Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Απίστετο! Αρπάχτηκαν οι ψάλτες την ώρα της Θείας Λειτουργίας, στον Πύργο

Απίστετο! Αρπάχτηκαν οι ψάλτες την ώρα τ...

Πρωτοφανές περιστατικό στα εκκλησιαστικά χρονικά

Ένα πρωτοφανές περιστατικό στα εκκλησιαστικά χρονικά του Πύργου, σημειώθηκε στον ναό των Αγίων Πάντων, στο Α΄Κοιμητήριο Πύργου, όταν οι δύο ψάλτες άνοιξαν καβγά! Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, οι δύο ιεροψάλτες άνοιξαν μεταξύ τους από τα αναλόγια φραστικό «πόλεμο» διακόπτοντας τη θεία Λειτουργία.

Ήταν Κυριακή και  στον Κοιμητηριακό ναό είχαν προσέλθει δεκάδες πιστοί αφού μετά την Θεία Λειτουργία θα ακολουθούσε μνημόσυνο.

Ο πατήρ Κωνσταντίνος τελούσε την Θεία Λειτουργία, όταν αίφνης ακούγεται η φωνή του ηλικιωμένου δεξιού ψάλτη από το αναλόγιό του: «Κατέβα κάτω ρε… Φύγε από κει ρε τενεκέ ξεγάνωτε!».

Οι πιστοί δεν πίστευαν στ’ αυτιά τους. Έκπληκτοι βλέπουν και ακούν τον ηλικιωμένο δεξιό ψάλτη, να απευθύνεται στον αριστερό ψάλτη, ο οποίος απαντά: «Δεν φεύγω ρε, τι θέλεις;».

Ο ιερέας, ο πατήρ Κωνσταντίνος, αιφνιδιάζεται και αναγκάζεται να διακόψει την Θεία Λειτουργία αφού τα «αίματα» μεταξύ των δύο ιεροψαλτών είχαν ανάψει ενώ το εκκλησίασμα είχε αναστατωθεί.

Οι διαξιφισμοί των δύο ιεροψαλτών συνεχίστηκαν από τα αναλόγια που είχαν μετατραπεί σε «πεδίο μάχης», με τον εξής διάλογο:

«Θα έρθω απέναντι και θα σου σπάσω τα παΐδια!», λέει ο δεξιός ψάλτης για να απαντήσει ο αριστερός: «Δεν φεύγω ρε…».

Ευτυχώς σε εκείνο το σημείο παρενέβησαν πιστοί  και τους κάλεσαν  να ηρεμήσουν:. «Σεβαστείτε τον ιερό χώρο, σεβαστείτε τον ιερέα και την αποστολή σας…».

Τελικά οι δύο ηλικιωμένοι  ιεροψάλτες, ηρέμησαν, η εκκλησιαστική τάξη αποκαταστάθηκε και ο πατήρ Κωνσταντίνος συνέχισε την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Οι συγκεκριμένοι ιεροψάλτες προσφέρουν πολλά χρόνια τις υπηρεσίες τους στο ναό ο οποίος ανήκει στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου Πύργου. Μετά από αυτό το πρωτοφανές περιστατικό αναμένονται εξελίξεις.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγριο ξύλο μεταξύ Ρομά έξω από το νοσοκομείο του Πύργου για την 11χρονη που απήχθη για να παντρευτεί – ΔΕΙΤΕ

ΦΩΤΟ


Πηγή

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις