Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Νάσος Νασόπουλος Αιγιάλεια Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Γιώργος Λάνθιμος Ρούλα Πισπιρίγκου Ομόφυλα Ζευγάρια
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Aπό τη Ζάκυνθο η γυναίκα που βγήκε γεμάτη πίσσα από τη θάλασσα του Παλαιού Φαλήρου - Τι λέει η ίδια

Aπό τη Ζάκυνθο η γυναίκα που βγήκε γεμάτ...

Η φωτογραφία της έγινε viral

H γυναίκα που βγήκε από τη θάλασσα του Παλαιού Φαλήρου γεμάτη πίσσα είναι η 38χρονη Δέσποινα Δρογγίτη, με καταγωγή από τη Ζάκυνθο. Η φωτογραφία της μάλιστα έκανε το γύρο του διαδικτύου και των ΜΜΕ. Τη στιγμή που η Δέσποινα Δρογγίτη βγήκε από την θάλασσα καλυμμένη με πετρέλαιο, τυχαία περνούσε από το σημείο ο φωτορεπόρτερ Max Gyselinck και αμέσως τράβηξε την φωτογραφία.

Ο επαγγελματίας φωτορεπόρτερ αμέσως κατάλαβε την σημασία της εικόνας και την δημοσιοποίησε στον λογαριασμό του στο Facebook, όπου δεν άργησε να γίνει viral. 

Η Δέσποινα, με καταγωγή από την Ζάκυνθο, περιγράφει την εμπειρία της στο «Θέμα» και εξηγεί με λεπτομέρειες τι την ώθησε να μπει στην θάλασσα αλλά και τι έγινε αφού βγήκε. 

Ξαφνιασμένη με το ενδιαφέρον μας για εκείνη μας εξήγησε ότι δεν γνώριζε για την φωτογραφία-σοκ που έγινε viral στα social media και πως την ενημέρωσαν λουόμενοι της παραλίας για την δημοσιοποίησή της.

Όσο για την ρύπανση στην θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού, σε ερώτηση μας για το αν ήταν ενημερωμένη, υπογράμμισε πως είχε μία σχετική πληροφόρηση, έχοντας δει εικόνες από την τηλεόραση τις προηγούμενες μέρες.

«Είχα ενημερωθεί για την ρύπανση, είχα δει τις εικόνες από την τηλεόραση που προσπαθούσαν να μαζέψουν αυτό που υπήρχε στην θάλασσα, την μόλυνση, το πετρέλαιο» ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Στο σημείο αυτό, έρχομαι όλο το καλοκαίρι, είπα να έρθω να δω πως είναι η κατάσταση. Αν ήταν η εικόνα που έδειχναν στην τηλεόραση, δεν θα έμπαινα» εξηγεί η ίδια, μοιράζοντας μαζί μας την σκέψη που έκανε, λίγο πριν βουτήξει στην θάλασσα, την Τετάρτη το μεσημέρι.

Περιγράφει λεπτομερώς τι είδε στην θάλασσα και γιατί μπήκε, παρά το γεγονός ότι οι θαμώνες της παραλίας, όπως ο Γιάννης Λειβαδάς, που μίλησε αποκλειστικά στο «Θέμα»,  την συμβούλευσαν να μην μπει λόγω της ρύπανσης.

«Είδα ότι το νερό είχε κάποια μαυρίλα πάνω-πάνω και μπήκα στην αρχή μέχρι τα γόνατα, ε και μετά βούτηξα, αυτό» μας είπε η 38χρονη γυναίκα.

«Αν και δεν ξέρω από αυτά, είδα ότι δεν ήταν σαν αυτά που έβλεπα στην τηλεόραση και ότι υπήρχε πετρέλαιο μόνο λίγο πάνω στην επιφάνεια της θάλασσας, έτσι θεώρησα ότι ήταν καθαρισμένη και επέλεξα να μπω»  είπε.

Ωστόσο, δεν περίμενε ότι με την βουτιά που έκανε η πίσσα που βρισκόταν στο νερό και δεν είχε απομακρυνθεί θα κολλούσε πάνω της, ώστε να χρειαστεί να την απομακρύνει με ελαιόλαδο. 

«Όταν βγήκα από το νερό, αυτό που ένιωσα ήταν η κολλημένη πίσσα πάνω μου. Πήγα στο σπίτι και προσπάθησα με λάδι να καθαρίσω την πίσσα, δυσκολεύτηκα πολύ, δεν φοβήθηκα όμως, όχι» υπογράμμισε η 38χρονη.


φωτο από protothema.gr

φωτο από protothema.gr

φωτο από protothema.gr

Ξεκαθαρίζει σε όλους πως δεν γνώριζε την δήλωση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι μπορούν άφοβα να κάνουν μπάνιο στην περιοχή.

«Δεν γνωρίζω τι είπαν από το υπουργείο και ο κ. Κουρουμπλής, αλλά μετά από την εμπειρία που είχα και ας άκουγα αυτή την δήλωση, δεν θα έμπαινα στη θάλασσα» είπε χαρακτηριστικά στο Πρώτο Θέμα.

Μάλιστα τόνισε ότι η θάλασσα καθημερινά δείχνει καλύτερη, αλλά ο βυθός πλέον έχει πρόβλημα αφού η πίσσα έχει πάει κάτω. «Η θάλασσα ήταν καλύτερη από την Τετάρτη, αλλά μου είπαν ότι η πίσσα κατέβηκε στο βυθό και για αυτό δεν φαίνεται στην επιφάνεια πολύ μαυρίλα» είπε.

Τέλος, μας ανέφερε ότι η ίδια αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα υγείας στα πόδια και τα θαλασσινά μπάνια της κάνουν καλό. «Έχω ένα θέμα υγείας  και η θάλασσα με έχει βοηθήσει πολύ. Ιούλιο και Αύγουστο ερχόμουν εδώ, οπότε θα συνεχίσω μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου γιατί με βοηθάει πολύ».

 

πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις