Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Χόρεψαν στη μέση του δρόμου - Περίπατοι, ποδηλατάδα και χοροί την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο - ΔΕΙΤΕ ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ

Πάτρα: Χόρεψαν στη μέση του δρόμου - Περ...

Αποκλείστηκε χθες το κέντρο για τα οχήματα

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16 έως και χθες 22 Σεπτέμβρη), o Δήμος Πατρέων πραγματοποίησε σε συνεργασία με άλλους φορείς, διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, "στόχος ήταν η ενημέρωση των δημοτών για τις πρωτοβουλίες και τα μέτρα του Δήμου για το κυκλοφοριακό, καθώς και η ενίσχυση των υποδομών στην πόλη μας για την βελτίωση της κινητικότητας, ιδιαίτερα για ηλικιωμένους και ΑμΕΑ.

Χθες Παρασκευή ο Δήμος, όπως είχε ενημερώσει τους φορείς που συμμετείχαν, τα μέσα ενημέρωσης και τις υπηρεσίες που συνεργάστηκαν, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Κινητικότητας ολοκληρώθηκε με σειρά εκδηλώσεων στην Πάτρα.

Οι συγκεκριμένες δράσεις, με την γενική ονομασία «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο», περιελάμβαναν ειδικές αστικές ζώνες, στις οποίες επιτρεπόταν η κυκλοφορία μόνο στους πεζούς, στους ποδηλάτες και στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Κατά τη διάρκεια αυτών των δράσεων, οι δημότες μας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν και να κινηθούν στο κέντρο της πόλης, που ήταν απελευθερωμένο από τα αυτοκίνητα, απολαμβάνοντας τη βόλτα τους και τη συμμετοχή τους στα δρώμενα, χωρίς άγχος. Πραγματοποιήθηκαν αγώνες βάδην και τρεξίματος, με αφετηρία την πλατεία Εθνικής Αντίστασης, με τους συμμετέχοντες να φτάνουν στην οδό Φιλοποίμενος και από κει να επιστρέφουν στην αφετηρία μέσω της οδού Κορίνθου.

Επίσης, στους ελεύθερους από τα αυτοκίνητα δρόμους του κέντρου, πραγματοποιήθηκε ποδηλατάδα, σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Πατρών.

Στις 6.30 το απόγευμα ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου αρχαιολογικός περίπατος, με πρώτη στάση στο Ρωμαϊκό Ιπποδρόμιο στην οδό Ηφαίστου, επόμενη στο Ρωμαϊκό Ωδείο και κατάληξη στο Κάστρο της Πάτρας. Τους συμμετέχοντες περιπατητές συνόδευαν αρχαιολόγοι, που τους ενημέρωναν για την ιστορία τους.

Η βραδιά, έκλεισε με τα Χορευτικά του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων και του Πανεπιστημίου Πατρών, τα οποία ξεκίνησαν, τα πρώτα από την οδό Γούναρη και τα δεύτερα από την οδό Αράτου και μέσω της οδού Κορίνθου, χορεύοντας, συναντήθηκαν στην πλατεία Γεωργίου, όπου κορυφώθηκαν με χορούς και μουσική οι εκδηλώσεις της εβδομάδας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας μοιράστηκαν χιλιάδες ενημερωτικά φυλλάδια του Δήμου, για το Σύστημα Χρονικού Περιορισμού Στάθμευσης, με κάρτα αξίας 30λεπτών για μια ή δύο ώρες στάθμευσης, αναλόγως επιλογής ζώνης.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Παύλος Στάμος και Ανδρέας Αθανασόπουλος".

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις