Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPORTS

/

Πάτρα: Το 9ο PICK-Λουξ Cola Plus ‘n Light πέρασε στην ιστορία- Τα highlights της μεγάλης διοργάνωσης -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Το 9ο PICK-Λουξ Cola Plus ‘n Ligh...

Όσα έγιναν στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου

Με απόλυτη επιτυχία σε όλα τα επίπεδα ολοκληρώθηκε το 9ο PICK-Λουξ Cola Plus ‘n Light κρατώντας για ακόμα μία χρονιά σε υψηλά επίπεδα το ενδιαφέρον όλης της Πάτρας, αλλά και των απανταχού φιλάθλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού.  Σε ανακοίνωση των διοργανωτών αναέρονται τα εξής:

Το Patras International Circuit for Kart επιβεβαίωσε πως είναι η κορυφαία διοργάνωση μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, κάτι που μαρτυρά και ο αριθμός των θεατών που βρέθηκαν στην Πλατεία Γεωργίου που άγγιξε τις 40.000 το διήμερο 16-17 Σεπτεμβρίου!

Τα όσα διαδραματίστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πάτρα ανέβασαν στα ύψη την αδρεναλίνη όλων όσοι παρακολούθησαν το μεγάλο event.

Η κεντρική Πλατεία της πόλης μετατράπηκε για ένα τριήμερο από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή σε ένα τεράστιο πάρκο μηχανοκίνητου αθλητισμού, καθώς οι παράλληλες δράσεις και τα event κατά τη διάρκεια των αγώνων κρατούσαν πάντα σε εγρήγορση το κοινό, που γέμισε όχι μόνο την Πλατεία Γεωργίου, αλλά και τους γύρω δρόμους απ’ όπου περνούσαν τα καρτ.

Το «πρώτο μέρος» του Σαββάτου

Όπως συνηθίζεται σε κάθε PICK οι αγωνιστικές δραστηριότητες της πρώτης ημέρας έχουν σκοπό να… «ζεστάνουν» τον κόσμο ενόψει όσων ακολούθησαν τόσο αργά το βράδυ, όσο και στην τελευταία μέρα των αγώνων την Κυριακή.

Στο PICK συμμετείχαν συνολικά 63 οδηγοί, αριθμός ρεκόρ για φετινό αγώνα καρτ στην Ελλάδα!

Οι ελεύθερες δοκιμές ήταν η πρόγευση, για να ακολουθήσουν αργά το μεσημέρι τα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και τα ημιτελικά της κάθε αγωνιστικής κατηγορίας με τους οδηγούς να διεκδικούν όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στους τελικούς της τελευταίας ημέρας.

Ξεχώρισε η συμμετοχή του Τάκη Παρασκευόπουλου!

Στο 9ο PICK-Λουξ ColaPlus ‘nLight συμμετείχε ο Τάκης Παρασκευόπουλος. Ο λόγος για τον οποίο κάνουμε ειδική αναφορά στον συγκεκριμένο οδηγό, είναι το γεγονός ότι αντιμετωπίζει σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Για να είμαστε ακριβείς, όπως είπε και ο παρουσιαστής των αγώνων Τάκης Πουρναράκης κατά την διάρκεια των αγώνων, ο Παρασκευόπουλος δεν χρησιμοποιεί καθόλου τα πόδια του.

Ο Τάκης Παρασκευόπουλος μέσα από το PICK έστειλε το μήνυμα, ότι η ανθρώπινη ψυχή, το πάθος και η θέληση είναι πάνω απ’ όλα και ο ίδιος διαθέτει και τα τρία και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό!

Τον ευχαριστούμε που συμμετείχε στους αγώνες και ευελπιστούμε του χρόνου στο επετειακό PICK να είναι πάλι κοντά μας!

Για την ιστορία, ο Τάκης Παρασκευόπουλος «έτρεξε» στην κατηγορία ROTAXSENIORMAX!

Ανέλαβαν δράση τα Events!

Όλοι οι Πατρινοί εκτός από το καθαρά αγωνιστικό σκέλος, δεν είναι υπερβολή να πούμε πως κάθε χρόνο περιμένουν και τα παράλληλαevents.

Πιο συγκεκριμένα, η Πορτογαλική ομάδα Arrepiado που αποτελεί σήμα κατατεθέν των PICK έδωσε και φέτος δυναμικό παρών με ακροβατικά κόλπα που κάθε χρόνο είναι και καλύτερα. Ο Ricardo έδωσε όλο το διήμερο μία μοναδική παράσταση που θα μείνει αξέχαστη σε όλους, καθότι πρόσθεσε στο ρεπερτόριό του νέες εντυπωσιακές φιγούρες που ξεσήκωσαν τον κόσμο.

Στο 9ο PICK-Λουξ ColaPlus ‘nLight ήταν και φέτος ο LorisRosati! O24χρονος Ιταλός οδηγός με τον τρίκυκλο Μακουίν έδωσε ρεσιτάλ και κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα του κοινού. Μαζί του είχε φέρει και... παρέα από την Ιταλία, ένα buggyόχημα με το οποίο έκαναν όμορφα πράγματα στην άσφαλτο.

Driftshow παρακολουθήσαμε από τον Νίκο Τσέλο με το MadzaRX-8, ενώ ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή του Κωνσταντίνου Ιαβέρη με το FiatPuntoπου χρησιμοποιούσε στους αγώνες  που συμμετείχε παλιότερα και έχει γράψει ιστορία.

Ξεχωριστό χρώμα έδωσε και φέτος η Λέσχη Φίλων HarleyΠάτρας που παρουσίασε στο κοινό μοναδικά και σπάνια μοντέλα της θρυλικής μηχανής.

“Παρθενική” συμμετοχή σε PICK, είχαμε για την ομάδα dirtkartτου Λάμπρου Αθανασούλα, ο οποίος μαζί με τους συνεργάτες του και εξίσου κορυφαίους οδηγούς, έδειξαν ότι το χωμάτινο καρτ είναι αποδοτικό και ιδιαίτερα διασκεδαστικό και στην άσφαλτο.

Την σταθερή παρουσίαση τους σε PICKσυνέχισαν και οι Φόρμουλες των Πανεπιστημίων από όλη την Ελλάδα, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι τα ελληνικά μυαλά δεν έχουν “πεθάνει” και δημιουργούν ακόμα παρά την έλλειψη των κατάλληλων εφοδίων.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι πριν ξεκινήσουν οι αγώνες του Σαββάτου, στην πίστα του PICKεμφανίστηκε το μονοθέσιο λουξ colaplus ‘nlightπου υπήρχε όλο το διήμερο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο περίπτερο της εταιρείας.

Παπαδοπούλου και Ιακωβίδης διασκέδασαν το κοινό!

Στην καθιερωμένη συναυλία το βράδυ του Σαββάτου, δύο καλλιτέχνες με μεγάλο “ρεύμα” στη νεολαία, έκαναν κυριολεκτικά “χαμό” στην Πλατεία Γεωργίου!

Για πάνω από δύο ώρες η Ειρήνη Παπαδοπούλου και ο Πέτρος Ιακωβίδης τραγούδησαν όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους μπροστά σε περισσότερους από 8.000 θεατές!

Συναρπαστικοί τελικοί την Κυριακή!

Το κυριακάτικο πρόγραμμα του PICK είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς οι τελικοί όλων των κατηγοριών ήταν συγκλονιστικοί και με αρκετές εκπλήξεις.

 

Οι νικητές του 9ου PICK-Λουξ ColaPlus ‘nLightήταν:

60 ΜΙΝΙ

1ος Πετρίσης

2ος Αγγελόπουλος

3ος Κρίκης

ROTAXSENIORMAX

1ος Σταματίου

2ος Παΐζης

3ος Ζαχαρέλης

ROTAXDD2 MAX

1ος Καλέσης

2ος Βασιλόπουλος

3ος Κοντός

DCUPSENIOR

1ος Βασιλάγκος

2ος Δούβρης Φώτης

3ος Τσιανίκας

D CUP MASTERS

1ος D’ Arcy

2ος Παπαναστασίου

3ος Λαζαράκος (Lazer)

KZ2

1ος Βασιλέρης

2ος Χατζόγλου

3ος Ξυνός

ΚΖ3

1ος Ανδρικόπουλος

2ος Κυλινδρής

3ος Παπαβασιλείου

Οι τελικοί σε συνδυασμό με τα event κράτησαν και την Κυριακή σε υψηλό επίπεδο το θέαμα.

Εξαιρετική δουλειά από το IONIANCHANNEL

Όπως αρμόζει στο κύρος του PICK, το IONIAN που είχε αναλάβει την τηλεοπτική παραγωγή της διοργάνωσης πήρε άριστα, μεταφέροντας εικόνα και ήχο ΕΛΕΥΘΕΡΑ σε όλη την Ελλάδα αλλά και σε όλο τον πλανήτη. Ο Τάκης Πουρναράκης ήταν ο παρουσιαστής έχοντας στον πλευρό του τον πολύπειρο Πάνο Σεϊτανίδη που ανέλαβε το σχόλιο και την τηλεοπτική παραγωγή, ενώ η Βικτωρία Δαράτου απέσπασε τα θετικά σχόλια όλων με το πλήρες ρεπορτάζ κατά τη διάρκεια των αγώνων. Στην παρέα του ήταν και ο Γιώργος Κοντογιάννης που είναι μετρ των παρουσιάσεων και είχε επωμιστεί την παρουσίαση που αφορούσε τις παράλληλες δράσεις και κυρίως το “παιχνίδι” με τους θεατές των αγώνων.

Η συμβολή των χορηγών

Μία τόσο μεγάλη διοργάνωση δεν θα είχε πραγματοποιηθεί αν δεν υπήρχαν οι χορηγοί του σπουδαίου εγχειρήματος. Χωρίς τη μεγάλη συμβολή των χορηγών, δεν θα υπήρχε PICK και ειδικά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία βιώνουμε ως χώρα. Τοπικές επιχειρήσεις και όχι μόνο, έβαλαν και φέτος το λιθαράκι τους για να διεξαχθεί ένα τόσο σπουδαίο αθλητικό γεγονός.

Μέγας χορηγός του 9ου P.I.C.K. ήταν η εταιρεία αναψυκτικών ΛΟΥΞ και το αναψυκτικό Λουξ ColaPlus ‘nLight. Χορηγός ήταν για ακόμα μία χρονιά η ΕΚΟ που πρόσφερε απλόχερο θέαμα με τα εντυπωσιακά κορίτσια τα λεγόμενα EKOPickGirls, ενώ για πρώτη φορά συμμετείχαν χορηγικά στο PICKκαι βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό, η αλυσίδα καταστημάτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών Κωτσόβολος και η Ολυμπία Οδός.

 

 

Χορηγός εκκίνησης ήταν για ακόμα μία χρονιά η τοπική επιχείρηση σούπερ μάρκετ Ανδρικόπουλος, χορηγός πίστας 1 η εταιρεία ελαστικών FalkenTyresκαι η κατασκευαστική εταιρεία με έδρα την Πάτρα, Τρίαινα Α.Ε..

Υποστηρικτής ήταν και φέτος η εταιρεία ασφαλειών INTERAMERICAN, τα SuperfastFerries, ενώ στο καλλιτεχνικό κομμάτι της βραδιάς υποστηρικτές ήταν η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, το νυχτερινό κέντρο RomeoPlusκαι το EnergyDrinkΒ52.

Δωροθέτης εκτός από χορηγός ήταν η κορυφαία αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών καταστημάτων στην Ελλάδα, η Κωτσόβολος που πρόσφερε στους νικητές gadgetsτελευταίας τεχνολογίας.

Οι διοργανωτές του 9ου PICK

Εκτός από τους χορηγούς, μεγάλο μερίδιο στην επιτυχία έχουν φυσικά και οι διοργανωτές.

Το 9ο PICK διοργανώθηκε από τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών, τη Λέσχη Μηχανοκινήτου Αθλητισμού Νέων, υπό την θεσμική επίβλεψη της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος.

Συνδιοργανωτές ήταν η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, ο Δήμος Πατρέων και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.

Αρωγοί ήταν το Επιμελητήριο Αχαΐας, ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών καθώς και ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οδηγούς!

Τέλος, θα ήταν μεγάλη παράλειψη από την πλευρά της διοργάνωσης να μην ευχαριστήσει εκείνους που δίνουν «ζωή» στο PICK! Οι διοργανωτές του 9ουPICK-Λουξ ColaPlus ‘nLight ευχαριστούν θερμά όλους τους αγωνιζόμενους που πήραν μέρος στο Διεθνές Σιρκουί γιατί το PICK, δεν υφίσταται χωρίς την δυναμική παρουσία των οδηγών που κράτησαν στα ύψη το θέαμα και το επίπεδο των αγώνων!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Sports