Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους στις 22-24 Σεπτεμβρίου 2017

Ελεύθερη είσοδος σε μουσεία και αρχαιολο...

Θα ισχύσει και στην Πάτρα, στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει στις 22-24 Σεπτεμβρίου τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς και μαζί τους τις πόλεις. «Παλιές και νέες, μεγάλες ή μικρότερες, σημαντικές ή λιγότερο σπουδαίες, ζωντανές ή ξεχασμένες.

Αυτές θα αφηγηθούν μια διαφορετική ιστορία που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας, με σκοπό να μας προβληματίσουν για τη μεταμόρφωσή τους μέσα στο σύγχρονο κόσμο και την πορεία τους προς το μέλλον», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΠΟΑ – Υπουργείο Πολιτισμού Αθλητσιμού, ενημερώνοντας παράλληλα ότι το σαββατοκύριακο του εορτασμού 23, 24 Σεπτεμβρίου η είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του κράτους είναι ελεύθερη.

Πρόκειται για ιστορίες «σκορπισμένες σε 117 σημεία σε όλη τη χώρα, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σε μνημεία που ζουν μια δεύτερη ζωή ή παραμένουν ανέπαφα στο χρόνο - τοπόσημα μικρών ή μεγάλων πόλεων. Οι πόλεις αποκαλύπτονται μέσα από μικρές ή μεγάλες ιστορίες, ιδιωτικές ή δημόσιες, πραγματικές ή φανταστικές. Μέσα από βιβλία και φωτογραφίες, ήχους, τραγούδια και χορούς, περιπάτους, δρώμενα και παραμύθια», συμπληρώνει το ΥΠΠΟΑ.

Πηγή: ΑΠΕ

*Η ελεύθερη είσοδος αναμένεται να ισχύσει και στο νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture