Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το παλιό αρχοντικό της Πάτρας που γίνεται "σπίτι" μικρών και μεγάλων - Μπήκαμε στο Κέντρο Στήριξης από τα Παιδικά Χωριά SOS - Πώς θα λειτουργεί - ΦΩΤΟ

Το παλιό αρχοντικό της Πάτρας που γίνετα...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Στόχος η οικογένεια να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να μείνει ενωμένη

Στο τέρμα της Αθανασίου Διάκου, εκεί που ένα παλιό αρχοντικό χωρίζει την Καλαμογδάρτη από την Παπαφλέσσα, στεγάζεται το Κέντρο Στήριξης  Παιδιού και Οικογένειας  του Παιδικού Χωριού SOS στην Πάτρα. Το κτίριο όπως και το κόστος όλων των εργασιών για την ανακαίνιση και λειτουργικότητά του ως Κέντρου είναι δωρεά της  Ελένης Διγενοπούλου – Ζαφειροπούλου, η οποία εγκαινίασε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου το σπίτι που κάποτε της ανήκε.

Τώρα σε αυτό μια ομάδα ειδικών (κοινωνικός λειτουργός, ψυχολόγος κλπ) ια προσφέρουν υπηρεσίες στήριξης σε οικογένειες της Πάτρας, που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Τα παιδιά και οι  γονείς θα λαμβάνουν τη στήριξη που χρειάζονται στην κατεύθυνση να αντιμετωπιστούν προβλήματα και να προληφθούν καταστάσεις, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τους αρμόδιους φορείς στην απόφαση απομάκρυνσης του παιδιού από την οικογενειακή εστία, όπως εξηγεί στο  thebest.gr η Κατερίνα Παπαθεοφίλου, κοινωνική λειτουργός του Κέντρου.

 

Όπως διευκρινίζει το Κέντρο δεν θα φιλοξενεί οικογένειες, αλλά θα παρέχει στήριξη, με βάση κάποια οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια, που θα μπορούν να αποδεικνύονται.

Ήδη έχουν επικοινωνήσει με το Κέντρο οικογένειες που διαμένουν στην πόλη και οι οποίες αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα στη διαβίωσή τους, δεδομένου ότι πρόκειται για γονείς που είναι μακροχρόνια άνεργοι.

Η διαδικασία για να έρθει κανείς σε επαφή με τους αρμόδιους του Κέντρου Στήριξης, είναι να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί τους και στη συνέχεια θα τους οριστεί συνάντηση.

Το Κέντρο έχει ανάγκη από εθελοντές , επισημαίνει η Κατερίνα Παπαθεοφίλου, οι οποίοι μπορούν ν απασχοληθούν σε διάφορους τομείς, από τον διοικητικό και τη γραμματειακή υποστήριξη, μέχρι τη δημιουργική απασχόληση, το θεατρικό παιχνίδι κλπ.

Στα παιδιά επίσης θα παρέχεται όπου χρειάζεται ψυχολογική υποστήριξη, ειδική αγωγή για όσα αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, ενώ στην πορεία θα υπάρχει και πρόγραμμα λογοθεραπείας.

Αυτό δε που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι πως έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για να λειτουργήσει και ως Κέντρο Αναδοχής παιδιών.

 

 

Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας λειτουργούν συνολικά σε άλλα 9 σημεία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, το Ηράκλειο, τη Θεσσαλονίκη, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα, την Κομοτηνή, τον Πειραιά και το Περιστέρι, με στόχο την ενδυνάμωση των οικογενειών σε κρίση και την αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές τους δυνάμεις και να αποτελέσουν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά. Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας παρέχουν συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη, ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, μαθησιακή υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά, καθώς και υλική βοήθεια.

Το Κέντρο στην Πάτρα λειτουργεί στην οδό Αθανασίου Διάκου 70  στα Ψηλά Αλώνια. Τηλ.: 2610 320 879

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις