Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: Μικροί μαθητές ενός κατώτερου Θεού στο Μπόσι Καλαβρύτων- Παραμένουν στα "αζήτητα"

Αχαΐα: Μικροί μαθητές ενός κατώτερου Θεο...
Χριστακόπουλος Θάνος

Από του χρόνου η κατασκευή του δρόμου

Χωρίς μέσο που θα τους μεταφέρει στο σχολείο τους το οποίο απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από το σπίτι τους, παραμένουν τρία παιδάκια από το Μπόσι Καλαβρύτων. Ο δρόμος που συνδέει το ορεινό χωριό με τον «πολιτισμό» είναι κακοτράχαλο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φτάσει ως εκεί το λεωφορείο που πηγαίνει τα υπόλοιπα παιδιά στο σχολείο.

Από την πλευρά της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος υποστηρίζουν ότι έκαναν όλα όσα προβλέπει ο Νόμος για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα όμως ακόμα δεν έχει βρεθεί λύση. Όπως εξηγει ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας, Κωνσταντίνος Κόλλαρης, το δρομολόγιο προκηρύχθηκε και για ταξί ωστόσο κανείς ταξιτζής της Αχαΐας δεν θέλησε να το αναλάβει.

Στην συνέχεια, όπως προβλέπει ο Νόμος, έγινε πρόσκληση ενδιαφέροντος για προς κάθε ιδιοκτήτη οχήματος, Ι.Χ. ή αγροτικού. Όμως παρά το γεγονός ότι προβλέπεται και σχετικό αντίτιμο, το 80% του ποσού που θα λάμβανε το ταξί, πάλι δεν υπήρξε κάποιος ενδιαφερόμενος. Ο νόμος προβλέπει επίσης ένα μικρό επίδομα, 35 λεπτά το χιλιόμετρο και για τους γονείς των παιδιών (με αυτό βολεύτηκαν πέρυσι) όμως ούτε αυτοί μπορούν να αναλάβουν την μεταφορά καθώς έχουν τις δουλειές τους που δεν τους το επιτρέπουν.

Έτσι, δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς το πρόβλημα των τριών παιδιών παραμένει άλυτο.

«Εμείς ήδη έχουμε στείλει στο Περιφερειακό Συμβούλιο την εισήγηση και αν μας ακούει κάποιος μπορεί να έρθει να δώσει «προσφορά» και να πάρει το δρομολόγιο να μεταφέρει τα παιδιά και να πάνε και αυτά στο σχολείο. Πρέπει με κάποιο τρόπο να βρεθεί κάποιος να κάνει την μεταφορά. Είναι με αμοιβή, θα πληρωθεί δηλαδή ένα καλό ποσό.

Είχα μια ενημέρωση από έναν γονέα και ίσως υπάρχει ενδιαφέρον από ένα αγροτικό, είμαστε ανοικτοί. Είμαστε έτοιμοι να του αναθέσουμε την μεταφορά. Μακάρι να γίνει για τα παιδιά», σημειώνει ο κ. Κόλλαρης αφήνοντας μια αμυδρή χαραμάδα αισιοδοξίας.

Όσο για τον χωματόδρομο που αποκλείει τα παιδιά αλλά και τους άλλους κατοίκους του χωρίου από τον υπόλοιπο κόσμο, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς υποστηρίζει ότι ο Δήμος τον καθαρίζει και σχεδιάζει να κάνει μια μελέτη ώστε να τον ασφαλτοστρώσει, από τη νέα χρόνια όμως.


Εν έτει 2017 μαθητές από το Μπόσι Καλαβρύτων αδυνατούν να πάνε σχολείο λόγω εγκαταλελλειμένου δρόμου

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις