Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κίτρινη Αποστολή αλληλεγγύης με 2.500 πορτοκαλάδες σε νεαρούς μαθητές

Κίτρινη Αποστολή αλληλεγγύης με 2.500 πο...

Στο Ρέθυμνο

Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη ενώνει όλο και περισσότερο τους ανθρώπους στην Κρήτη, με πρόσφατο παράδειγμα την ΚΙΤΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ και τη δωρεά που έλαβε από μία γυναίκα - απλή πολίτη του Ηρακλείου - η οποία παρέδωσε 2.500 συσκευασίες πορτοκαλάδας για να δοθούν σε παιδιά. Η Κίτρινη Αποστολή, μία ομάδα αλληλεγγύης, της πράξης και της συνέπειας στην πόλη του Ηρακλείου, ιδρύθηκε από τον Δημήτρη Αποστολάκη το 2012.

Σήμερα πια, φίλοι και εθελοντές έχουν πλαισιώσει τον Δημήτρη και μόνο στην πόλη του Ηρακλείου, όλοι μαζί στηρίζουν πάνω από 200 οικογένειες, κυρίως πολύτεκνες και μονογονεϊκές.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Διονυσία Μαράκη, καθηγήτρια Αγγλικών και βασικό μέλος της ομάδας, ανέφερε ότι τις προηγούμενες ημέρες η ΚΙΤΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ διένειμε σχολικά είδη και γραφική ύλη σε 500 παιδιά που είχαν ανάγκη. «Στηρίζουμε γιατί αγαπάμε και αντιλαμβανόμαστε τον πόνο και τις ανάγκες των συνανθρώπων μας. Δεν διαχειριζόμαστε χρήματα και απλά συλλέγουμε τις δωρεές μας σε είδη, και με σωστή διαχείριση ενισχύουμε όλους όσους γνωρίζουμε και έχουν πραγματική ανάγκη» ανέφερε η κ. Μαράκη.

Η δωρεά της Ηρακλείωτισας με τα 2.500 κουτάκια πορτοκαλάδας, θα δοθεί σε παιδιά δημοτικού τριών σχολείων ώστε να ενισχυθεί η διατροφή τους, δεδομένου ότι δεν έχουν την δυνατότητα να πάρουν να φάνε κάτι στο σχολείο. Οι εθελοντές της ΚΙΤΡΙΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ, μοιράζουν επίσης είδη ρουχισμού και υπόδησης, ενώ όπως αναφέρθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί τα πρόσωπα, που είτε βαφτίζουν, είτε παντρεύονται, και αντί για μπομπονιέρες το ποσό το διαθέτουν στην ΚΙΤΡΙΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ.

«Απλοί άνθρωποι, επιχειρηματίες και καταστήματα, ενισχύουν με προσφορές το έργο μας το οποίο ολοένα και μεγαλώνει, δεδομένου ότι οι λίστες με τις οικογένειες που βοηθάμε μεγαλώνουν και αυτές. Αλλά με την ευκαιρία να πούμε, ότι σκεφτόμαστε πως η πορτοκαλάδα της αγάπης, θα πρέπει να συνοδεύεται, είτε από κρουασάν, είτε από μπισκότα ή κράκερς, ώστε να είναι ένα πλήρες δεκατιανό για τα μικρά παιδιά, τους μικρούς μαθητές», ανέφερε η Διονυσία Μαράκη, τονίζοντας παράλληλα ότι το έργο της ομάδας τους αναγνωρίζεται από την τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα οι δράσεις πλέον να επεκτείνονται και εκτός του οικιστικού ιστού του Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις