Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Κύκλοι πιέζουν με επιστολές να μην διδαχθεί η ύλη για τις άλλες θρησκείες

Κύκλοι πιέζουν με επιστολές να μην διδαχ...
Βγενόπουλος Φάνης

Δεν έχει σταλθεί καμία επιστολή δηλώνει στο thebest.gr ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης

Τα νέα προγράμματα των Θρησκευτικών στα σχολεία επιχειρούν να μπλοκάρουν παραεκκλησιαστικά κέντρα, τα οποία τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν μια επιστολή – δήλωση προς το Υπουργείο Παιδείας με την οποία οι γονείς αρνούνται να διδαχθεί το παιδί τους το νέο πρόγραμμα σπουδών κάθε τάξης. Υπενθυμίζεται ότι το περιεχόμενο των Θρησκευτικών είχε συμφωνηθεί μετά από διάλογο της Κυβέρνησης και της Εκκλησίας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους κύκλους που αντιδρούν, η νέα ύλη των Θρησκευτικών  «αποχριστιανοποιεί» τους μαθητές και με τη δήλωση οι γονείς ζητούν το παιδί τους να μη διδαχθεί συγκεκριμένα κεφάλαια της ύλης που αναφέρονται σε άλλες θρησκείες.

Το thebest.gr απευθύνθηκε στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο για το θέμα, ο οποίος ήταν ξεκάθαρος: Το αίτημα δεν ευσταθεί και ότι οι δυο γονείς μπορούν να ζητήσουν πλήρη απαλλαγή του παιδιού τους από το μάθημα, η οποία εξετάζεται από το σύλλογο διδασκόντων.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος από την ενημέρωση που έχει, δεν έχει σταλθεί η συγκεκριμένη επιστολή σε κάποιο από τα σχολεία ή στις Διευθύνσεις της Δυτικής Ελλάδας από κάποιο γονέα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις