Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

40 ΚΕΡΑΚΙΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ Ο ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

40 ΚΕΡΑΚΙΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ ΠΟΥ...

Η τελετή έναρξης είχε μέχρι και τούρτα γενεθλίων

Τα 40 του χρόνια συμπλήρωσε φέτος το Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της Δράμας. Η φετινή επετειακή διοργάνωση ξεκίνησε την Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017 με την σχετική τελετή ενώ το Φεστιβάλ θα συνεχιστεί έως και τις 23 του μήνα.

Η αρχή έγινε, όπως ανέφερε το flix.gr, στο πνεύμα του νεανικού χαρακτήρα του Φεστιβάλ και του Ωδείου της πόλης που φιλοξένησε τη βραδιά, με την Παιδική και Νεανική Χορωδία του Ωδείου της Δράμας, ενώ χρέη παρουσιαστή ανέλαβε ο Βασίλης Τερζόπουλος. Πρώτος πήρε το λόγο, φυσικά, ο Πατρινής καταγωγής σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ, Αντώνης Παπαδόπουλος, που εξήρε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του Φεστιβάλ Δράμας και τη σημασία του στα ελληνικά κινηματογραφικά πράγματα.

Στην τελετή έναρξης παρέστη και ο Πρόεδρος του Π.Ο.Φ.Τ.Μ.Μ. - Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δήμου Δράμας, Ανέστης Τερζής, ο οποίος και έκανε τη σημαντικότερη δήλωση της βραδιάς, ότι δηλαδή φέτος το Φεστιβάλ είχε ρεκόρ χρηματοδότησης από το Υπουργείο Πολιτισμού, μετά το 2012. Μίλησε και ο Δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, επισημαίνοντας, ότι η πόλη της Δράμας αποδεικνύει, κάθε χρονιά, έμπρακτα ότι υποστηρίζει τον πολιτισμό και την τέχνη καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ανάργυρος Πατακάκης ενώ διαβάστηκε και μήνυμα από τον Πρόξενο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια, στη σκηνή ανέβηκαν όλα τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Διεθνούς Διαγωνιστικού Τμήματος, του Εθνικού Διαγωνιστικού Τμήματος, της Fipresci και οι Κριτικοί Σχολιαστές, για μια καλησπέρα και κάποιες φωτογραφίες.

Από οθόνης, χαιρέτισαν το Φεστιβάλ Δράμας η σκηνοθέτις Ανιέσκα Χόλαντ και ο Μάικ Ντάουνι, Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου ενώ κατόπιν προβλήθηκε ένα βίντεο χαιρετισμού αρκετά αστείο όπου ο Ρίτσαρντ Ντρέιφους και ο Τσέβι Τσέις, σε χώρο προβών, εξέφρασαν στην κάμερα, κάνοντας πλάκα μεταξύ τους, την επιθυμία να έρθουν στην Ελλάδα και δη στη Δράμα.

Η βραδιά στο Ωδείο της Δράμας ολοκληρώθηκε με την προβολή δύο από τις ταινίες μικρού μήκους που σκηνοθέτησαν οι Α. Κυριακίδης και Νικόλας Κολοβός, από τους πιο αναγνωρισμένους δημιουργούς που έχουν φιλοξενηθεί στο Φεστιβάλ.

Παίχθηκαν η «Δραμαμίνη» του Αχιλλέα Κυριακίδη και η μικρού μήκους ταινία του Νικόλα Κολοβού. Η βραδιά έναρξης του Φεστιβάλ είχε και μία τεράστια γενέθλια τούρτα που όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του flix.gr, παρασκευάστηκε και διακοσμήθηκε στον προθάλαμο, την ώρα που διεξαγόταν η τελετή κι ήταν έτοιμη στο τέλος της, για να κοπεί μπροστά στους φωτογράφους.

Δεν έλειψε και η δεξίωση με εδέσματα από το Σύλλογο Κυριών Δράμας.

Το 40ο Φεστιβάλ Δράμας διεξάγεται έως τις 23 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture