αστικής Λαϊκής Μουσικής" του ωδείου που πραγματοποιεί τις μουσικές της συναντήσεις σε εβδομαδιαίο επίπεδο με στόχο τη συναυλιακή παρουσίαση του ρεπερτορίου πάνω στο οποίο εργάζεται.

Οι εγγραφές έχουν αρχίσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται, ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από Οκτώβριο. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών στη Ρήγα Φεραίου 7 και στο τηλ. 2610-277740 ή www.fe-odeiopatron.gr.


  • Σύντομο βιογραφικό σημείωμα Σπύρου Δελέγκου:

Ο Σπύρος Δελέγκος είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, έχει εισαχθεί στο τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών, ενώ βρίσκεται κατά την ολοκλήρωση του master  «Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας» του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Πατρών.

Διδάχτηκε παραδοσιακή μουσική και λάφτα στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών υπό τη διεύθυνση του Χρίστου Τσιαμούλη, θεωρητικά της Δυτικής Κλασικής Μουσικής στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, κλασικό μαντολίνο και Ανατολική μουσική ιδιωτικώς.

Έχει εμφανιστεί σε πληθώρα μουσικών σκηνών, σε φεστιβάλ ως εκτελεστής κιθάρας, λάφτας, μαντολίνου και τρίχορδου μπουζουκιού, ενώ έχει επιμεληθεί αφιερώματα (“Ελληνική Απόλαυσις: Γιώργος Κατσαρός-Θεολογίτης", "Μελοποιημένη ποίηση: Δ. Καρατζάς & Αντ. Φωστιέρης" κ.ά.). Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των μουσικών σχημάτων “Τρίκυκλο”, “Μπάσο Καντίνι” κ.ά.

Έχει συνθέσει μουσική για το θέατρο («Αδέσποτον» κ.ά.) και είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδα τέχνης «Σταλακτίτες»ελληνικά λαϊκά παραμύθια»).

Είναι καθηγητής μουσικής στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών και έχει την ευθύνη-επιμέλεια της "Ορχήστρας Αστικής Λαϊκής Μουσικής".

Στο πλαίσιο της ερευνητικής του ιδιότητας έχει λάβει μέρος με εισηγήσεις μουσικολογικού χαρακτήρα σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture