Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Το Μαξίμου «ξεπαγώνει» το αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας–Μαρλαφέκας στο thebest.gr: Το Επιμελητήριο Αχαΐας έδωσε μάχη

Το Μαξίμου «ξεπαγώνει» το αυτοκινητοδρόμ...

Ικανοποίηση για την εξέλιξη

Ένα χρόνιο αίτημα της Πάτρας, για τη δημιουργία αυτοκινητοδρομίου στη Χαλανδρίτσα, μετά από χρόνια ακινησίας, «ξεπαγώνει». Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, συγκάλεσε τη «Task Force» για το «ξεμπλοκάρισμα» 28 επενδυτικών σχεδίων του αναπτυξιακού νόμου, ύψους 668 εκατ. ευρώ, μεταξύ των οποίων και το Αυτοκινητοδρόμιο Πάτρας.

Η είδηση έγινε δεκτή με ικανοποίηση από το Επιμελητήριο της Αχαΐας, καθώς όπως δηλώνει στο thebest.gr ο πρόεδρος του φορέα Πλάτωνας Μαρλαφέκας, το προηγούμενο διάστημα δόθηκε μάχη για να παραμείνει το αυτοκινητοδρόμιο στον αναπτυξιακό.

Και αυτό διότι από το 2010 λόγω της κρίσης οι επενδύσεις του αναπτυξιακού πάγωσαν καθώς δεν υπήρξαν χρήματα για επιδοτήσεις και αποφασίστηκε να απενταχθούν μια σειρά έργων καθώς δεν υπήρχαν χρήματα.

«Δώσαμε μάχη για να παραμένει στον επενδυτικό νόμο. Πείσαμε την κυβέρνηση ότι το αυτοκινητοδρόμιο της Πάτρας είναι αναπτυξιακό έργο που αφορά την Ελλάδα και όχι μόνο την περιοχή. Η κυβέρνηση πλέον έχει πειστεί ότι το αυτοκινητοδρόμιο μπορεί να προσφέρει στην ανάπτυξη της οικονομία της χώρας, καθώς το έργο είναι το πλέον ώριμο για χρηματοδότηση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρλαφέκας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις