Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Από την Αχαΐα στη Μαλαισία για το Διαγωνισμό “Formula 1 in School” το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών με τη στήριξη ...της Περιφέρειας

Από την Αχαΐα στη Μαλαισία για το Διαγων...

Επισκέφθηκαν τον Γρηγόρη Αλεξόπουλο

Το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλου γέμισε χθες από τους νεαρούς «μηχανικούς» του Αρσακείου Πατρών που θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμό τεχνολογίας στη Μαλαισία. Τους μαθητές συνόδευε ο Διευθυντής του σχολείου Εμμανουήλ Πετράκης.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: "Τα παιδιά της ομάδας Achaia Racing Team του Αρσακείου Πατρών επισκέφτηκαν τον Αντιπεριφερειάρχη με σκοπό να τον ευχαριστήσουν για την έμπρακτη συμπαράστασή του ώστε να συμμετάσχουν στους παγκόσμιους τελικούς του διαγωνισμού τεχνολογίας F1 in Schools που θα διεξαχθούν στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας από 22 Σεπτεμβρίου έως 01 Οκτωβρίου 2017.

Το F1 in Schools είναι ο μεγαλύτερος διαγωνισμός τεχνολογίας στον κόσμο και ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά (STEM Education).

« Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας καλύπτει τη δαπάνη μετακίνησης των μαθητών της ομάδας με σκοπό την ενθάρρυνση της ανάπτυξης των γραμμάτων και των τεχνών και είναι ιδιαίτερη χαρά για μας να συνδράμουμε και να καμαρώνουμε μελλοντικούς επιστήμονες στα πρώτα τους βήματα» δήλωσε ο κ. Αλεξόπουλος.

Συγκεκριμένα οι μαθητές σχεδίασαν στον Η/Υ μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο λογισμικό 3D CAD (Computer Aided Design), κατάλληλο για σχεδιασμό αντικειμένων.  Οι μαθητές πραγματοποίησαν μια πολύ εντυπωσιακή επίδειξη ενός από τα  μοντέλα που κατασκεύασαν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συγχάρηκε το Διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου για την πραγματικά πολύ σημαντική προσπάθειά τους και ευχήθηκε στους μαθητές καλό ταξίδι και καλή επιτυχία στο διαγωνισμό, τονίζοντας την αξία της συμμετοχής τους σε μια τέτοια διοργάνωση  όπου εκπροσωπούν την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας".

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις