Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Λιμενικοί πήραν άδεια από την υπηρεσία τους για να βοηθήσουν εθελοντικά στην απορρύπανση του Σαρωνικού

Λιμενικοί πήραν άδεια από την υπηρεσία τ...

Από το λιμεναρχείο Κέρκυρας στην Αττική

'Αφησαν το λιμεναρχείο Κέρκυρας, πήραν άδεια από την υπηρεσία τους για λίγες μέρες, και έφθασαν στην Αττική για να βοηθήσουν εθελοντικά τους συναδέλφους στην απορρύπανση από το πετρέλαιο, της παραλίας Αγίου Κοσμά πίσω από τη βάση της ΜΥΑ Λ.Σ. Ο λόγος για τα μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας, που μετά τη δημοσιοποίηση της ρύπανσης του Σαρωνικού από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», έσπευσαν να ενημερώσουν το Λιμενικό Σώμα, να ζητήσουν τις απαραίτητες άδειες και σήμερα να βρίσκονται εθελοντικά κοντά στους πολίτες και τους συναδέλφους τους, κάνοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να «δώσουν», όπως λένε και οι ίδιοι χαρακτηριστικά «ένα χέρι βοήθειας στο τόπο μας».

«Ως εκλεγμένοι συνδικαλιστές οφείλουμε, ειδικά στις δύσκολες στιγμές να δίνουμε πρώτοι το παράδειγμα με τη συμμετοχής μας στην υπηρεσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, στήριξης, εθελοντισμού, συμμετοχής, σύμπραξης δυνάμεων, με σκοπό την προστασία του κοινωνικού συνόλου.

Μια τέτοιου είδους δύσκολη στιγμή είναι και η πρόσφατη περίπτωση της θαλάσσιας ρύπανσης μετά τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό κόλπο, όπου εκτός από την προστασία του κοινωνικού συνόλου, υπάρχει και η επιτακτική ανάγκη της προστασίας του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό ως συνδικαλιστικός φορέας που έχει ως σκοπό την προαγωγή, ανάπτυξη, προάσπιση και εξύψωση του επαγγελματισμού του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος, το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την άσκηση των υπηρεσιακών καθηκόντων του, με τέτοιο τρόπο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου, οφείλουμε και εμείς να σταθούμε δίπλα, με όσες δυνάμεις μπορούμε να διαθέσουμε.

Να προσφέρουμε εθελοντική συμμετοχή, στους πολίτες, στους συναδέλφους μας, στους εργαζόμενους, στις επιχειρήσεις αλλά και σε όλη την ελληνική κοινωνία που βιώνει και θα βιώσει τα αποτελέσματα αυτής της μόλυνσης του περιβάλλοντος για πολύ καιρό» ήταν η κοινή δήλωση των Κερκυραίων λιμενικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ομάδα των Κερκυραίων λιμενικών έφτασε χθες στον Σαρωνικό, ενώ σε συνεννόηση με την ηγεσία του Λιμενικού Σώματος, εντάχθηκε αμέσως στον σχεδιασμό δράσης για την αντιμετώπιση της δύσκολης κατάστασης.

«Για μας, αυτός είναι ο σωστός συνδικαλισμός και αυτόν τον συνδικαλισμό θέλουμε να υπηρετούμε. Έναν συνδικαλισμό που στις δύσκολες καταστάσεις και με γνώμονα το κοινό καλό πρέπει να είναι πρωτίστως δίπλα στον συνάδελφο, στην ηγεσία, στον απλό πολίτη. Έναν συνδικαλισμό που πρέπει να δίνει πρώτος το καλό παράδειγμα απέναντι στην υπηρεσία και στον πολίτη» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορειοδυτικής Ελλάδας, Ευθύμης Μπατσομίτης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις