Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Η ταινία "Μια Φανταστική Γυναίκα" θα προβληθεί στο 23ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας

Η ταινία "Μια Φανταστική Γυναίκα&qu...

Στις αίθουσες θα βγει στις 5 Οκτωβρίου 2017

Η ταινία “Μια Φανταστική Γυναίκα - Una Mujer Fantastica”, του Χιλιανού σκηνοθέτη και σεναριογράφου Σεμπάστιαν Λέλιο (την προηγούμενη ταινία του «Gloria» την είχε προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας), θα κυκλοφορήσει στους ελληνικούς κινηματογράφους από τις 5 Οκτωβρίου 2017, από την εταιρεία StraDa σε συνεργασία με τη Seven Films.

Ο Σεμπάστιαν Λέλιο, του πολυβραβευμένου Gloria επιστρατεύει στο νέο του φιλμ, το ταλέντο της Ντανιέλα Βέγκα σε μία ταινία-ύμνο στη διαφορετικότητα, σε παραγωγή Μάρεν Άντε (Toni Erdmann) και Πάμπλο Λαραΐν (Νερούδα).

Η ταινία αξίζει να σημειωθεί ότι θα προβληθεί για πρώτη φορά στη χώρα μας στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 παρουσία της πρωταγωνίστριας Ντανιέλα Βέγκα.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει κανονικά στις αίθουσες όπως προείπαμε, από τις 5 Οκτωβρίου από τη StraDa Films και τη Seven Films και πιθανόν θα την δούμε και στην Πάτρα.

Σκηνοθεσία: Sebastián Lelio.

Σενάριο:  Sebastián Lelio & Gonzalo Maza

Παίζουν: Daniela Vega, Francisco Reyes, Luis Gnecco.

Διάρκεια: 104 λεπτά

Γλώσσα: Ισπανικά.

Βραβεία – Συμμετοχές

•             Αργυρή Άρκτος Καλύτερου Σεναρίου (Sebastián Lelio & Gonzalo Maza), 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματόγραφου Βερολίνου

•             Ειδική Μνεία Οικουμενικής Επιτροπής, 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματόγραφου Βερολίνου

•             Βραβείο Teddy, 67ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματόγραφου Βερολίνου

Σύνοψη

Οι ερωτευμένοι Μαρίνα και Ορλάντο σχεδιάζουν να περάσουν το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί. Ένα απρόσμενο συμβάν θα φέρει τη 27χρονη Μαρίνα αντιμέτωπη με την οικογένεια του συντρόφου της. Η ιστορία του αγώνα μιας γυναίκας για το δικαίωμα να είναι ο εαυτός της.

Η Μαρίνα εργάζεται ως σερβιτόρα και φιλοδοξεί να ασχοληθεί επαγγελματικά με το  τραγούδι. Ο Ορλάντο είναι είκοσι  χρόνια μεγαλύτερός της και ιδιοκτήτης μιας εταιρίας εκτυπώσεων.  Ένα βράδυ, μετά τον εορτασμό των γενεθλίων της Μαρίνας, ο Ορλάντο νιώθει μια ξαφνική αδιαθεσία. Εκείνη θα τον οδηγήσει εσπευσμένα στα επείγοντα, όπου δυστυχώς θα πεθάνει αμέσως μόλις φτάσει στο νοσοκομείο.

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο του συντρόφου της, η Μαρίνα αντιμετωπίζει όχι μόνο την απροθυμία της οικογένειας του να την συμπεριλάβει στο πένθος, αλλά και την καχυποψία τους, σχετικά με τις συνθήκες κατά τις οποίες συνέβη το τραγικό συμβάν.

Η Μαρίνα είναι τρανσέξουαλ και αυτή είναι η ιστορία του αγώνα της για το δικαίωμα να είναι ο εαυτός της. Έναν αγώνα που δίνει σε όλη τη ζωή, με σκοπό να γίνει η γυναίκα που είναι σήμερα – μια σύνθετη, δυνατή , ειλικρινής και φανταστική γυναίκα.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Η Φανταστική Γυναίκα είναι για μένα μια ταινία αισθητικού μεγαλείου, αφηγηματικού σθένους, έντασης και συναισθημάτων. Πολυτονική, πολύ-βιωματική, πολύ-συναισθηματική.

Είναι εορτασμός και ταυτόχρονα προσεκτική εξέταση του κεντρικού της χαρακτήρα: Μαρίνα Βιδάλ.

Τι θα αντικρίσουν οι θεατές όταν δουν τη Μαρίνα;  Θα δουν ένα πλάσμα που αλλάζει συνεχώς μορφές, που κυλάει, που πάλλεται και μεταβάλλεται συνεχώς.  Αυτό που βλέπουν δεν είναι ακριβώς αυτό που φαίνεται, η Μαρίνα είναι μια δίνη που εξιτάρει τη φαντασία και την επιθυμία του θεατή, προσκαλώντας τον να δοκιμάσει τα όρια της δικής του ενσυναίσθησης.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture