Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

«Σώστε τον Παναθηναϊκό, όπως η Συμμαχία την Παναχαϊκή»-Το μοντέλο της Πατρινής ομάδας προτείνεται και για τους «πράσινους»

«Σώστε τον Παναθηναϊκό, όπως η Συμμαχία ...

Από τον αρθρογράφο του gazzetta.gr Βασίλη Σαμπράκο

Όταν πέρυσι τέτοια εποχή η «Παναχαϊκή Συμμαχία» έκανε τα πρώτα της βήματα, θυμάμαι τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα (εκ των πρωτεργατών  για τη συγκρότηση της Συμμαχίας) να λέει στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη: «Υπουργέ, αν θέλουμε εξυγίανση του Ελληνικού ποδοσφαίρου, αν θέλουμε υγιείς και καθαρές Ποδοσφαιρικές Εταιρίες, το μοντέλο της Παναχαϊκής Συμμαχίας είναι η μοναδική επιλογή».

Θυμήθηκα τα λόγια του, διαβάζοντας στο gazzetta.gr ένα άρθρο (διαβάστε το εδώ)  του Βασίλη Σαμπράκου για τον Παναθηναϊκό. Μεταξύ άλλων, ο δημοσιογράφος αναφέρει: «Όλο αυτό που περιγράφω (σ.σ. περιγράφει ένα σχέδιο διάσωσης του Παναθηναϊκού) μοιάζει αρκετά με αυτό που σήμερα συμβαίνει στην Παναχαϊκή και για την ώρα λειτουργεί αξιοθαύμαστα. ..Τι υπάρχει εκεί; Η εμπιστοσύνη στο σχέδιο, αλλά και η εμπιστοσύνη προς αυτούς που πήραν την ευθύνη να το εκτελέσουν. Η εμπιστοσύνη στον Κώστα Κατσουράνη έχει ενώσει περισσότερους των 10 φίλους της Παναχαϊκής με παχύ πορτοφόλι, οι οποίοι είναι οι βασικοί υποστηρικτές αυτού του εγχειρήματος, με σαφή στόχο την δημιουργία μιας ΠΑΕ που στο μέλλον θα ζει από τα έσοδά της και όχι από την τσέπη των μετόχων της».

Να λοιπόν που το μοντέλο διάσωσης της Παναχαϊκής λειτουργεί διδακτικά και  μάλιστα για ομάδες πρώτης γραμμής, όπως ο Παναθηναϊκός.

Να και μια περίπτωση που η Πάτρα πρωτοπορεί και μάλιστα γίνεται παράδειγμα προς μίμηση.

Άλλωστε, το μοντέλο αυτό αξιολόγησε θετικά και η κυβέρνηση και προχώρησε στη διευθέτηση των χρεών που είχαν συσσωρεύσει οι διοικούντες τις παλιές ΠΑΕ.

Ν.Π.Ν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports