Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Σύνδεσμος Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Ευρύτερης Περιοχής Πάτρας: H Πάτρα μπορεί να μετάσχει στην νέα εποχή

Σύνδεσμος Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Ευρ...

Με αφορμή την Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, στις 22 Σεπτεμβρίου

Ανακοίνωση σχετικά με την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στις 22 Σεπτεμβρίου, εξέδωσε ο Σύνδεσμος Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Ευρύτερης Περιοχής Πάτρας. Ο ΣΠΟΕΠΠ χαιρετίζει τις εκδηλώσεις του Δήμου για την εβδομάδα κινητικότητας, τονίζοντας πως η Πάτρα μπορεί να συμμετάσχει στη νέα εποχή.

Η διάνοιξη της Κανακάρη και η μίνι περιμετρική είναι μια ευκαιρία να δημιουργηθούν ποδηλατοδρόμοι και πεζόδρομοι στην πόλη, πιστεύει ο Σύνδεσμος.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του:

«Η αστική μετακίνηση είναι ένα από τα σημαντικότερα πεδία για την επίτευξη της αειφορίας αλλά και καλύτερης ποιότητας ζωής. Η συστηματική και σχεδιασμένη προώθηση ήπιων μορφών μετακίνησης μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση του αέρα των πόλεων, τη μείωση του άγχους, της ηχορρύπανσης και των απωλειών χρόνου, την αύξηση της επικοινωνίας και της κοινωνικότητας.

Με την ευκαιρία της φετινής Εβδομάδας Βιώσιμης Κινητικότητας ο Σύνδεσμος των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων της Ευρύτερης Περιοχής Πάτρας (ΣΠΟΕΠΠ) καλεί τις Αρχές να προχωρήσουν σε ουσιαστικά βήματα για μια στροφή της Πάτρας στη βιώσιμη και ήπια κινητικότητα αλλά και τον κάθε πολίτη να αλλάξει καθημερινή συμπεριφορά, χρησιμοποιώντας λιγότερο αυτοκίνητο και περισσότερο μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατο και περπάτημα.

Επικεντρώνουμε σε δύο κύρια θέματα: Το θέμα των ποδηλατοδρόμων και το τραίνο.

Πιστεύουμε ότι η διάνοιξη της Κανακάρη και η επικείμενη, κατά τις δεσμεύσεις της Περιφέρειας, ολοκλήρωση της Μικρής Περιμετρικής διευκολύνουν τις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την εφαρμογή της Μελέτης Ποδηλατοδρόμων του καθηγητή Βλαστού, την οποία έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Πατρέων. Καλούμε το Δήμο Πατρέων να θέσει το θέμα σε προτεραιότητα, και με τις αναγκαίες επικαιροποιήσεις, να προχωρήσει με τολμηρά βήματα στην υλοποίηση της μελέτης αυτής. Στόχος μια πόλη στην οποία οι ήπιες μετακινήσεις με το ποδήλατο αλλά και τα πόδια θα είναι ασφαλείς μέσα στις ειδικές λωρίδες.

Σε ότι αφορά το τραίνο, κατόπιν της ανακοίνωσης του Υπ. Μεταφορών ότι επιλέγει λύση υπόγειας διέλευσης από την Κανελλοπούλου και μετά, υπογραμμίζουμε την ανάγκη τόσο της διατήρησης σε λειτουργία και της ολοκλήρωσης του προαστιακού μέχρι την Κ. Αχαΐα αλλά και την εμμονή στη διασφάλιση της συνέχισης μιας σύγχρονης γραμμής ως τον Πύργο.

Ακόμη, επιθυμητή είναι η μελετημένη προσθήκη νέων πεζοδρόμων, μετά την επιτυχία αυτών που έχουμε ήδη, αλλά και αποφυγή υπερβολικής τους επιβάρυνσης με τραπεζοκαθίσματα, όπως κακώς συμβαίνει με την Ηφαίστου.

Γενικότερα, ο ευρύτερος Δήμος της Πάτρας πιστεύουμε ότι έχει τις δυνατότητες να σχεδιάσει ένα ολοκληρωμένο σύστημα αστικών μετακινήσεων που να αφήνει πίσω του την κυριαρχία του ΙΧ αυτοκινήτου, δίνοντας χώρο στα μαζικά μέσα, την ήπια μετακίνηση αλλά και λύνοντας χρονίζοντα προβλήματα όπως η διάνοιξη αναγκαίων δρόμων τόσο στο κέντρο όσο και τις συνοικίες.

Χαιρετίζουμε και καλούμε σε συμμετοχή στο πρόγραμμα εκδηλώσεων που σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους υλοποιεί για την εβδομάδα βιώσιμης κινητικότητας ο Δήμος.

Ζητούμε μόνιμη και ουσιαστική δράση στα προβλήματα και στόχους που η σύγχρονη αντίληψη μεταφορών θέτει μπροστά μας.

Οι περιβαλλοντικές και κοινωνικές οργανώσεις του ΣΠΟΕΠΠ

Οικολογική Κίνηση Πάτρας  www.oikipa.gr

Σύλλογος Προστασίας Υγείας κ’ Περιβάλλοντος περιοχής Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας  www.sylpyp.gr

ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ  www.koinotopia.gr

Κίνηση Πρόταση  www.protasi.org.gr

Εταιρεία Προστασίας Περιβάλλοντος Ρίου.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις