Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έρχεται την Δευτέρα στην Πάτρα

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έρχεται την Δευτέρα στην Πάτρα

Θα παρουσιάσει την πολιτική κίνηση DiEM25

Μετά τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, το DiEM25 και ο Γιάνης Βαρουφάκης έρχονται στην Πάτρα την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017. Η παρουσίαση της πολιτικής κίνησης θα γίνει στο ROYAL στην Ακτή Δυμαίων.

Η εκδήλωση ξεκινά στις 6.30 μ.μ. με το θεατρικό έργο του Γ. Μανιώτη «Το Δέντρο» σε ερμηνεία Νίκου Μαγδαληνού - ένα έργο που λέει ό,τι αξίζει να ειπωθεί για την κρίση πριν τα μέλη του DiEM25 συζητήσουν για τις δράσεις και τις πολιτικές που θα την τερματίσουν.

Στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη, θα παρουσιαστεί η Νέα Συμφωνία για την Ελλάδα και θα ακολουθήσουν ερωτήσεις.

Σε ανακοίνωση των διοργανωτών αναφέρονται τα εξής:

Το αδιέξοδο:

Από το 2010, το ελληνικό και ευρωπαϊκό κατεστημένο προσπαθεί να πείσει τους πολίτες της χώρας ότι τα μνημόνια είναι η συνταγή για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Το 2015 οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν δημοκρατικά να εμπιστευθούν τη λογική τους και όχι την προπαγάνδα. Μια λογική που έλεγε ότι η συνεχής λιτότητα και ο δανεισμός, που χειροτέρεψαν την κατάσταση αντί να τη βελτιώσουν, έπρεπε να σταματήσουν. Η κυβέρνηση αντί να υπερασπιστεί τη βούληση των πολιτών, επέλεξε να συνθηκολογήσει.

Από τότε η Ελλάδα συνεχίζει να ασφυκτιά και η Ευρώπη συνεχίζει να αποδομείται. Το Brexit και η άνοδος της ξενοφοβίας αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα στην Ευρώπη δεν ήταν οι παράλογες απαιτήσεις των Ελλήνων ή η επιμονή του Γιάνη Βαρουφάκη στην αναδιάρθρωση χρέους. Το πρόβλημα είναι η περιφρόνηση του ευρωπαϊκού κατεστημένου για τη δημοκρατία και τις ανάγκες των πολιτών, και η υποταγή της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτή την αυταρχική στάση.

Τι κάνουμε από εδώ και πέρα:

Πρώτα απ’ όλα επιμένουμε να εμπιστευόμαστε τη λογική και όχι την προπαγάνδα. Η ανεργία, η καθίζηση της αγοράς, η φοροεπιδρομή και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δεν ωραιοποιούνται. Πρέπει να σταματήσουν.

Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας και δεν εμπιστευόμαστε τις τύχες μας σε όσους έριξαν τα βάρη αποκλειστικά στους  πολίτες για να διασωθούν οι χρεοκοπημένες τράπεζες και τα media. Δεν εμπιστευόμαστε ούτε όσους  υποτάχτηκαν στην παραπάνω λογική, ακόμα κι αν στα λόγια διαφωνούν με αυτή. Οι πράξεις μετράνε περισσότερο από τα λόγια και τις “καλές προθέσεις”.

Ενεργοποιούμαστε μέσα σε ένα δημοκρατικό κίνημα πολιτών που θα πραγματοποιήσει τη ρήξη με τις αδιέξοδες πολιτικές του κατεστημένου στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ένα κίνημα που θα διασώσει το πνεύμα συνεργασίας των Ευρωπαίων πολιτών μέσα από τη δράση ενάντια στο κατεστημένο παντού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σωθεί μόνο αν αλλάξει ριζικά, αν εκδημοκρατιστεί και πραγματοποιήσει μία Νέα Ευρωπαϊκή Συμφωνία που θα κάνει την οικονομία βιώσιμη με απόλυτη προτεραιότητα τις ανάγκες των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η οργανωμένη συνεργασία των δημοκρατών σε όλη την Ευρώπη και η αποφασιστικότητα της ηγεσίας να μην υποκύψει στους εκβιασμούς ήταν τα δύο στοιχεία που έλειπαν όταν η Ελληνική Άνοιξη καταπνίγηκε το 2015.

Σήμερα, με το DiEM25 οι προϋποθέσεις αυτές υπάρχουν. Αυτό που απομένει είναι να ενεργοποιηθούμε, να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλον και να δώσουμε τις μάχες σε όλα τα επίπεδα. Το πρώτο βήμα όμως είναι να συναντηθούμε. Καλούμε όλους τους πολίτες που είναι διατεθειμένοι να σταθούν ανυπάκουοι απέναντι στον παραλογισμό και τον αυταρχισμό, να έρθουν στο Θέατρο Ρουαγιάλ τη Δευτέρα 25/9/2017.

 

ΠΡΩΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21-09-2017

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις