Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Απ. Κατσιφάρας σε πυροσβέστες: "Συγχαρητήρια για τις μάχες που δώσατε"

Πάτρα: Απ. Κατσιφάρας σε πυροσβέστες: &q...

Ενημερώθηκε για το αξιόμαχο των δυνάμεων

Συνάντηση με στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είχε σήμερα στο γραφείο του  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, για να ενημερωθεί για το αξιόμαχο των δυνάμεων. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

"Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη για μια ακόμη φορά τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τις επιτυχείς μάχες που έδωσαν , κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Όπως ανέλυσαν ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας , Αρχιπύραρχος, Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος και ο Επιχειρησιακός Αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας, Επιπυραγός, Θεόδωρος Φιλιππόπουλος η χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη με πολλές και δύσκολες στην κατάσβεση πυρκαγιές, με τα ελάχιστα μέσα που διέθεταν.

Συγκεκριμένα σημείωσαν πως το ένα τρίτο των οχημάτων που υπάρχουν στη Δυτική Ελλάδα, είναι εκτός λειτουργίας. Από τα 130 οχήματα, τα 34 είναι χαλασμένα, ενώ υπήρχε έλλειψη σε σωλήνες κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών. Σε πολλές , δε , περιπτώσεις δεν μπορούσαν ούτε τα φθαρμένα ελαστικά των οχημάτων να αντικατασταθούν.

«Η ανανέωση του πεπαλαιωμένου στόλου οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι μείζονος σημασίας για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς έτσι θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη ζωή και την περιουσία των πολιτών και των περιουσιών τους» επισήμανε προς τα στελέχη της Πυροσβεστικής ο Απόστολος Κατσιφάρας, υπενθυμίζοντας πως ήδη έχει υπογραφεί η απόφαση για αγορά εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, που έχει ενταχθεί  στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Πρόκειται για την προμήθεια συνολικά 29 πυροσβεστικών οχημάτων (28 υδροφόρες και 1 βυτιοφόρο), συνολικού προϋπολογισμού του κόστους πράξης 6.997.000 ευρώ. «Συνεργαστήκαμε συστηματικά, με την ηγεσία και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης της προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, δηλαδή εδώ και δύο περίπου χρόνια, σχεδιάσαμε ένα ρεαλιστικό πλάνο, με προτεραιότητες, που απαντά στις ανάγκες της Δυτικής Ελλάδας και τώρα υλοποιούμε τις δράσεις.», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση που επετεύχθη χάρις την άριστη συνεργασί.».

«Η ανανέωση του εξοπλισμού θα συμβάλει στη βελτίωση της επιχειρησιακής ικανότητας του Πυροσβεστικού Σώματος για την αντιμετώπιση πυρκαγιών, φυσικών καταστροφών και εν γένει εκτάκτων καταστάσεων, καθώς και την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών» συμπλήρωσε ο κ. Κατσιφάρας

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις από το Αρχηγείο Πυροσβεστικής, η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο – Νοέμβριο του 2017 και η συμβασιοποίηση μέχρι τέλος του 2017. Εκτιμάται ότι ο εξοπλισμός θα είναι διαθέσιμος εντός του πρώτου εξαμήνου του 2018".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις